Ο Θωμάς Κρασώνης στον 3ο γύρο του JSCC της Αγγλίας


JSCC 3rd round 2016 post imageΣτον 3ο γύρο του Αγγλικού Πρωταθλήματος JSCC, βρέθηκε η ομάδα του νεαρού οδηγού Θωμά Κρασώνη, το περασμένο διήμερο 6 και 7 Μαΐου. Ο αγώνας έγινε στην πίστα Snetterton Circuit μήκους 4,8 χλμ, στο Norwich της Αγγλίας. Πρόκειται για έναν θεσμό που γεφυρώνει την απόσταση μεταξύ καρτ και αυτοκινήτου και δίνει την ευκαιρία σε οδηγούς ηλικίας από 14 έως 17 ετών να διαγωνιστούν πίσω από το τιμόνι ενός Citroen Saxo Vts.

Στο πρόγραμμα του Θωμά ήταν να συμμετάσχει και στον δεύτερο γύρο, αλλά η μετάθεση του αγώνα μία εβδομάδα μετά, έβγαλε εκτός προγράμματος το ταξίδι για την Αγγλία.

Ελεύθερα Δοκιμαστικά


Ο αγώνας είναι διήμερος Παρασκευή και Σάββατο. Η πρώτη μέρα είναι αυτή των ελεύθερων δοκιμών. Η πίστα ανοίγει το πρωί έως το απόγευμα και οι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τρία σκέλη των 15 λεπτών. Όπως είναι λογικό αυτή είναι και η πρώτη επαφή του Θωμά με την συγκεκριμένη πίστα. Σκοπός λοιπόν είναι να ανακαλύψει την διαδρομή, να βρεί τα πατήματά του και να μάθει τις γρήγορες γραμμές, καθώς και να γίνει το απαραίτητο setup του Saxo. Η διεξαγωγή ολοκληρώθηκε ομαλά και η ομάδα μέσα από αυτά που μεταφέρει ο Θωμάς και μέσα από τα video προσπαθεί για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Επίσημα Χρονομετρημένα – Η άτυχη στιγμή


Σάββατο πρωί η μέρα ξεκινά με τα επίσημα χρονομετρημένα και στην συνέχεια γίνονται η δύο αγώνες. Ο Θωμάς μόλις στον 3ο γύρο των χρονομετρημένων είχε μία σοβαρή έξοδο. Στην πρώτη δεξιά γρήγορη στροφή διαρκείας της πίστας, μετά το τελείωμα της μεγάλης ευθείας, στην προσπάθειά του να αποφύγει μία σύγκρουση μου είχε γίνει μπροστά του, βγήκε εκτός πίστας, πάτησε τον βρεγμένο γρασίδι και βρέθηκε στα προστατευτικά λάστιχα της πίστας με μεγάλη ταχύτητα. To Saxo χτυπήθηκε αρκετά, αλλά ευτυχώς ο Θωμάς δεν έπαθε το παραμικρό! Πρόκειται για ένα ατύχημα που δηλώνει την αυτοκινητιστική απειρία του νεαρού οδηγού, μιας και τέτοιες κινήσεις στους αγώνες καρτ είναι συνήθεις, ωστόσο στο αυτοκίνητο δεν μεταφράζονται πάντα με επιτυχία.

 

Η συνέχεια δίνεται στα πιτς της ομάδας όπου μεταφέρεται το πληγωμένο SAXO και ξεκινά η προσπάθεια της επιδιόρθωσης των ζημιών. Φτερά, καπώ, μετώπες, ψυγεία, ψαλίδι κ.ά. πρέπει να αντικατασταθούν. Δύο μηχανικοί της αγγλικής ομάδας OREX και ο Τεχνικός Διευθυντής της ελληνικής αποστολής Χάρης Μπουροαθανασόπουλος, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες επί δυόμιση ώρες.

Στις 13:00 εκκινεί ο 1ος αγώνας, μόλις για πέντε λεπτά και δεν προλαβαίνει ο Θωμάς να εκκινήσει από το grid αλλά ξεκινά μέσα από τα πίτς τελευταίος. Εμφανώς πιο συγκρατημένος και πιο επιφυλακτικός καταφέρνει να προσπεράσει κάποιους αντιπάλους του και να τερματίσει στην 16η θέση, από τους 24 που πήραν εκκίνηση.

Στις 17:30 ξεκινά ο δεύτερος αγώνας της ημέρας. Ο μικρός Θωμάς ξεκινά από την 16η θέση και καταφέρνει να την κρατήσει μέχρι τέλους, παρόλο που στους τρεις τελευταίους γύρους ένοιωθε μια ασάφεια στο τιμόνι του Saxo, κάτι που οφειλόταν σε χαλαρωμένο ημιαξόνιο.

13198583_1112245968836153_5460504306678448135_o

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα, αφού αναμφίβολα είχαν ένα επεισοδιακό διήμερο. Παρόλα αυτά βγήκαν κερδισμένοι, αφού ξεπέρασαν τις δυσκολίες που προέκυψαν, και εξασφάλισαν την αγωνιστική εμπειρία που αναζητά ο μικρός Θωμάς. Συγχαρητήρια και στον οδηγό μας για την ψυχραιμία του και την επιμονή του!

Όπως μας μετέφερε ο κ.Μπουροαθανασόπουλος, μεγάλη αίσθηση του προκάλεσε το ενδιαφέρον των υπόλοιπων ομάδων, καθώς και η προθυμία τους να βοηθήσουν υλικοτεχνικά, κάτι που αποδεικνύει το ομαδικό πνεύμα που διακατέχει τον θεσμό.

Το time2rally.gr υποστηρίζει επικοινωνιακά την προσπάθεια του Θωμά Κρασώνη στο εξωτερικό, και θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις.

 

Επόμενος αγώνας στις 28 και 29 Μαΐου στην πίστα του Rockingham.


find us

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s