Τελευταίες δοκιμές πριν τον εθνικό μας αγώνα – photos


acropolis rally tests 2016 post imageΑπομένουν πλέον τρεις μέρες για τον  εθνικό μας αγώνα το Ράλλυ Ακρόπολις και όλοι  οι πρωταγωνιστές  του ERC μαζεύτηκαν στα γύρο βουνά της Φθιώτιδας, στις παλιές γνώριμες αγαπημένες ειδικές διαδρομές  για τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν τον αγώνα. Η ομάδα του time2rally.gr βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει την δράση των δοκιμών.

Με έναν όχι και τόσο ανοιξιάτικο καιρό  αφού είχε  βροχή, ομίχλη, χιονόνερο και κρύο πραγματοποιήθηκαν στην Καλοσκοπή τα τεστ των Kajetana Kajetanowicza με Fiesta R5, Tarabus Fabia R5 και  των Λατινοαμερικανών  Alonso, Rios με EVO X  αμφότεροι. Ο περσινός πρωταθλητής  προβληματίστηκε  αρκετά με τις συνθήκες που επικρατούσαν  και  είχε μια κάπως  πιο επιφυλακτική προσέγγιση  από ότι  τον  έχουμε συνηθίσει, καθώς αρκέστηκε σε βελτίωση του  setup  των  αναρτήσεων και  δοκιμάζοντας διαφορές λύσεις  στις σχέσεις μετάδοσης στο Fiesta. Ενώ  ο Tarabus  ήταν πιο ορεξάτος με πολύ θεαματικά περάσματα καθώς και αυτός δοκίμαζε αναρτήσεις και  διάφορες χαρτογραφήσεις στον κινητήρα του Fabia .

Στην Παύλιανη ήταν κάπως καλύτερες οι καιρικές συνθήκες,  βρέθηκαν οι Lukyanuk Fiesta R5, Jeets και Sirmacis με Fabia R5 και οι δυο. Ο Ρώσος φαίνονταν να  έχει ξεπεράσει την  άτυχη στιγμή  της Ιρλανδίας και κινήθηκε στους γνώριμους και θεαματικούς ρυθμούς που μας έχει συνηθίσει. Έμεινε  απόλυτα ευχαριστημένος από  το  αυτοκίνητο και  το setup  των  αναρτήσεων ενώ ο Jeets  οδήγησε πρώτη φορά το  αυτοκίνητο  σε χωμάτινο τερέν και  επικεντρώθηκε περισσότερο στα λάστιχα. Ενώ  και για τον Sirmacis ήταν  η πρώτη επαφή και  για αυτόν  με το  αυτοκίνητο στο χώμα  ενώ τον  εξέπληξε το οδόστρωμα και οι πέτρες που υπήρχαν.

Τις τελικές ρυθμίσεις του Skoda Fabia R5 της Ιταλικής MotorSport Italiaπραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου οι Λάμπρος Αθανασούλας και Ηλίας Παναγιωτούνης, σε δοκιμή που πραγματοποίησαν στην περιοχή του Λουτρακίου.
Το ελληνικό πλήρωμα που συμμετέχει και φέτος στο Ράλλυ Ακρόπολις με την ευγενική χορηγία του Lascaris foundation, εκμεταλλεύτηκε τις άριστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, σε αντίθεση με την κακοκαιρία που επικρατούσε στην Κεντρική Ελλάδα, και προσάρμοσε τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, των διαφορικών και των φρένων του Skoda Fabia R5, στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει ένας σκληρός αγώνας όπως το Ράλλυ Ακρόπολις.
Με περισσότερα από 60 χλμ. δοκιμών, το πλήρωμα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και ξεκίνησε το ταξίδι του προς τη Λαμία, όπου αύριο ξεκινούν οι επίσημες αναγνωρίσεις του αγώνα.

photos: Ηλίας Δαμαλάς, Αθανασούλας team

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κονδύλης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s