22ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ mini RALLY “AUTOTEST”


22o HPEIROTIKO MINI RALLY AUTOTEST 2016 ELETAΤο αθλητικό σωματείο ΕΛΕΤΑ ανακοίνωσε, μετά από την έγκριση της ΟΜΑΕ, τη διεξαγωγή του 22ου ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ mini RALLY “AUTOTEST”, στα Ιωάννινα, στις 16 & 17 Ιουλίου 2016. 

Το 22ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ mini RALLY “AUTOTEST” είναι ο 4ος στη σειρά αγώνας του νέου θεσμού «Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος» που αποτελεί κομμάτι του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ (SUPER CUP OMAE)». Μέγας χορηγός του αγώνα και φέτος, όπως επίσης και χορηγός ονομασίας, είναι το Ι.ΚΤΕΟ Autotest στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων. Το 22ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ mini RALLY “AUTOTEST” θα ήταν φοβερά δύσκολο να γίνει χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και αρωγή για άλλη μία χρονιά της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης και του Π.Ε.Α.Κ. Ιωαννίνων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, το 22ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ mini RALLY “AUTOTEST”, περιλαμβάνει συνολικά 163,66 km αγώνα εκ των οποίων τα 55,29 km είναι το σύνολο των δύο επαναλαμβανόμενων ειδικών διαδρομών που αποτελούνται από 3 περάσματα της κλασσικής ειδικής διαδρομής ΔΩΔΩΝΗ μήκους 11,88 km και 3 περάσματα από τη νέα ειδική διαδρομή, ΜΑΡΜΑΡΑ μήκους 6,55 km.

H κλασσική Ειδική Διαδρομή ΔΩΔΩΝΗ του 22ου ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ mini RALLY “AUTOTEST”, όπως την έχουμε γνωρίσει από το Rally Sprint Δωδώνης, από το (Α) START E.Δ. του αγώνα προς το (Β) STOP E.Δ..
START Ε.Δ. -> 0min:14sec Flying Ε.Δ. -> 17min:05sec ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η διαδρομή, όπως φαίνεται και στο video, στην αρχή της έχει έργα εν εξελίξη. Ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε έγκαιρα. Το flying σε σχέση με παλαιότερα έχει μεταφερθεί περίπου 150m πιο πίσω.

H ειδική Μάρμαρα που θα γίνει φέτος για πρώτη φορά στην αρχή της (έως το 02:40 του video) είναι γρήγορη, ανηφορική και στη συνέχεια (έως και το 04:55) εξελίσεται σε γρήγορη επίπεδη με ανοιχτές καμπές και από εκεί και μέχρι τον τερματισμό είναι στενή με αλεπάλληλες στροφές και πυκνή βλάστηση αριστερά και δεξιά του δρόμου. ΣΕΧ 01:08 START 01:19 FLYING 07:34 STOP 07:51
Προσοχή προς αγωνιζομένους: Η Ε.Δ. Μάρμαρα επειδή γίνεται για πρώτη φορά και επειδή τα τελευταία 2,5 χλμ. έχουν ιδιιαίτερα στενό οδόστρωμα με περιορισμένη ορατότητα, ΔΕΝ επιτρέπεται κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων η οδήγηση με φορά αντίθετη από αυτή του Αγώνα, και παρακαλούμε τα πληρώματα να σεβαστούν την απόφαση αυτή, που έχει σαν στόχο την Ασφάλεια των ιδίων και των καθημερινών χρηστών του δρόμου αυτού.

Το service park του αγώνα θα φιλοξενηθεί στο χώρο του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ που παραχωρήθηκε μαζί με την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη της διοίκησης του Π.Ε.Α.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ενώ ο τερματισμός έχει προγραμματισθεί για το μεσημέρι της Κυριακής 17 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.

Στα πλαίσια της αναβίωσης του ιστορικού θεσμού που ονομάζεται ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ RALLY και σε συνέχεια της παράδοσης των παροχών προς τους αγωνιζόμενους που τιμούν τον αγώνα με την συμμετοχή τους, η ΕΛΕΤΑ παρέχει για το 22ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ mini RALLY “AUTOTEST” τα εξής:
1. Παράβολο συμμετοχής στον αγώνα 240€ ανεξαρτήτως κυβισμού του αυτοκινήτου, ενώ για
τα τοπικά πληρώματα με αθλητές της ΕΛΕΤΑ το παράβολο είναι 130€,
2. Δωρεάν διανυκτέρευση των πληρωμάτων, εκτός Ιωαννίνων, σε δίκλινο δωμάτιο
ξενοδοχείου,
3. Δωρεάν μεταφορά του αγωνιστικού τους αυτοκινήτου από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (κατόπιν
συνεννοήσεως), σημειωτέων ότι το 50% της δαπάνης αυτής καλύπτεται από την ΟΜΑΕ,
4. Για τις ομάδες των αγωνιζομένων η ΕΛΕΤΑ έχει εξασφαλίσει ειδικές τιμές για την διαμονή
τους κατά τη διάρκεια του αγώνα στο ίδιο ξενοδοχείο.
5. Και όπως κάθε χρονιά η ΕΛΕΤΑ, θα βραβεύσει με κύπελλα τα τρία πρώτα πληρώματα κάθε
κατηγορίας , ανεξάρτητα από το αν συμπληρώθηκε η κατηγορία.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το 22ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ mini RALLY “AUTOTEST” ξεκινάνε στις 20 Ιουνίου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΕΛΕΤΑ , Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Κέντρο , Ακτή Μιαούλη, Ιωάννινα, Τηλ. και FAX. 26510-26777, Κιν. 6944-585853, 6944-660091, 6947-729149 και Email : eleta@mail.gr.

 

φωτογραφία εξωφύλλου: Δαμαλάς Ηλίας

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s