Seajets Rally Acropolis 2016:Π.Π.Ράλλυ Αγώνας Σαββάτου – Περιγραφή by t2r


acropolis rally greeks leg 1 2016 post imageΤέλος πρώτης μέρας και για τα ελληνικά πληρώματα του Seajets Rally Acropolis, με τον εθνικό μας αγώνα να αποτελεί τον δεύτερο γύρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με την κάθε ημέρα να προσμετρά ξεχωριστά. Οι συμμετοχές έφτασαν τις σαράντα εννέα με τα ελληνικά πληρώματα να στηρίζουν για άλλη μια φορά τον αγώνα παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές.

Οι Λάμπρος Αθανασούλας- Ηλίας Παναγιωτούνης με SKODA FABIA R5 τέθηκαν επικεφαλείς από την αρχή του αγώνα κερδίζοντας τις πέντε από τις έξι ειδικές διαδρομές, τερματίζοντας στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και στην τέταρτη θέση για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  Στην δεύτερη θέση γενικής τα αδέρφια Βασίλης & Γιάννης Βελλάνης με MITSUBISHI LANCER EVO IX R4, με τους χρόνους τους να βρίσκονται πάντα στην πρώτη τριάδα γενικής. Μια θέση πιο πίσω και για μόλις 1,6sec συναντάμε τους Γιώργο Φιλιππίδη- Λεωνίδα Μαχαίρα με MITSUBISHI LANCER EVO IX N4 κερδίζοντας την τελευταία ειδική της ημέρας το Παλαιοχώρι 2, δίνοντας τους την τρίτη θέση γενικής.

Ο πολύ νέος σε εμπειρίες σε χωμάτινα τερέν Στέφανος Καμιτσάκης με συνοδηγό τον Σπύρο Μπαρδάκη και ένα ακόμη MITSUBISHI LANCER EVO IX N4, τερμάτισαν στην τέταρτη θέση  γενικής κλέβοντας τις εντυπώσεις με τους ρυθμούς που κινήθηκαν. Την εξάδα της γενικής κλείνουν οι κύπριοι Πέτρος Παντελής- Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με MITSUBISHI LANCER EVO X N4 κατακτώντας την πέμπτη θέση, με τους Λευτέρη Αλυγιζάκη- Μιχάλη Χατζιδάκη με MITSUBISHI LANCER EVO IX Ν4 να τερματίζουν στην έκτη θέση γενικής.


Στην γενική κατάταξη της F2 η πρώτη θέση είχε μόνους διεκδικητές τους  Γιάννη Αναγνωστάκο- Χρήστο Μπακλόρη με MG ZR 160, δίχως να αμφισβητηθούν από κάποιον άλλο συνδυασμό κερδίζοντας και τις έξι ειδικές του αγώνα. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου συναντάμε τους “PAZONEN”-Απόστολο Κοτρώνη  μεTOYOTA YARIS χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους και την ταχύτητα τους σε αυτές τις ειδικές. Οι Δημήτρης Μελένιος- Βασίλης Μπασιούκας με RENAULT CLIO R3 συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών, με τους ρυθμούς τους να ανεβαίνουν στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Στις κατηγορίες τώρα ξεκινώντας από την C6 ή αλλιώς την κατηγορία των YARIS, οι “PAZONEN”-Απόστολος Κοτρώνης  με TOYOTA YARIS έκοψαν πρώτοι το νήμα, με τους Αντώνη & Παύλο Μπαξεβανάκη να τους ακολουθούν στην δεύτερη θέση με TOYOTA YARIS επίσης. Οι Δημήτρης Τσελίκος- Γιάννης Αθανασίου ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με ίδιο αυτοκίνητο.

