49o Ράλλυ Δ.Ε.Θ.: Το παιχνίδι παίζεται στο βουνό


header 49 rally deth 2016 to paixnidi paizetai sto bounoΤο 49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., δεν θα μπορούσε να είναι αποδυναμωμένο καθώς προοιωνίζει την 50η χρυσή διοργάνωση για το 2017. Το αντίθετο, ο Α.Ο.Θ. προωθεί από την αρχή της χρονιάς το σλόγκαν πως το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί στο βουνό και όχι στην κονσόλα. Έτσι ο 6ος γύρος του 52ου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα διεξαχθεί στα ορεινά της Χαλκιδικής, σε γνώριμες και αγαπημένες ειδικές διαδρομές, με κύριο χαρακτηριστικό την απόλαυση των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων.

Η εκκίνηση το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από την Νότια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πιστοποιεί για άλλη μια φορά τα ισχυρά δεσμά της Δ.Ε.Θ. με τον Α.Ο.Θ. και τον ομώνυμο αγώνα. Το «παιχνίδι» με το χρονόμετρο αρχίζει σε απόσταση λιγότερη των 30 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη. Λιβάδι – Πετροκέρασα και τα πρώτα 19.7 αγωνιστικά χιλιόμετρα «γράφτηκαν» στις καρδιές των πληρωμάτων. Από την Δουμπιά στα Σανά και από εκεί στην ειδική διαδρομή Άγιος Πρόδρομος των 13.22 χιλιομέτρων. Ανάπαυλα για τα πληρώματα και Parc Ferme για τα αγωνιστικά στον Πολύγυρο.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, αν υπάρχουν εγκαταλείψαντες, αυτοί εκκινούν με το καθεστώς Super Rally εφόσον έχουν πράξει αυτά που ορίζει ο κανονισμός, τα υπόλοιπα πληρώματα ρίχνονται στην μάχη για τις θέσεις στο βάθρο με νέα σειρά εκκίνησης. Η ειδική διαδρομή του Παλαιοκάστρου με τα 8 χιλιόμετρα είναι η «προθέρμανση» για την ειδική διαδρομή Τσουκαλάς Ι των 16.5 χιλιομέτρων που ακολουθεί και θα απαιτήσει τα μέγιστα από όλους.

Υπολείπονται δύο ειδικές διαδρομές, η επανάληψη του δύσκολου «Τσουκαλά» και η χαρακτηρισμένη ως Super Stage τελευταία ειδική διαδρομή «Λιβάδι» των 7.5 χιλιομέτρων όπου αναμένεται να κριθεί ο νικητής του αγώνα, καθώς σε ένα Ράλλυ Δ.Ε.Θ. δεν υπάρχουν εύκολες νίκες.

Τερματισμός και απονομή στη Νότια Πύλη Δ.Ε.Θ. με όλη την λαμπρότητα που απαιτεί ένας αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ένας αγώνας τον οποίον στηρίζουν με κάθε μέσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

logo49odethvi1

Σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα των συναντήσεων που διεξήχθησαν ανάμεσα στον Α.Ο.Θ. την Ο.Μ.Α.Ε., την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ειπώθηκαν απαραίτητες λεπτομέρειες, δόθηκαν εξηγήσεις, έγιναν συνεννοήσεις και πληροφορήθηκαν οι εμπλεκόμενοι για τα δρώμενα που αφορούν στο 49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.  Έτσι απέκτησαν πέρα από φιγούρα, νόημα και υπόσταση οι τρεις λέξεις «υπό την αιγίδα» που φιγουράρουν στις αφίσες ενός αγώνα.

Αλλά και με την διεύθυνσης της Helexpo – Δ.Ε.Θ. έγιναν συναντήσεις με στόχο την βέλτιστη συνεργασία, η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε πως του χρόνου κλείνει τον μισό αιώνα. Στην φωτογραφία οι Δημήτρης Μιχελακάκης (πρόεδρος Ο.Μ.Α.Ε.), Σταύρος Μαράτος (πρόεδρος Α.Ο.Θ.) και Φώτης Χαρατάσος (Αλυτάρχης του αγώνα) σε επίσκεψη που έκαναν στο γραφείου του κ. Τάσου Τζίκα (πρόεδρος Helexpo – Δ.Ε.Θ.).

Επειδή το παιχνίδι παίζεται στο βουνό και όχι στην κονσόλα, ο Α.Ο.Θ. προσφέρει για να γίνει αυτό με μια σχετική ευκολία δωρεάν αυτοκινητάμαξα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα στα πρώτα 9 πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή  και δωρεάν διανυκτέρευση για όλα τα πληρώματα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016. Τέλος το παράβολο συμμετοχής είναι ενιαίο και ανέρχεται στα 300 €. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 22 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο Α.Ο.Θ. συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να εργάζεται με στόχο όχι μόνο την διοργάνωση ενός αξιοπρεπή αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αλλά ενός αγώνα αντάξιου της ιστορίας του ομίλου, προοιωνός του 50ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

6 ειδικές διαδρομές, 81.29 αγωνιστικά χιλιόμετρα, 153.75 χιλιόμετρα απλής διαδρομής, 1 σλόγκαν:

Το παιχνίδι παίζεται στο βουνό και όχι στην κονσόλα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s