1η Ανάβαση Βλάστης: 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2016


header 1 anabasi blastis 2016Τέταρτος  γύρος του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και οι χοροί καλά κρατούν με την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας να σέρνει τον χορό διοργανώνοντας την 1η Ανάβαση Βλάστης στην ειδική διαδρομή που οδηγεί στο γνωστό παραδοσιακό χωρίο Βλάστη. Τα τρία χρόνια απουσίας της ειδικής διαδρομής από τα αγωνιστικά δρώμενα  εντείνουν θετικά την αγωνία των θεατών, των αγωνιζομένων, της τοπικής κοινωνίας αλλά και της διοργανώτρια λέσχης.

Στο χωριό Βλάστη, από όπου πήρε την ονομασία της η ειδική διαδρομή, φτάνει κανείς αφού διανύσει πρώτα τα 10 χλμ. από την πόλη της Πτολεμαΐδας ως τους πρόποδες του βουνού και ανηφορήσει άλλα 15 χλμ. μέχρι το χωριό. Η διαδρομή μαγευτική, η φύση επιβλητική με τις εικόνες να εναλλάσσονται συνεχώς  μέχρι το τέλος του δρόμου όπου το τοπίο θυμίζει Άλπεις. Η ειδική διαδρομή των  4.5 χιλιομέτρων και των 15 Κ έχει καλό οδόστρωμα, είναι απαιτητική με κλειστά αλλά και πολύ γρήγορα κομμάτια.

xartis telikos

Το πρόγραμμα του αγώνα προβλέπει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.30 έως τις 10.30 την διεξαγωγή του τεχνικού ελέγχου στα πιτς, ενώ στις 11.30  την εκκίνηση της διαδικασίας των χρονομετρημένων δοκιμαστικών η οποία περιλαμβάνει τρία σκέλη.  Αντίστοιχα την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο αγώνας θα εκκινήσει στις 11.30 και οι αγωνιζόμενοι θα χρονομετρηθούν σε δύο σκέλη. Η ειδική θα κλείσει όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και τις δύο ημέρες μία ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού.

Σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο δήμος Εορδαίας,  οι οποίοι βοηθούν αναγνωρίζοντας το έργο που γίνετε από την ΑΛΠ. Ένθερμοι υποστηρικτές, οικονομικά αλλά και ηθικά, οι  εταιρίες «Ταχυμεταφορές Sprider» Χρήστος Ουζουνίδης και Επίσημος Διανομέας Λιπαντικών Castrol Service Plus Παναγιώτης Ουζουνίδης. Μαζί και η εταιρία Seajets, η Δ.Ε.Η. αλλά και δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζου την προσπάθεια της λέσχης.

afisa-anavasi-vlastis

Η 1η Ανάβαση Βλάστης είναι προ των πυλών, η εκπόρθηση της ειδικής διαδρομής είναι υπόθεση των αγωνιζομένων οι οποίοι θα δώσουν το απόλυτο θέαμα, η στήριξη όμως και η προβολή του αγώνα είναι υπόθεση όλων μας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s