45ο Διεθνές Ράλλυ Φ.Ι.Λ.Π.Α.: Αποτελέσματα


header-45-diethnes-rally-filpa-apotelesmataΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το 45ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 62 πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 25 πληρώματα διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Regularity και 37 επέλεξαν την κατηγορία Touring. Η διαδρομή ήταν κοινή και για τις δύο κατηγορίες.

Τα αθηναϊκά πληρώματα έλαβαν εκκίνηση από τις Πηγές Κρύας, στην Λιβαδειά. H Δήμαρχος, κα Πούλου Γιώτα, υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες δίνοντας εκκίνηση στα πρώτα πληρώματα.

Οι συμμετέχοντες  κατευθύνθηκαν προς την ιστορική Ναύπακτο, όπου πραγματοποιήθηκε και η ανασυγκρότηση των πληρωμάτων. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε στο Μεσολόγγι. Στην δεξίωση στο ξενοδοχείο Theoxenia, όπου διέμειναν και τα πληρώματα, τίμησε με την παρουσία του  ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος και ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Γιαννόπουλος.  Tα αλλοδαπά πληρώματα που κατέφθασαν από την Ευρώπη, την Πάτρα και την Βόρεια Ελλάδα έλαβαν εκκίνηση στην πόλη της Ναυπάκτου.

Τρεις ημέρες γεμάτες με ειδικές  δοκιμασίες,  24 για την Regularity και 6 για την Touring. Οι υψηλές  δυσκολίες και οι απαιτήσεις των ειδικών διαδρομών ανάγκασαν και τους πιο έμπειρους να χρεωθούν με βαθμούς ποινής. Η πρώτη μέρα είχε την πρόσθετη δυσκολία του άστατου καιρού, καθώς τα πληρώματα αντιμετώπισαν λίγη βροχή στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας. Σε γενικές γραμμές όμως, ο καιρός ήταν με το μέρος τους και έτσι όλοι οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να απολαύσουν τις μαγευτικές διαδρομές προς την Λευκάδα.

Όπως πάντα η εκδήλωση ήταν υπό την εποπτεία της Διεθνούς Oμοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA και συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα της ως “Α event”.

Νικητές, μετά από 21 χρονομετρήσεις και μια ανατρεπτική τρίτη μέρα στην κατηγορία Regularity, αναδείχθηκαν: 1οι οι Λεωνίδας Νασσόπουλος/Μιχάλης Καουτσίκης, 2οι οι Μάνος Παλαβίδης/Μαρία Παλαβίδη και 3οι οι Πάρης Κουλάπης/Κύπρος Τούμπας.

Αποτελέσματα Regularity


Στην κατηγορία Touring νικητές ήταν: Πέτρος Κατσιολούδης/Μάρκος Μάρκου, 2οι Χρήστος Τσιρίκος/Φωτεινή Μανωλάκη και 3οι Κωσταντίνος Ξέστερνος/ Σωτήριος Δογάνης.

Αποτελέσματα Touring


 

Η ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης  τον Δήμο Λιβαδειάς, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και τον Δήμο Λευκάδας για την υποστήριξη – φιλοξενία τους, τη Mitsubishi Motors και Leaseplan για την διάθεση των οχημάτων για την μεταφορά επισήμων, όπως επίσης και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης  Interamerican για την εξαιρετική συμβολή της, μέσω της παροχής οδικής βοήθειας καθ΄όλη την διάρκεια του Διεθνούς Ράλλυ, το ξενοδοχείο Ionian Blue, την Superfast Ferries και την SP Tableware οι οποίοι συνέβαλαν καταληκτικά για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s