17ο Ράλλυ Σπριντ Σερρών: Συμμετοχές


header 17o rally sprint serron 2016 lams symmetoxesΤο Αθλητικό Σωματείο “Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Σερρών” (Λ.Α.Μ.Σ.) διοργανώνει στις 25-26 Ιουνίου το 17ο Ράλλυ Σπριντ Σερρών. 

Ο αγώνας αποτελεί τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος και συγκέντρωσε 18 συμμετοχές, που θα τα δώσουν όλα στα τρία περάσματα από την ειδική διαδρομή “Ξηρότοπος” που έχει μήκος 10,4 χιλιομέτρων. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο συμπυκνωμένο, σε επίπεδο μήκος, αγώνα, αφού από τα 46,6 χιλιόμετρα που είναι το συνολικό μήκος, τα 31,2 ανήκουν στην ειδική διαδρομή.

17o-rally-sprint-serron-lams symmetoxes

Περιγραφή Ειδικής Διαδρομής

Πολύ ανηφορική και απαιτητική ειδική διαδρομήµή στα πρώτα 6 χλµ με αρκετά υψηλές ταχύτητες και πολλές παρατεταμένες στροφές. Ακολουθεί η είσοδος και το πέρασμα από το χωριό ‘Ξηρότοπος’ για 600 μέτρα, με την αλλαγή πορείας στην πλατεία του χωριού. Μετά το τέλος του χωριού, τα τελευταία 4 χλμ. μέχρι τον τερματισμό, είναι τεχνικά και χαρακτηρίζονται από συνεχόμενες εναλλαγές κλίσης και στροφών και πάρα πολλά ΄΄χάνεται΄΄.

Χάρτης του αγώνα

Σημεία για θεατές

Προσοχή
Ανάμεσα στα σκέλη ΔΕΝ θα ανοίξει ο δρόμος και ΔΕΝ θα επιτραπεί η κυκλοφορία στα οχήματα.

-Τα πρώτα 200μ. της ειδικής είναι κατηφορικά με πολύ καλό οδόστρωμα, και πέρασμα πάνω από γέφυρα. Στη συνέχεια, υπάρχουν 2 εναλλασσόμενες ανηφορικές στροφές (Αριστερή-Δεξιά) από όπου μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει πανοραμικά το πρώτο χιλιόμετρο της ειδικής.

-Στο 2 χλμ της ειδικής υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους θεατές του αγώνα, στο οποίο υπάρχουν θέσεις για παρακολούθηση, χωρίς να χρειαστεί να κλειστεί κάποιος μέσα στην ειδική (Πρόσβαση Θεατών 2 ).

-Από το 2,5 χλμ έως το 5,5χλμ της ειδικής υπάρχουν πανοραμικές θέσεις για παρακολούθηση, για περισσότερο από 1 χλμ.

-Μέσα στο χωριό, υπάρχει αριστερή αλλαγή πορείας που περνάει μπροστά από το την πλατεία του χωριού. Αν περπατήσετε λίγο μέχρι την έξοδο του χωριού θα έχετε μια πανοραμική θέα για πάνω από 1 χιλιόμετρο.

-Μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού, ο δρόµος στενεύει, με πολύ καλό οδόστρωµα, και η ειδική γίνεται αρκετά τεχνική με πολλές εναλλαγές στροφών και κλίσης για τα επόμενα 3,5χλμ, μέχρι το flying της ειδικής που είναι πριν το ποτάμι.

Προσβάσεις Θεατών

Πρόσβαση 1: Ακολουθώντας το επαρχιακό οδικό δρόμο Σερρών-Χρυσοπηγής στο 6 χλμ φτάνετε στην εκκίνηση της ειδικής. (Προσοχή: Παρκάρετε μόνο από τη μια πλευρά του δρόμου γιατί είναι Έξοδος Ασθενοφόρου)

Πρόσβαση 2: Στην έξοδο της πόλης των Σερρών για το χωριό Λευκώνας (από Σερρες προς Θεσσαλονίκη), συναντάτε στα δεξιά σας, πινακίδες για Μετόχι, Ξηρότοπος. Ύστερα από 4,7 χλμ θα συναντήσετε το χωριό Μετόχι και συνεχίζεται για Ξηρότοπο. Ακολουθείτε πινακίδες για Ξηρότοπο και σε 4,7 χλμ φτάνετε στο 2 χλμ της ειδικής διαδρομής. (Προσοχή: Παρκάρετε μόνο από τη μια πλευρά του δρόμου γιατί είναι Έξοδος Ασθενοφόρου)

Πρόσβαση 3: Ακολουθώντας το επαρχιακό οδικό δρόμο Σερρών-Χρυσοπηγής στο 14 χλμ φτάνετε στo τερματισμό της ειδικής και στο servive area. (Προσοχή: Παρκάρετε μόνο από τη μια πλευρά του δρόμου γιατί είναι Έξοδος Ασθενοφόρου)

Οι θεατές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσα στο χωριό Ξηρότοπος παρακαλούνται να παρκάρουν τα οχήματα τους μέσα στην αυλή του σχολείου ή να ακολουθούν τα αντίστοιχα σήματα.

Οι θεατές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στην ειδική διαδρομή μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού δηλαδή στις 10:00πμ. Ανάμεσα στα σκέλη θα ΔΕΝ θα ανοίξει ο δρόμος.

Οι θεατές που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα να θυμούνται πως πρέπει: να τηρούμε τις υποδείξεις των ανθρώπων της οργάνωσης και να σεβαστούμε το περιβάλλον.

Συντεταγμένες όλων των σημείων του αγώνα εδώ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s