Οι Γιάννης Αναγνωστάκος- Χρήστος Μπακλόρης με MG ZR 160 επικράτησαν όπως είναι φυσικό στην κατηγορία  C4 & C3, με τους Δημήτρη Μελένιο- Βασίλη Μπασιούκα με RENAULT CLIO R3 και Μάκη Χαλιβελάκη- Γιάννη Μαγγανά με NISSAN ALMERA GTI να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η κατηγορία C2 είχε θριαμβευτές τους  Βασίλη & Γιάννη Βελλάνη με MITSUBISHI LANCER EVO IX R4, ακολουθούμενοι από τους Γιώργο Φιλιππίδη- Λεωνίδα Μαχαίρα με MITSUBISHI LANCER EVO IX N4 και Στέφανο Καμιτσάκη- Σπύρο Μπαρδάκη με ίδιο αυτοκίνητο.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις της πρώτης μέρας συναντάμε τους Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη- Μάριο Τσαούσογλου με MITSUBISHI EVO IX έχοντας έξοδο μόλις στην πρώτη ειδική διαδρομή. Μηχανικά προβλήματα  με το δυναμό του FORD ESCORT RS2000 με συνέπεια να εγκαταλείψουν στην δεύτερη ειδική αντιμετώπισαν οι Ιωάννης Μποζιονέλος- Ευάγγελος Παναρίτης, ενώ στην ίδια ειδική έβαλαν τέλος στις προσπάθειες τους οι Σάββας Λευκαδίτης-Αθανάσιος Τσιούκας με PEUGEOT 206 XS από κομμένο ημιαξόνιο. Ατυχία και για τους Διονύση Σπανό- Σωτήρη Γκότοβο με SUBARU IMPREZA SPEC –C όπου δεν παρουσιάστηκαν στο ΣΕΧ 3 λόγο προβλήματος στα φρένα.

 

Η συνέχεια για τα ελληνικά πληρώματα θα δοθεί την δεύτερη μέρα στις ειδικές Ελευθεροχώρι-Ρεγκίνι και Ελάτεια-Καρυά.

Σειρά Εκκίνησης για το 2ο Σκέλος (ΗRC)

Επιμέλεια: Παπανδρέου ΠαντελήςΔηλώσεις Ελληνικών πληρωμάτων


10    AΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ Λάμπρος – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗΣ Ηλίας    Skoda Fabia R5
«Κάναμε μια λάθος επιλογή στο Service, σκληραίνοντας το αυτοκίνητο, και αυτό εντέλει έγινε πιο νευρικό. Στην πρώτη ειδική του loop είχαμε ένα τετ-α-κε και χάσαμε περίπου 15 δλ., ενώ παράλληλα νομίζαμε πως είχαμε κλατάρισμα. Μάλλον πρέπει να αλλάξουμε και πάλι το στήσιμο, οι ανταγωνιστές μας είναι πολύ γρήγοροι».

24    “ΙΑΒΕΡΗΣ JUNIOR” – ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ Σπύρος    MITSUBISHI Lancer Evo IX
«Στην τρίτη απογευματινή ειδική χάσαμε 20 δλ. από μια μικρή έξοδο, καθώς χρειάστηκε να βάλουμε όπισθεν. Παρ’ όλα αυτά, ευχαριστηθήκαμε πολύ οδηγικά. Δυστυχώς, το απογευματινό πέρασμα ήταν για εμάς σαν «πρώτο», λόγω του προβλήματος στην κολόνα του τιμονιού το πρωί. Με ενοχλεί λίγο το γεγονός ότι οι χρόνοι μας είναι αργοί, παρ’ όλα αυτά το ευχαριστιόμαστε».

25    ΧΑΛΚΙΑΣ Ευθύμιος – ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος        SUBARU Impreza WRX STI
«Πειραματιζόμαστε με τις αναρτήσεις του αυτοκινήτου, και εγώ προσπαθώ να το βρω. Κατά τα άλλα, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα, και όλα πήγαν καλά».

27    ΠΑΝΤΕΛΗ Πέτρος – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κωνσταντίνος    MITSUBISHI Lancer EVO X
«Στην προτελευταία ειδική είχαμε ένα πρόβλημα στο ρεζερβουάρ, και ο κινητήρας έκανε διακοπές. Συνολικά, όμως, ήταν μια πολύ καλή ημέρα για εμάς. Σχετικά με αύριο, θα δούμε πρώτα την κατάταξη, και έπειτα θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε, αφού σκεφτούμε αν μπορούμε να καλύψουμε χρόνο από τους προπορευόμενους».

