5ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου: Στη σκιά των Μετεώρων


header-5-istoriko-rally-olympou-sti-skia-twn-metewrwn

Η Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕ.Κ.Α.Μ) σε συνεργασία με το δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και την υποστήριξη των λεσχών Σ.Κ.Α.Λ και ΛΕ.Κ.Ο.Β , διοργάνωσε στις 8 και 9 Οκτωβρίου για 5η  συνεχή χρονιά το Ιστορικό ράλλυ Ολύμπου (21η Μακεδονική πλοήγηση) , με σημείο εκκίνησης την Κεντρική Πλατεία Λάρισας και τερματισμό στην Κεντρική πλατεία Τρικάλων. Ο συγκεκριμένος αγώνας  προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ).

Φέτος τα ατοκίνητα, την πρώτη μέρα, από τη Λάρισα κινήθηκαν προς το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα, τα Καλύβια, το Μουζάκι, όπου οι ντόπιοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή σε οδηγούς και επιβάτες, την Ελάτη, τη Χρυσομηλιά, στην οποία η στάση κράτησε λίγο παραπάνω για τις απαρίτητες φωτογραφίες,  για να καταλήξουν στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη των πληρωμάτων στην Ι.Μ. Μεγάλου Μετέωρου, την μεγαλύτερη και παλαιότερη μονή,  και αμέσως μετά πήραν εκκίνηση μπροστά από το δημαρχείο Καλαμπάκας. Μέσα από επαρχιακές οδούς, απείρου κάλους τοπία και αφήνοντας πίσω το Κεφαλόβρυσο, τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Εκεί έγινε και η επίσημη τελετή απονομής των επάθλων και των κυπέλλων στους μεγάλους νικητές, με πλήθος κόσμου να θαυμάζει και τα 70, περίπου, ιστορικά αυτοκίνητα που πήραν μέρος σε αυτό το εξαίσιο ράλλυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο αυτό γεγονός για το χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης, που έχει ξεπεράσει από την πρώτη στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας, διατηρείται ως θεσμός στη Θεσσαλία, και συγκεντρώνει, κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον δεκάδων Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων, χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών, την άριστη φιλοξενία από τους Φορείς της Θεσσαλίας και τις τοπικές κοινωνίες και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων ,που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός.

Για τον λόγο αυτό το αυθεντικό  Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου, που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς  τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία της Λάρισας, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορφες Περιφέρειες να εντάσσονται σε αυτές. Έτσι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, τον πολιτισμό τους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου, που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

 

Επιμέλεια: Μποζατζίδου Αργυρούλα
Φωτογραφίες: Βασίλειος Παπαϊδης

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s