Πρωτάθλημα 2016: Ράλλυ Κένταυρος |Αποτελέσματα – Περιγραφή


rally kentauros 2016 apotelesmata post imageΟλοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος του Παν. Πρωταθλήματος Ράλλυ, με το επανερχόμενο μετά από τρία χρόνια απουσίας 35ο Ράλλυ Κένταυρος! Έναν αγώνα που διοργάνωσε με επιτυχία η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου  στο βουνό του Πηλίου. Χαρακτηριστικά του αγώνα οι απαιτητικές ειδικές διαδρομές που δημιούργησαν μεγάλο συναγωνισμό στην Γενική Κατάταξη του αγώνα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…

 

Γενική Κατάταξη και F2

Απόλυτοι νικητές στον αγώνα  ήταν οι Αναπολιωτάκης Γεώργιος με συνοδηγό τον Χαλκιαδάκη Αλέξανδρο και το θηριώδες Seat Ibiza Kitcar Evo2. Κέρδισαν δύο από τις 6 ειδικές τους αγώνα και κοντραρίστηκαν με τους τετρακίνητους Καμιτσάκη Στέφανο και Κολτσίδα Σπύρο οι οποίοι προηγούνταν έως την 4η ειδική, αλλά ένα μηχανικό πρόβλημα του κινητήρα τους έριξε αρκετά πίσω στην κατάταξη.0006 ANAPOLIOTAKIS G-HALKIADAKIS AL.

Δεύτεροι μετά από γρήγορη αλλά σταθερή οδήγηση βρίσκονται οι Καρπάνος Νίκος και Καρπάνος Δημήτρης με Mitsubishi Evo X, που επικράτησαν των Αλυγιζάκη Ελευθέριου και Χατζηδάκη Μιχάλη με Mitsubishi Evo IX, που παρόλο που έκαναν τον καλύτερο χρόνο σε τρεις ειδικές δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους Καρπάνους. Ο Καμπύλης Παναγιώτης και ο συνοδηγός του Τσαουσόγλου Μάριος με όπλο τους το Skoda Fabia S2000 κατέλαβαν την τέταρτη θέση Γενικής.

Τι καλύτερο ξεκίνημα για τους Πλάγο Ιωάννη και Ρέντη Αλκιβιάδη στον πρώτο τους αγώνα με το νέο τους αυτοκίνητο Honda Civic Type R, κινήθηκαν ταχύτατα πλησιάζοντας τα τετρακίνητα (5οι Γενικής) και επικράτησαν στην κατηγορία F2. Πίσω τους 6οι Γενικής και 2οι F2 οι Παραβάντης Χρίστος και Παραβάντης Δημοσθένης με νέο set up στο Peugeot 106 S16 κινήθηκαν γρήγορα και εντυπωσιακά. Τρίτοι στην F2  ακολούθησαν οι Κτιστάκης Δημήτης και Κτιστάκης Μανώλης με Peugeot 306.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C6

Νικητές της κατηγορίας αναδείχτηκαν οι Μιχαήλ Σταμάτης και Κορίνθιος Γρηγόρης με Peugeot 106 S16 οι οποίοι ηγούνταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Μάχη για την  δεύτερη θέση δόθηκε από τους Δαμασιώτη Στάθη και Χατζηαγγελάκη Άγγελο εναντίον των Μπαξεβανάκηδων με τα Τoyota Yaris μέχρι και την 5η ειδική, όπου οι δεύτεροι εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη. Στην τρίτη θέση συναντάμε τον Μουρίκη Αλέξανδρο και Τσιβό Άρη με Suzuki Ignis Sport.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C5

Νικητές οι Παραβάντης Χρίστος και Δημοσθένης με Peugeot 106 S16 κινούμενοι σε ρυθμούς Γενικής, δεν απειλήθηκαν από τους περσινούς κυπελλούχους ασφάλτου Κουμποτή Δημήτρη και Louki Look με ίδιο αυτοκίνητο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C4+C3

Η τριάδα της κατηγορίας διαμορφώθηκε μόλις από την δεύτερη Ειδική Διαδρομή. Νικητές οι άπιαστοι Πλάγος – Ρέντης με το Honda Civic Type R. Δεύτεροι μετά από σβέλτη οδήγηση ήταν οι κρητικοί Κτιστάκης Δημήτρης και Κτιστάκης Μανώλης με Peugeot 306. Τρίτοι οι Κωνσταντινίδης Ιωάννης και Κωνσταντινίδης Ευάγγελος με το ιδιαίτερο Citroen ZX.

Εγκαταλήψεις

Σημαντικές εγκαταλείψεις είχε το Ράλλυ Κένταυρος. Οι Φιλιππίδης Γιώργος και Μαχαίρας Λεωνίδας είχαν την άτυχη στιγμή τους στην δεύτερη ειδική του αγώνα. Με προβλήματα ξεκίνησαν μέχρι που εγκατέλειψαν και οι Βελάνης Βασίλης και Ιωάννης. Άτυχοι και οι Σταφυλοπάτης – Τσιούκας με Mitsubishi EXO X αυτή τη φορά, είχαν πρόβλημα από την πρώτη ειδική στα διαφορικά και κλατάρισμα στο Καράβωμα 2 όπου και εγκατέλειψαν. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις πολλές εγκαταλείψεις που έπαιξαν ρόλο στην τελική κατάταξη του αγώνα.

 

Επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2016 θα είναι στις 25 και 26 Ιουνίου το Ράλλυ Φθιώτιδος.

find us 

Φωτογραφίες: PhotorallypressΠίνακες Αποτελεσμάτων


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s