Historic Rally of Greece 2016: Οι Σπύρος & Νίκος Μουστάκας έκλεψαν την παράσταση στην Regularity!


header hostoric rally of greece regularityΤο Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2016, περιλάμβανε 45 δοκιμασίες μήκους 855,90 χιλιομέτρων και είχε επίσης ως επίκεντρο την πόλη του Ναυπλίου, με τους Σπύρο Μουστάκα-Νίκο Μουστάκα (Alfa Romeo Alfasud) να φτάνουν στη νίκη. 

Έπειτα από τρεις απαιτητικές ημέρες δοκιμασιών ακριβείας, τεχνικής και υπομονής και 855,90 χιλιόμετρα, θριαμβευτές της Κατηγορίας Regularity του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος αναδείχθηκαν οι Σπύρος και Νίκος Μουστάκας με Alfa Romeo Alfasud του 1978 και 38,5 βαθμούς ποινής. Εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις, το πλήρωμα έκλεψε την παράσταση επειδή ο συνοδηγός είναι μόλις 9,5 ετών, όντας ο νεαρότερος συμμετέχων του αγώνα και πλέον, με την πρώτη διεθνή διάκριση στο παλμαρέ του.

This slideshow requires JavaScript.

Ύστερα από μεγάλες μάχες μέχρι κυριολεκτικά το νήμα, τη 2η θέση του βάθρου εν τέλει κατέκτησαν οι περσινοί νικητές του αγώνα Paolo Marcattilj – Francesco Giammarino με Porsche 911 2.0 SWB του 1967 και 41,4 β.π., ενώ με μόλις 0,7 β.π. διαφορά τερμάτισαν πίσω τους οι Θεμιστοκλής Κονταράτος – Ιούλιος Ιατρίδης με Porsche 911 SC (1973), έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 42,1 β.π. Στην 4η θέση βρέθηκαν οι Γιάννης Κατσαούνης – Μαθιός Μανσόλας (VW Golf, 1979) και 54,1 β.π. Την πρώτη εξάδα, συμπληρώνουν οι Christian Crucifix – Joseph Lambert με Alfa Romeo Spider του 1975 και 62,4 β.π. και οι Πέτρος Βασιλόπουλος – Σταμάτης Ψύλογλου με Ford Capri GT (1973), έχοντας συγκεντρώσει 65,9 β.π. Θυμίζουμε ότι το πλήρωμα από το Βέλγιο έχασε τις ελπίδες του για μια θέση στο βάθρο στο Σκέλος 2, όταν έχασαν 12 πολύτιμα δευτερόλεπτα σε σημείο που δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν ένα λεωφορείο.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Κατηγορία Regularity με την Απονομή να πραγματοποιείται στην πλατεία Φιλελλήνων της γραφικής πόλης του Ναυπλίου.

Τελική Κατάταξη

104 historic rally of greece regularityΣπύρος Μουστάκας
«Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, τόσο οργανωτικά όσο και σε επίπεδο διαδρομών.  Φυσικά, ήταν κουραστικός όπως πάντα. Εμείς πήγαμε καλύτερα ακόμη και από ότι προσδοκούσαμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

101 historic rally of greece regularityPaolo Marcattilj
«Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, με μεγάλη μάχη ως το τέλος για τη δεύτερη θέση. Η οργάνωση ήταν εξαιρετική και τα μέρη που επισκεφθήκαμε πανέμορφα. Είμαστε ευχαριστημένοι».

116 historic rally of greece regularityΘεμιστοκλής Κονταράτος
«Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος και περάσαμε όμορφα. Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους  νικητές, οδηγό και συνοδηγό καθώς η επίδοσή τους είναι πολύ σημαντική. Ελπίζουμε του χρόνου ο αγώνας να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερες συμμετοχές, γιατί το αξίζει».

103 historic rally of greece regularityΓιάννης Κατσαούνης
«Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ ωραίος. Αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι χάσαμε πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, πάλι καλά που τερματίσαμε στην 4η θέση, οπότε εντέλει είμαστε ευχαριστημένοι».

110 historic rally of greece regularityChristian Crusifix
«Ο αγώνας ήταν καλός και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολύ συμπαθητικούς ανθρώπους, ενώ παράλληλα η οργάνωση ήταν πολύ καλή. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, είμαστε ταυτόχρονα ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι. Είμαστε ευχαριστημένοι για τις επιδόσεις μας και δυσαρεστημένοι για το αποτέλεσμα καθαυτό, αφού χθες χάσαμε χρόνο και θέσεις όταν βρεθήκαμε πίσω από ένα λεωφορείο. Ελπίζουμε αυτή η ατυχία να μην επηρεάσει πολύ την προσπάθειά μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κ. Πάλμο, που μας έδωσε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, που ετοιμάστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή».

115 historic rally of greece regularityΠέτρος Βασιλόπουλος
«Ο αγώνας ήταν ωραίος, γρήγορος και έξυπνος. Περάσαμε πολύ ωραία και ευχόμαστε το ράλλυ να ξαναγίνει του χρόνου».

Φυσικά το δίδυμο ΓεωργακόπουλοςΤσιτσιλώνης συμμετείχε στον με το γνωστό πράσινο Mini του 1967 και κατέλαβαν την έβδομη θέση γενικής, ενώ ήταν δεύτεροι στην κατηγορία τους.

117 historic rally of greece regularityΤο πλήρωμα του time2Rally, ΔελαπόρταςΠανόπουλος, συμπλήρωσαν το τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία τους και παράλληλα κατάφεραν να πλασαριστούν στην όγδοη θέση της γενικής ύστερα από μάχη που έδωσαν με το ζεύγος Παλαβίδη.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s