Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2016 | Round 6: Αποτελέσματα


header-6os-agonas-protathlimatos-2016-drift-kozani-apotelesmataΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας Πλαγιολίσθησης που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη αποτελώντας μέρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift.

Για πρώτη φορά, η πόλη της Κοζάνης φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τους πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift, κατά τη διάρκεια του διημέρου 24-25 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας Drift που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο “Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης” ήταν ο 6ος γύρος του Πρωταθλήματος Drift, ενώ παράλληλα προσμετρούσε στο Έπαθλο Drift Βορείου Ελλάδος, ως ο 3ος γύρος του θεσμού. Το πεδίο… πλαγιολισθήσεων για τους 21 οδηγούς βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένη, γρήγορη διαδρομή στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης στον Κασλά Κοζάνης.

Οι οδηγοί χωρίστηκαν σε δύο Κατηγορίες, με την Pro και την Street Legal να συγκεντρώνουν από 14 και 7 συμμετοχές αντίστοιχα. Στο πλαίσιο του αγώνα που προσμετρούσε στο Πρωτάθλημα, η μάχη του Μεγάλου Τελικού είχε άρωμα… Βορείου Ελλάδος, αφού ο Αναστάσιος Χάρκας (BMW E30 V8) κατέκτησε τη νίκη, επικρατώντας στον τελικό του Γιώργου Τσιλιμπόνη (BMW E30 V8 Supercharger). Στη μάχη του Μικρού Τελικού, ο Νίκος Τούντας (Ford Escort MKII) επιβλήθηκε του Ηρακλή Λεοντή (Nissan 200 SX), κερδίζοντας την 3η θέση της κατάταξης. Όσον αφορά στην κατάταξη της Pro στο πλαίσιο του Επάθλου Drift Βορείου Ελλάδος, οι Χάρκας και Τσιλιμπόνης βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο (BMW E36) να τους συνοδεύει στο βάθρο και τον Γιάννη Λιακόπουλο (BMW E30 V8) να τερματίζει στην 4η θέση. Στην Street Legal, ο Σπύρος Μανής (BMW E36 M3) έφτασε στη νίκη, εμπρός από τους Αναστάσιο Σιδηρόπουλο (Opel Manta) και Μανώλη Εγγλεζόπουλο (BMW M3). Για το Έπαθλο Βορείου Ελλάδος, τους Μανή και Σιδηρόπουλο, ακολούθησε στο βάθρο των νικητών ο Ραφαήλ Χατζηκυριάκος (BMW E30).

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι Εταιρείες I ΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση, Πρατήρια Χλιάπας JETOIL, Divino espresso και Πρατήριο ΤΑΡΤΑΡΑΣ, ενώ συμπαραστάτης για ακόμη μια χρονιά ήταν ο Δήμος Κοζάνης, παραχωρώντας ευγενικά το χώρο και συνολικά, συνδράμοντας στη διοργάνωση.

Αποτελέσματα  (Πρωτάθλημα)

Αποτελέσματα (Έπαθλο Drift Βορείου Ελλάδος)

Ο επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift έχει προγραμματιστεί για τις 15-16 Οκτωβρίου στην πίστα καρτ Αφιδνών “Kartodromo”, ενώ η συνέχεια για το Έπαθλο Drift Βορείου Ελλάδος θα δοθεί στις 22-23 Οκτωβρίου, στο Νέο Ρύσιο.poster-line-drift-final-2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s