Αποτελέσματα 1ου Ράλλυ Αλμυρού: Οι λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά!


almirou rally 2016 post imageΣε ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό από τα συνηθισμένα, οι μνηστήρες του τίτλου για το έπαθλο ασφάλτου Κεντρικής Ελλάδας, έδωσαν το παρόν τη προηγούμενη Κυριακή στον Αλμυρό για τον 3ο αγώνα του θεσμού. Ένας αγώνας  που χάρη στην πολύ καλή προβολή και προετοιμασία της Ο.Μ.Α.Θεσσαλίας όλα τα πληρώματα ανυπομονούσαν να ριχτούν στη μάχη των Ε.Δ. σε συνδυασμό με τα παρελκόμενα του αγώνα που η λέσχη φρόντισε να δώσει μεγάλη σημασία. Με ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το Σαββάτο, με τεχνικό έλεγχο στο κέντρο του Αλμυρού, συνεχίστηκε με την ΕΔ Άγιοι Θεόδωροι που ξύπνησε καλά ανθρώπους και αγωνιστικά και κατέληξε σε μια φαντασμαγορική εκκίνηση στην παραλία της Αμαλιάπολης , με beach party για επιδόρπιο…

Κυριακή πρωί τα πράγματα σοβάρεψαν και τα αγωνιστικά πήραν ξανά τα βουνά για μια διπλή επανάληψη των Αγίων Θεοδώρων, που σε συνδυασμό με την Ε.Δ. Νηές έδωσαν χορταστικές μάχες σε πληρώματα και θεατές. Άξιο αναφοράς είναι ότι εκτός από την εκκίνηση, ο κόσμος έδωσε έντονα το παρόν σε κάθε σημείο των ειδικών κάτι που κατά γενική ομολογία τόνωσε τους οδηγούς.

Οι ‘’Nikon’’ και  Ανδριανόπουλος Γρηγόρης  ήταν αυτοί που οδήγησαν σταθερά όλο το Σαββατοκύριακο κι έφεραν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου το 9άρι Mitsubishi. Σε απόσταση βολής το Σάββατο, όρμηξαν ελεγχόμενα την Κυριακή και δικαιώθηκαν με μια νίκη σε γενική και C2 που μόνο εύκολη δεν ήταν. Πίσω τους οι νικητές της C3, Πλάγος Γιάννης και Ρέντης Άλκης, απογείωσαν το Honda Civic  το Σαββάτο αλλά την Κυριακή ένα ‘’βουτάει’’ και ζημιά στο πίσω ψαλίδι τους στέρησε τη δυνατότητα για διατήρηση της πρωτιάς για κάτι λιγότερο από 10’’ στο τελικό αποτέλεσμα. Την τριάδα στη Γενική κατέκτησαν οι Ντόφης Αντρέας – Τσαούσογλου Μάριος.  Μουδιασμένα το Σάββατο, μετά και την ατυχία του Μπράλου, και πολύ γρήγοροι την Κυριακή, ο σκοπός να επιστρέψει το Mitsubishi Evo 8 πίσω στους βαθμούς πραγματοποιήθηκε ικανοποιητικά.

H τέταρτη θέση γενικής ήταν υπόθεση των διεκδικητών της C5. Οι Μαργαρώνης Ανδρέας και Αφαλωνιάτης Μιχάλης οδήγησαν γρήγορα και θεαματικά το Citroen Saxo και πήραν την κατηγορία από  τους ‘’FILON’’- Γονάκη Γιώργο με Peugeot 206, σε μια κόντρα που κράτησε το ενδιαφέρον ψηλά μέχρι και την τελευταία Ε.Δ.  Την εξάδα της γενικής κατάταξης, αλλά και το βάθρο της C5, συμπλήρωσαν οι Αθανασόπουλος Γιώργος και Μπαρδάκης Σπύρος με Citroen C2, με τον οδηγό να δείχνει πολύ καλά σημάδια εξέλιξης στους πρώτους του αγώνες. Μια θέση πίσω οι Αφοί Καραθανάση,  κινήθηκαν σε αξιοπρεπείς ρυθμούς κι έφεραν το Opel Astra στην 2η θέση της C3, αντιμετωπίζοντας  προβλήματα πρόσφυσης από το Σαββάτο.

 

Νικητές στη C6 , οι Πλατώνης Μίλτος και Λιλλής Γιάννης απογείωσαν για άλλη μια φορά το Toyota Yaris, με οδήγηση που τράβηξε τα βλέμματα. Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας, οι τοπικοί Μιχαήλ Σταμάτης και Κορίνθιος Γρηγόρης  με Peugeot 106 , δυσκολεύτηκαν από τους Σύλλα Γιάννη και Κουκλιαμπή Παναγιώτη με Citroen Saxo, αφού η μεταξύ τους μάχη είχε λιγότερα από 5’’ διαφορά στο τέλος.  Ο νέος Ντόντης Μίλτος  με συνοδηγό τον έμπειρο πατέρα του Σπύρο και όπλο το 106 Maxi, δείχνει συνεχώς σημάδια βελτίωσης και η 3η θέση στην C4 ήταν η επιβράβευση.

Αποτελέσματα


Almyros Rally Results 2016


 

H ζέστη και οι απαιτητικές διαδρομές δε συγχώρεσαν εύκολα κι έτσι το απόγευμα της Κυριακής μόλις 19 αυτοκίνητα από τα 26 που εκίνησαν έφτασαν στον Αλμυρό όπου έγινε και η τελετή τερματισμού του αγώνα. Έντονο χαρακτηριστικό του 1ου rally Αλμυρός , ήταν η θετική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας εντός κι εκτός Ειδικών που αγκάλιασε το όλο εγχείρημα. Σε συνδυασμό με το ζήλο και την επιτυχή ολοκλήρωση χωρίς ουσιαστικά προβλήματα από τον Ο.Μ.Α.Θ, το Rally στον Αλμυρό άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Αναμένουμε τον επόμενο αγώνα στον Αλμυρό λοιπόν, αλλά μέχρι τότε το μυαλό μας είναι στον επόμενο αγώνα του θεσμού, τον κλασικό Άγιο Μερκούριο που θα γίνει το Σεπτέμβρη…

Επιμέλεια: Γιώργος Γονάκης

Φωτογραφίες: Σπύρος Σαββάνης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s