28    ΓΙΑΝΓΚΟΥ Παναγιώτης – ΚΥΡΙΑΚΟΥ Παναγιώτης    MITSUBISHI Lancer Evo IX
«Στην πρώτη ειδική χάσαμε χρόνο λόγω προβλήματος με τα φρένα μας. Επίσης, στις δύο τελευταίες ειδικές της ημέρας είχαμε πρόβλημα με τον κινητήρα που έκανε διακοπές, αλλά εντέλει δούλεψε. Η τελευταία ειδική είχε λάσπη και μας ταλαιπώρησε, αλλά συνολικά είμαστε ευχαριστημένοι».

51    ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Γιώργος – ΜΑΧΑΙΡΑΣ Λεωνίδας    MITSUBISHI Lancer EVO IX
«Τελικά χάσαμε τα πάντα στην 1η ειδική, όπως αποδείχθηκε. Γνωρίζοντας ότι είναι σκληρή, μπήκαμε φυλαγμένα και χάσαμε χρόνο όταν πιάσαμε τον Καλτσούνη μέσα στην ειδική. Στο δεύτερο πέρασμα κινηθήκαμε πιο στρωτά και οι ειδικές ήταν ωραίες, είχαν ποικιλία: η Νέα Γραβιά ήταν σκληρή, η Άμφισσα γρήγορη και το Παλαιοχώρι τεχνικό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

52    ΒΕΛΑΝΗΣ Βασίλης – ΒΕΛΑΝΗΣ Ιωάννης    MITSUBISHI Lancer Evo IX
«Στόχος επετεύχθη! Ακολουθήσαμε έναν ασφαλή ρυθμό στο 2ο loop. Στο Παλαιοχώρι 2 είχαμε μία έξοδο στο πατημένο κομμάτι, αλλά όλα καλά. Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα που τερμάτισαν, αύριο είναι μια καινούργια μέρα».

53    ΝΙΩΡΑΣ Γρηγόρης – ΚΑΚΑΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI N12
«Η τελευταία ειδική ήταν περίεργη, καθώς το ανηφορικό κομμάτι ήταν ιδιαίτερα γλιστερό με τόση λάσπη. Είχαμε προβλήματα με τα ελαστικά (δεν ήταν τα ιδανικά) και το στήσιμο του αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα όλα καλά».

56    ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ Λευτέρης – ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Μιχάλης    MITSUBISHI Lancer Evo IX
«Το απογευματινό σκέλος ήταν σαφώς καλύτερο από το πρωινό. Οδηγήσαμε πιο μυαλωμένα, με σωστές γραμμές και χωρίς υπερβολές, κάτι που βγήκε στους χρόνους. Ο τερματισμός μας ήταν ό,τι καλύτερο για να αποκτήσουμε αγωνιστικά χιλιόμετρα ως πλήρωμα. Τελικά το Ακρόπολις είναι… Ακρόπολις, δεν είναι καθόλου εύκολος αγώνας».

63    ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ Ιωάννης – ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ Χρήστος        MG ZR
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, ενώ μας άρεσε πολύ το γεγονός ότι οι ειδικές είχαν πάρα πολύ κόσμο. Μόνο το Παλαιοχώρι μας τα χάλασε λίγο στο τέλος, λόγω της λάσπης, καθώς γλιστρούσαμε πολύ. Κινηθήκαμε γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα και προσεκτικά, καθώς πάντα είχαμε στο μυαλό μας ότι σκοπός μας ήταν να τερματίσουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα».

73    “PAZONEN” – ΚΟΤΡΩΝΗΣ Αποστόλης        TOYOTA Yaris
«Ήταν μια υπέροχη, φανταστική ημέρα. Οι ειδικές διαδρομές ήταν καταπληκτικές, το Παλαιοχώρι γλιστρούσε στα κατηφορικά κομμάτια. Όλα καλά, καταφέραμε αυτό που θέλαμε και επιστρέψαμε στη βάση μας».

84    ΚΑΜΙΤΣΑΚΗΣ Στέφανος – ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ Σπύρος    MITSUBISHI Lancer Evo IX
«Κοιτάξαμε να πάρουμε ό,τι μας έλειψε από τον Πύργο, δηλαδή την εμπειρία των αγωνιστικών χιλιομέτρων. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, τόσο μηχανικά όσο και σε οδηγικό επίπεδο, με δικά μου λάθη. Ό,τι μπορεί να προκύψει σε ένα Ακρόπολις, δηλαδή. Είμαι ευχαριστημένος που τερμάτισα, συγχαρητήρια στους νικητές».


find us

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s