45ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ: Με επίκεντρο το νησί της Λευκάδας


header 45o diethnes rally philpa 2016Η ΦΙΛΠΑ  συνεχίζει την ιστορική πορεία του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΑΛΛΥ» για 45η φορά από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, αυτή τη φορά με επίκεντρο το νησί της Λευκάδας.

Όπως πάντα η εκδήλωση είναι υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA και συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα της ως Α event.

INTERNATIONAL_RALLY_GR me sponsors

Ελληνικά και αλλοδαπά πληρώματα από την Αυστρία την Κύπρο και την Τουρκία θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση, με ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας  30 έως 90 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, όπως ακριβώς και πέρυσι, την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις κατηγορίες “Regularity” με ένα «αγωνιστικό» πνεύμα και αρκετές δοκιμασίες ακριβείας και “Touring” μια πιο  «τουριστική» προσέγγιση με ελάχιστες δοκιμασίες ακριβείας. Η διαδρομή και των δυο κατηγοριών θα είναι κοινή.

CCP N 1036 45o diethnes regularity rally philpa 2016Τα αθηναϊκά πληρώματα θα εκκινήσουν την Πέμπτη 22/9 από την πλατεία «Εθνικής Αντίστασης» της Λιβαδειάς, μια πόλη υπερήφανη για το πανάρχαιο Μαντείο του Τροφωνίου, το οποίο είχαν επισκεφθεί και συμβουλευθεί ο Κροίσος, ο Μαρδόνιος, ο Αιμίλιος Παύλος κ.ά.

Διασχίζοντας διαδρομές πότε ορεινές και πότε παράκτιες, τα πληρώματα θα έχουν ως αρχικό προορισμό την Ναύπακτο και την ευκαιρία επίσκεψης στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, το Κάστρο, που επιβλέπει την πόλη επί αιώνες, βολεμένο στην πλαγιά του βουνού.

DSCF7047 45o diethnes regularity rally philpa 2016

Η πόλη της Ναυπάκτου θα είναι και το σημείο εκκίνησης για τα αλλοδαπά πληρώματα που θα καταφθάσουν από την Ευρώπη, την Πάτρα και την Β. Ελλάδα.

Ο τερματισμός της πρώτης ημέρας θα λάβει χώρα στην πόλη του Μεσολογγίου, όπου τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο χώρο του λιμανιού και τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο «Theoxenia». Η διαδρομή της επομένης μέρας θα οδηγήσει την μεγάλη παρέα του «45ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ» στο νησί της Λευκάδας περνώντας από την πλωτή γέφυρα που ενώνει την Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία.

DSCF6976 45o diethnes regularity rally philpa 2016

Στη Λευκάδα, τα πληρώματα θα διαμείνουν για τις δυο επόμενες ημέρες στο πανέμορφο, πολυτελές, 5άστερο ξενοδοχείο Ionian Blue στην Νικιάνα της Λευκάδας (www.ionianblue.gr) όπου θα ολοκληρωθεί και η εκδήλωση με το Gala και την απονομή των επάθλων στους νικητές το βράδυ του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου.

SEA 45o diethnes regularity rally philpa 2016

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s