3ο Ράλλυ Σπριντ Βελβεντού “Βαγγέλης Παλαπανίδης”: Αποτελέσματα


header-rally-velventou-apotelesmataΗ αυλαία για το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος έπεσε στις 8-9 Οκτωβρίου στον Βελβεντό Κοζάνης, με τους Άκη Καλούδη-Σάκη Τοπούζη να φτάνουν στη νίκη.

Το 3ο Ράλλυ Σπριντ Βελβεντού “Βαγγέλης Παλαπανίδης”, όπως μετονομάστηκε φέτος για να τιμηθεί η μνήμη του Κοζανίτη μηχανικού που δεν βρίσκεται πια κοντά μας, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού, αποτελώντας τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος.

Οι διεργασίες του αγώνα ξεκίνησαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με τον Τεχνικό και Διοικητικό Έλεγχο, καθώς και με την Πανηγυρική Εκκίνηση. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη πήρε η αγωνιστική δράση, με 22 πληρώματα να ρίχνονται στη μάχη με το χρονόμετρο, για δύο περάσματα από την Ειδική Διαδρομή “Μικρόβαλτο-Λιβαδερό” μήκους 16,1 χιλιομέτρων.

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Άκης Καλούδης-Σάκης Τοπούζης (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8), παρά το γεγονός ότι είχαν τετ-α-κε στο 1ο σκέλος, καθώς σημείωσαν έναν εξαιρετικό χρόνο στο 2ο σκέλος, παίρνοντας έτσι τη νίκη από τους Δημήτρη Μπατσαρά-Ιωάννα Γεωργάκα (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8) που ήταν ταχύτεροι αρχικά. Στο βάθρο των νικητών σε επίπεδο γενικής κατάταξης ανέβηκαν και οι Νίκος Παυλίδης-Νίκος Πετρόπουλος (Citroen DS3 R3T Max, C3-R3T), οι οποίοι επικράτησαν στην F2. Μια θέση πιο πίσω, ολοκλήρωσαν οι Νίκος Βάτσος-Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3, C3-R3C) που βρέθηκαν και στη 2η θέση της F2. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Σωτηριάδης-Αποστόλης Σπύρου (Subaru Impreza, C2-N4) και Σίμος Θεοφανίδης-Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo VTS, C5-A6) οι οποίοι κατέλαβαν την τρίτη θέση της F2, κερδίζοντας ταυτόχρονα την Κατηγορία C5. Στην Κατηγορία C6, νικητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος Σιώμος-Γρηγόρης Εμμανουήλ (Toyota Yaris).

Αποτελέσματα

Το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος ολοκληρώθηκε, οπότε η επόμενη συνάντηση για τους συμμετέχοντες που “προκρίνονται” θα είναι το Super Cup της ΟΜΑΕ που θα έχει ως επίκεντρο τη Λαμία στις 26-27 Νοεμβρίου.

 

 

φωτογραφίες: Odiss Photography

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s