1ο Ράλλυ Αλμυρού: Οι 28 συμμετοχές &… οι “κοπάνες” του αγώνα


header 1o-rally-almyroy-symmetoxesΌλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Αλμυρού, ενός αγώνα που φέτος παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην περιοχή της Θεσσαλίας και προσέλκυσε τη συμμετοχή 28 πληρωμάτων. 

Το 1ο Ράλλυ Αλμυρού είναι ο 3ος γύρος του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος και διοργανώνεται στις 9-10 Ιουλίου από το Αθλητικό Σωματείο “Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας” (Ο.Μ.Α.Θ.).

Περιλαμβάνει συνολικά 5 Ειδικές Διαδρομές, με το αγωνιστικό μέρος να ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου και τη διεξαγωγή της εναρκτήριας διαδρομής “Άγιοι Θεόδωροι-Σούρπη” μήκους 12,65 χιλιομέτρων, ενώ θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, όπου θα φιλοξενηθεί και ο Τερματισμός.  Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου, όταν και θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον περάσματα από την Ειδική Διαδρομή “Άγιοι Θεόδωροι-Σούρπη”, καθώς επίσης και δύο περάσματα από την Ειδική Διαδρομή “Νηές” που έχει μήκος 6.08 χιλιομέτρων. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του 1ου Ράλλυ Αλμυρού είναι 50,11 και το επίκεντρο του αγώνα θα βρίσκεται στο χωριό Σούρπη, όπου και θα στεγαστεί το Σέρβις Παρκ.

Συμμετοχές

Το επίπεδο των 28 συμμετοχών αφήνει υποσχέσεις για έναν ενδιαφέροντα αγώνα, αφού οι μάχες τόσο σε επίπεδο Γενικής κατάταξης όσο και σε επίπεδο επιμέρους Κατηγοριών αναμένονται μεγάλες, ενώ παράλληλα σημαντική είναι και η παρουσία τοπικών πληρωμάτων, που θα αυξήσουν το επίπεδο του συναγωνισμού.

Το Ράλλυ Αλμυρού κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο αγωνιστικό ημερολόγιο, με έναν αγώνα που είναι εύκολα προσβάσιμος για τους θεατές, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα πρόταση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή, για το διήμερο 9-10 Ιουλίου.

Προσβάσεις Θεατών

Ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι

Για την αφετηρία της ειδικής ακολουθείτε την εθνική οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης όπου και παίρνετε την έξοδο προς το χωριό Άγιοι Θεόδωροι.Διασχίζετε το χωριό Άγιοι Θεόδωροι και στην έξοδό του βρίσκεστε στην αφετηρία

Για τον τερματισμό της ειδικής ακολουθείτε την εθνική οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης όπου και παίρνετε την έξοδο προς Σούρπη.Ακολουθείτε τις πινακίδες μέχρι να φτάσετε στον δρόμο Άγιοι Θεόδωροι-Αλμυρός που διασχίζει την Σούρπη.Στρίβετε δεξιά με κατεύθυνση προς Πτελεός-Άγιοι Θεόδωροι και σε 5χλμ περίπου  βρίσκεστε στον τερματισμό της ειδικής.

Για το 3,45 χλμ της ειδικής ακολουθείτε την εθνική οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης όπου και παίρνετε την έξοδο προς Γλύφα.Αφου φτάσετε στο χωριό Γλύφα ακολουθείτε την επαρχιακή οδο Γλύφα-Αχίλλειο.Μόλις φτάσετε στο χωριό Αχίλλειο το διασχίζετε ακολουθώντας τις πινακίδες προς Πτελεός-Σούρπη και στα 2χλμ από το χωριό βρίσκεστε στο σημείο.

Για τα σημεία της ειδικής 4,11-4,68-7,50 και 8,48 θα πρέπει να είστε ήδη στο χωριό Πτελεός ή στα Λουτρά Πτελεού.Από εκεί ακολουθείτε τις πινακίδες που σας βγάζουν στα συγκεκριμένα σημεία

Ειδική Διαδρομή Νηές

Για την αφετηρία και τον τερματισμό της ειδικής ακολουθείτε την εθνική οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης όπου και παίρνετε την έξοδο προς Σούρπη.Ακολουθείτε τις πινακίδες μέχρι να φτάσετε στον δρόμο Άγιοι Θεόδωροι-Αλμυρός που διασχίζει την Σούρπη.Στρίβετε δεξιά με κατεύθυνση προς Πτελεός-Άγιοι Θεόδωροι και σε 1χλμ περίπου  στρίβετε αριστερά ακολουθώντας την πινακίδα προς Νηες.Σε 3 χλμ περίπου βρίσκεστε σε διαστάυρωση που δεξιά στα 200μ είναι η αφετηρία και αριστερά στην ίδια απόσταση είναι ο τερματισμός

Για το 3,68 χλμ της ειδικής ακολουθείτε την εθνική οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης όπου και παίρνετε την έξοδο προς Σούρπη. Ακολουθείτε τις πινακίδες μέχρι να φτάσετε στον δρόμο Άγιοι Θεόδωροι-Αλμυρός που διασχίζει την Σούρπη. Στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση προς Αλμυρό και σε 5χλμ περίπου  στρίβετε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα προς Αμαλιάπολη. Αφού φτάσετε στο χωριό Αμαλιάπολη το διασχίζετε και ακολουθείτε τον επαρχιακό δρόμο Αμαλιάπολη-Νηες. Σε 7χλμ περίπου βρίσκεστε στο σημείο.

 

 

φωτογραφία: Photo Rally Press

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s