Rally Safety – Προφύλαξε τον εαυτό σου!!!


Ένα video για την ασφάλεια στα βουνά ανάρτησε στον προσωπικό του προφίλ ο Λάμπρος Αθανασσούλας. Αναφέρει “Η ασφάλειά είναι ευθύνη των ίδιων των θεατών και όχι των διοργανωτών. Όλοι εμείς που πάμε να δούμε, πρέπει να σεβόμαστε εμάς και τους αθλητές.”  “Η ασφάλεια είναι το πρώτο μας μέλημα. Οι αγώνες έχουν ρίσκο και επικινδυνότητα από μόνοι τους. Οι θεατές ας ακολουθούν βασικούς κανόνες προφύλαξης και μείωσης του ρίσκου. Να θυμόμαστε πάντα, ότι ένα αγωνιστικό (η μέρος αυτού ) μπορεί να βγει σε οποιοδήποτε σημείο και να καταλήξει πολλά μέτρα μακριά απο τον δρόμο.”

Motorsport is dangerous!!!


Επίσης ο κ. Λώρης Μελετόπουλος έγραψε:

loris-meletopoulos

“Πρός κυρίους θεατές των αγώνων ανα την Ελλάδα. Ίσως να είναι πολύ πρόσφατη η χθεσινή απώλεια, για να γράψουμε δύο κουβέντες που αφορούν την ΔΙΚΗ σας ασφάλεια και ίσως να είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι από το τραγικό γεγονός, αλλά τα λόγια αυτά που θα ακολουθήσουν, είναι βγαλμένα από μεγάλη αγάπη για τους αγώνες και ευσυνειδησία της ευθύνης που πρέπει να διακατέχει ΟΛΟΥΣ τους Οργανωτές. Οι αγώνες εν γένει είναι ένα επικίνδυνο και σχετικά “εχθρικό” περιβάλλον που πρέπει να σεβόμαστε απεριόριστα. Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους, ότι ΚΑΝΕΝΑ απολύτως σημείο μίας Ε.Δ. η μιάς ανάβασης, δεν είναι ασφαλές. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει που θα καταλήξει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, η εξαρτήματα αυτού, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα.

rally-safety

Εδώ θα ήθελα να θυμίσω το περιστατικό του Κωνσταντίνου (Χαλιβελάκη) στην Πάνακτο, όπου το μοτέρ του αυτοκινήτου του κατέληξε 50 !!! μέτρα από τον δρόμο, δίπλα σε έναν πατέρα με δύο παιδάκια. Άρα εξ ορισμού δεν μπορεί κανείς να προδιαγράψει την εξέλιξη και την κατάληξη ενός ατυχήματος. Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από τον Οργανωτή, σκοπό έχουν μόνο να μειώσουν τις πιθανότητες τραυματισμού κάποιου θεατού, χωρίς να μπορούν να εξαλείψουν τους κινδύνους. Οι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των θεατών, δεν έχουν καμία πρόθεση να χαλάσουν την διασκέδαση των δεύτερων, απλά και μόνο να τους προασπίσουν από πιθανούς κινδύνους που ενδεχομένως δεν μπορούν οι ίδιοι να σταθμίσουν.

Η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, ο εγωισμός και η αμάθεια, είναι κακοί σύμβουλοι σε τέτοιες στιγμές και καλό θα είναι την επόμενη φορά που θα ανηφορίσουν οι θεατές στο βουνό, να τα αφήσουν για λίγο στο σπίτι τους. Μετά το χθεσινό θλιβερό γεγονός, πρέπει να έχουν όλοι οι θεατές και φίλοι του σπορ στον νου τους, ότι τα πράγματα δεν θα είναι ίδια. Με όσο δύναμη έχω προσωπικά, θα φροντίσω ώστε τα μέτρα ασφαλείας να είναι ακόμη πιο αυστηρά και να εφαρμόζονται στο έπακρο, ακόμη και εάν χρειαστεί να ακυρωθεί κάποια η κάποιες Ειδικές Διαδρομές, μέχρι να γίνει βίωμα όλων των εμπλεκομένων. Οι συμμετέχοντες και οι Οργανωτές έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν, από το να ξημεροβραδιάζονται στα αυτόφορα και να κουβαλάνε τις τύψεις τους μια ζωή.” L.M.

 

rally-safety-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s