7ο Ράλλυ Σπριντ Αιγίου: Αποτελέσματα αγώνα – Περιγραφή – Photos


header-7o-rally-sprint-aigiou-apotelesmata

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ράλλυ Σπριντ Αιγίου, έναν αγώνα που οργάνωσε η Α.Λ.Μ.Α. Αιγίου. Η επιλογή του πεδίου των μαχών ήταν η κατηφορική ΕΔ Φτέρη, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο φορές. Η καιρικές συνθήκες ήταν άψογες και ο δρόμος είχε πολύ καλή πρόσφυση λόγω του ότι ξεπλύθηκε από την βροχή των προηγούμενων ημερών, γι αυτό και οι χρόνοι που σημειώθηκαν ήταν υψηλού επιπέδου. Ο αγώνας προσμετρούσε στο Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτου Πελοποννήσου. Μεγάλοι νικητές του αγώνα ήταν οι NIKON με τον Ανδριανόπουλο Γρηγόρη στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO IX, η οποίοι και στα δύο περάσματα σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο Τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο ΚΤΕΟ της Autovision του Αιγίου, όπου ο χώρος αυτός ήταν και το Service Park της Κυριακής. Στης 21:00 το βράδυ ξεκίνησε η πανηγυρική εκκίνηση σε κεντρικό σημείο της πόλης με πλήθος κόσμου να δίνουν το παρόν στη γιορτή αυτή του Ράλλυ.

Την Κυριακή η δράση μεταφέρθηκε στο βουνό όπου και εκεί αρκετός κόσμος ήταν από νωρίς στη θέση του περιμένοντας τα περάσματα των αυτοκινήτων. Ο αγώνας κύλισε εντός προγράμματος χωρίς καθυστερήσεις και απρόοπτα. Από τα 23 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή τον αγώνα ξεκίνησαν τα 21 και τελικά τερμάτισαν τα 17.

Στην Γενική κατάταξη πίσω από τους πρωτοπόρους ΝIKON – Ανδριανόπουλο, στην δεύτερη θέση τερμάτισε το τοπικό πλήρωμα των Ροϊδόπουλου Χαράλαμπου και Παπανδρέου Παντελή, με όπλο τους ένα Peugeot 205 MAXI οι οποίοι αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα τους στο 1ο πέρασμα, στο 2ο όμως κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν και έκαναν τον χρόνο που έπρεπε. Στην τρίτη θέση ο σταθερά γρήγορος Αυγερόπουλος Χρήστος με τον συνοδηγό του Γιαβάση Στράτο,που από το πρώτο πέρασμα έδειξαν την ταχύτητά τους με το Peugeot 106 S16. Στην Τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Σταφυλοπάτης Φραγκίσκος και Μαριέτης Νικόλαος με ένα μοναδικό αυτοκίνητο το Chrysler Sunbeam Lotus, ακολουθούμενοι από τους Κουνιάκη Κώστα και Βαρδάκη Κώστα με Citroen AX. Στην έκτη θέση τερμάτισε ένας νέος οδηγός του ΑΟΠ ο Θωμάς Γιώργος στο δεύτερό του μόλις αγώνα έχοντας στο δεξί μπάκετ του Peugeot 205 Rallye τον Αθανασόπουλο Παναγιώτη.

Στην κατάταξη F2 πρώτοι ήταν οι Ροϊδόπουλος – Παπανδρέου, στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Αυγερόπουλος – Γιαβάσης και στην τρίτη οι Κωνσταντίνος Κουνιάκης – Κωνσταντίνος Βαρδάκης.

Κατηγορία C6

  1. Δημήτρης Ζώης – Γιώργος Πολυχρονόπουλος CITROEN SAXO VTS
  2. Σταμάτης Παντιέρας – Βάσω Κουρτίδου TOYOTA YARIS
  3. Αλέξιος Καμπέρος – Γουίλιαμ Καμπέρος CITROEN SAXO VTS

Κατηγορία C4+C3

  1. Ροϊδόπουλος – Παπανδρέου
  2. Κουνιάκης – Βαρδάκης
  3. θωμάς – Αθανασόπουλος
  4. Καλαϊτζιάν – Καλογεράτου

 

Επόμενος αγώνα του θεσμού είναι ο εξ αναβολής αγώνας της ΑΛΑ Κορινθίας στις 22 – 23 Οκτωβρίου 2016.

Γενική Κατάταξη
Κατάταξη F2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s