3η Ανάβαση Ζακύνθου “Διονύσης Κορωνιός”: Αποτελέσματα


header anavasi zakynthoy 2016 apotelesmataΟλοκληρώθηκε η 3η ανάβαση Ζακύνθου Διονύσιος Κορωνιός,  με τον αγώνα να αποτελεί τον πρώτον γύρο για τον θεσμό αναβάσεων νοτίου Ελλάδος. Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή είκοσι τρεις αγωνιζόμενοι  με τους μισούς από αυτούς να προέρχονται από την τοπική λέσχη. Η λέσχη της Ζακύνθου η γνωστή  ΑΛΕΖ έκανε ότι καλύτερο για την ομαλή τέλεση του αγώνα αλλά και για την ευχαρίστηση αυτών που την τίμησαν.

Στο αγωνιστικό μέρος και στην ομάδα Ν ταχύτερος  ήταν ο Γιώργος  Κορωνιός με MITSUBISHI EVO IX της κλάσης Ν4, πετυχαίνοντας και στα δυο περάσματα τον ταχύτερο χρόνο.

Η ομάδα Α είχε κυρίαρχο τον Ρένο Παπαδάτο με PEUGEOT 106 S16 της κλάσης Α6. Ο Νίκος Σταμίρης με BMW E30 ήταν ο ποιο ταχύς για την ομάδα της Ε. Στην FSA ο Γιώργος Παναγόπουλος  με BMW E30 σημείωσε την καλύτερη επίδοση, με τον Κώστα Μπιάζη με ένα ακόμα  BMW E30 να τερματίζει στην πρώτη θέση για την κατηγορία FST2.

Στις κλάσεις και ξεκινώντας από αυτή της Ν4 ο τοπικός Γιώργος  Κορωνιός με MITSUBISHI EVO IX ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας την δεύτερη θέση για τον Ποσειδώνα Γορίτσα με MITSUBISHI EVO X.

Η κλάση της Α6 βρήκε τον Ρένο Παπαδάτο με PEUGEOT 106 S16 να κόβει πρώτος το νήμα σημειώνοντας δυο ταχύτερα περάσματα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Χαρμαντάς με CITROEN SAXO VTS, με την τριάδα να κλίνει ο Μίλτος Αγγλόπουλος με CITROEN C2/R2.

Πρώτος για την κλάση της Ε12 ο Νίκος Σταμίρης με BMW E30 ακολουθούμενος από τον πρωτοεμφανιζόμενο Στέλιο Τυρογαλά με MAZDA 323GTR ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Κανδήλας με BMW E30.

Στο βάθρο των BMW ή αλλιώς στην FSA ο Γιώργος Παναγόπουλος  με BMW E30 τερμάτισε στην πρώτη θέση, εμπρός από τον Γιάννη Παρασχή με BMW E30 που τερμάτισε δεύτερος και τον Παναγιώτη Δουβάλη με BMW Ε36 που ήρθε τρίτος.

Στην FST2 ο Κώστας Μπιάζης με BMW E30 ήταν ο ταχύτερος όλων, με τους Γιάννη Βούρτη με FIAT PUNTO GT και Χριστόφορο Γερολυμάτο με TOYOTA STARLET να καταλαμβάνουν την δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο Χρήστος Χάιδος με PEUGEOT 106 RALLYE KC ήταν μοναδική συμμετοχή στην Ε9, ενώ ο Διονύσης Πανάς με  TOYOTA STARLET στην Ε10.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 

Επόμενος αγώνας για τον θεσμό  του κυπέλλου αναβάσεων νοτίου Ελλάδος είναι η 11η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ 25 & 27 Ιουνίου 2016 μια συνδιοργάνωση της ΦΙΛΜΠΑ και της ΑΛΜΑ ΑΙΓΙΟΥ.

 

κείμενο: Παντελής Παπανδρέου
φωτογραφίες: Πάρης Καλόφωνος

find us

 

Advertisements

One comment on “3η Ανάβαση Ζακύνθου “Διονύσης Κορωνιός”: Αποτελέσματα

  1. Pingback: Συμμετοχές- Ανάβαση ΒΡΑΧΑΣΙ 20-21/02/2016 | time2rally.gr, Νέα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού|motorsports news

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s