1η Ανάβαση Βλάστης: Δοκιμαστικά


header-1-anavasi-vlastis-2016-dokimastikaΜετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών η προσπάθεια της ΑΛΠ αλλά και των μεγάλων χορηγών Ουζουνίδης Παναγιώτης (επίσημος Διανομέας Λιπαντικών Castrol Service Plus) και Ουζουνίδης  Χρήστος «Ταχυμεταφορές Sprider» για να είναι έτοιμη σήμερα η ειδική ήταν τιτάνια, αλλά απέδωσε καρπούς. Όσο για τον καιρό αυτός «προσπάθησε» και τα κατάφερε προσφέροντας σε αγωνιζόμενους, διοργάνωση και θεατές συγκρατημένη συννεφιά με τον ήλιο να ξεπροβάλλει ίσα-ίσα για να ζεστάνει λίγο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι  τα τρία σκέλη των δοκιμαστικών εξελίχθηκαν ομαλά με τους Δημήτρη Κεχαγιά με Peugeot 106 S16, Κώστα Λαζαρίδη με Mitsubishi Lancer Evo 8 και Αστέριο Μητσιάνη με Porsche 911 να μην εκκινούν.

Στην κατηγορία Saloon όπως αναμενόταν οι Αχιλλέας Μποχώρης με Audi S4, Νίκος Τσιφούτης με BMW E30 και Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος με ΒW Ε36 «ανέβηκαν» το βουνό πλαγιολισθένοντας δείχνοντας τις προθέσεις τους για την αυριανή ημέρα. Στον αντίποδα ο αποτελεσματικός και γρήγορος Σγουρής Μπαλάσης έδειξε πως μπορεί να κάνει την διαφορά με την τουρμπίσια Toyota Corolla.

Στην κατηγορία των 1600 κ. εκ. αναμετρήθηκαν οι Κώστας Αναγνωστάκης με Suzuki Swift και Παναγιώτης Γιουβανίδης με Citoren AX με τον πρώτο να υπερτερεί 2 δευτερόλεπτα.

Στην κατηγορία των 2000 κ. εκ. το φαβορί Δημήτρης Μπατσάρας με Mitsubishi Lancer Evo 8 οδήγησε ταχύτατα κάνοντας στο 2ο πέρασμα χρόνο 2:37:92. Καλύτερο πέρασμα για το Ford Escort MKII του Μπαλτούνη Γιώργου ήταν το 3ο όπου και έκανε χρόνο 2:40:38. Τρίτο χρόνο, 2:47:42, έκανε στο 2ο πέρασμα ο Δημήτρης Κακαράντζας με την εντυπωσιακή BMW E36 M3. Στις απώλειες της κατηγορίας είναι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης με Citoren ZX Kit Car, ο οποίος εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος από μηχανική βλάβη και αποχώρησε.

ΣΚΕΛΟΣ 1 | ΣΚΕΛΟΣ 2 | ΣΚΕΛΟΣ 3

Το στοίχημα θα κερδηθεί αύριο Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου όταν τα αγωνιστικά θα ανηφορήσουν δύο φορές την ειδική διαδρομή των 15 Κ και 4.5 χιλιομέτρων με το πρώτο σκέλος να εκκινεί στις 11.00.

Ο καιρός θα είναι ιδανικός και οι θεατές που αναμένεται να ανηφορίσουν πάρα πολλοί για αυτό αναχωρήστε εγκαίρως για την ειδική και ακολουθείστε τις οδηγίες των κριτών κα ενδιαμέσων. Υπόψη πως η ειδική θα «κλείσει» για όσους θέλουν να μπουν με το αυτοκίνητο στις 10.00 και να θυμάστε προέχει πάντα η ασφάλεια.

Την μέγιστη βοήθεια παρέχουν η Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμος Εορδαίας, η εταιρία «Ταχυμεταφορές Sprinder», ο επίσημος διανομέας λιπαντικών Castrol Service Plus, η Seajets και η Δ.Ε.Η.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s