Historic Rally of Greece 2016: Δεύτερη μέρα – Αποτελέσματα Regularity


apotelesmata 2 regularity historic rally greece 2016 post imageΤο Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2016 συνεχίστηκε σήμερα για την Κατηγορία Regularity, με την δεύτερη ημέρα του αγώνα να περιλαμβάνει 18 δοκιμασίες ακριβείας συνολικού μήκους 316,58 χιλιομέτρων, σε διαδρομές της Κεντρικής Πελοποννήσου.
Έπειτα από 33 δοκιμασίες ακριβείας, αν συνυπολογίσουμε και τη χθεσινή, εξίσου απαιτητική ημέρα, επικεφαλής έχουν τεθεί οι Σπύρος και Νίκος Μουστάκας με Alfa Romeo Alfasud του 1978, έχοντας συγκεντρώσει 26,8 βαθμούς ποινής. Το πλήρωμα με τον νεότερο συμμετέχοντα στον αγώνα, αφού ο μικρός Νίκος είναι μόλις 9,5 ετών, ακολουθείται από τους Θεμιστοκλή Κονταράτο – Ιούλιο Ιατρίδη, οι οποίοι μοιράζονται μία Porsche 911 SC του 1973 και έχουν συγκεντρώσει 31,4 β.π. Την τριάδα, συμπληρώνουν οι περσινοί νικητές Paolo Marcattilj – Francesco Giammarino με Porsche 911 2.0 SWB του 1967, που ξεκίνησαν την ημέρα επικεφαλής, όμως ένα λάθος τους έριξε προσωρινά στην 5η θέση, προτού αναρριχηθούν εκ νέου στην 3η θέση της κατάταξης, έχοντας 33,8 β.π.
 K2_0001

Μια θέση πιο πίσω βρίσκονται οι Γιάννης Κατσαούνης-Μαθιός Μανσόλας με VW Golf του 1979, οι οποίοι αν και είχαν σκαρφαλώσει έως τη 2η θέση, ολοκλήρωσαν στην ημέρα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας συνολικά 44,1 β.π. Την πρώτη εξάδα, συμπληρώνουν οι Πέτρος Βασιλόπουλος – Σταμάτης Ψύλογλου με Ford Capri GT του 1973 με 50.3 β.π. και οι Βέλγοι Christian Crucifix – Joseph Lambert με Alfa Romeo Spider του 1975, με τους τελευταίους να βλέπουν τις ελπίδες τους για μια θέση στο βάθρο να ψαλιδίζονται όταν έχασαν 12 δευτερόλεπτα, βρισκόμενοι πίσω από δύο λεωφορεία σε στενό κομμάτι διαδρομής με αποτέλεσμα να έχουν πλέον 50,9 β.π.


fulvia delaportas panopoulosΤο δικό μας πλήρωμα των time2rally-team Δελαπόρτα Γιώργου και Πανόπουλου Αποστόλη έκαναν ένα δυνατό ξεκίνημα χτες στις πρώτες δύο δοκιμασίες του αγώνα ήταν πρώτοι και μέχρι την έκτη δοκιμασία ήταν στην τρίτη θέση της Γενικής. Όμως κάποιο λάθος τους έριξε στην 16η θέση στην 7η δοκιμασία και τελικά στο τέλος της πρώτης μέρας τερμάτισαν στην 15η θέση. Το Σάββατο κινήθηκαν καλύτερα και προσπάθησαν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Κάτι που τελικά κατάφεραν και ανέβηκαν στην 9η θέση παρόλο που αντιμετώπισαν πρόβλημα με την μπαταρία του Fulvia και συνάντησαν και ένα λεωφορείο μέσα στη διαδρομή ακριβείας. Αύριο Κυριακή θα συνεχιστεί η προσπάθειά τους και ελπίζουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Ο αγώνας για την Regularity ολοκληρώνεται αύριο με το μικρότερο από τα τρία σκέλη του, που περιλαμβάνει 243,36 χιλιόμετρα, με τα πληρώματα να ξεκινούν από το Ναύπλιο στις 09:00 και να ολοκληρώνουν τον αγώνα με τον Τερματισμό, που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00, στο ίδιο μέρος.


Δηλώσεις Πρωταγωνιστών

104    MOUSTAKAS Spyridon – MOUSTAKAS Nikolaos    ALFA ROMEO Alfasud    1978
«Έχουμε ανέβει στην κορυφή κι αυτό μας προσθέτει ένα επιπλέον άγχος. Πάντως, σήμερα δεν κάναμε λάθη, ήμασταν σταθεροί οπότε όλα καλά».
116    KONTARATOS Themistoklis – IATRIDIS Ioulios    PORSCHE 911 SC    1980
«Όλα πήγαν καλά για εμάς, ήταν μια ωραία ημέρα και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα».
101    MARCATTILJ Paolo – GIAMMARINO Francesco    PORSCHE 911 2.0 SWB    1967
«Η ημέρα είχε και τα καλά και τα καλά της. Γενικώς, είχαμε καλή επίδοση, αλλά ένα μεγάλο λάθος μας κόστισε σε χρόνο και πέσαμε κάποιες θέσεις. Παρ’ όλ΄ αυτά, έχουμε αρχίσει να κερδίζουμε το χαμένο χρόνο».
103    KATSAOUNIS Ιoannis – MANSOLAS Matthew        VW Golf    1979
«Πολύ ωραίος αγώνας, με σωστά μέτρα και πολλές δυσκολίες. Αν και ήμασταν χθες κάποια στιγμή στην 24η θέση, εντούτοις ανεβήκαμε έως την 2η, αλλά ύστερα πέσαμε στην 4η θέση».
115    VASSILOPOULOS Petros – PSYLOGLOU Stamatis    FORD Capri GT    1973
«Συνεχίζουμε να έχουμε καλές εντυπώσεις. Ευχαριστιόμαστε την οδήγηση στη φύση και τη δράση στα βουνά. Θα μπορούσε να είχε οργανωθεί μια εκδήλωση στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια της ανασυγκρότησης. Κατά τ’ άλλα, όλα καλά και είμαστε ευχαριστημένοι».
110    CRUCIFIX Christian – LAMBERT Joseph    ALFA ROMEO Spider   1975
«Η ημέρα δεν ήταν καλή. Πιάσαμε δύο λεωφορεία σε σημεία, όπου δεν υπήρχε αρκετός χώρος, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προσπεράσουμε για περισσότερα από 500 μέτρα, χάνοντας έτσι 12 βαθμούς. Ήταν αρκετός χρόνος και τώρα οι ελπίδες μας για μια θέση στο βάθρο έχουν χαθεί».

Πληροφορίες για το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.historic.rallyofgreece.gr

Αποτελέσματα 

Οδηγός Παρακολούθησης


 

find us

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s