Πρωτάθλημα Drift 2016 | Final Round: Με εντυπωσιακές και αμφίρροπες μάχες


header-7os-agonas-protathlimatos-drift-apotelesmataΟ Τελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 15-16 Οκτωβρίου στις Αφίδνες, στέφοντας τους Πρωταθλητές για το 2016.

Ο 7ος και τελικός γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift, διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο “Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου ” (Α.Λ.Α.) και συγκέντρωσε 40 συμμετοχές, με τους οδηγούς να προσφέρουν άφθονο θέαμα, στην τελευταία φετινή συνάντηση, που έκρινε και τους Πρωταθλητές των δύο Κατηγοριών.

Στον τελικό, νικητής της PRO αναδείχθηκε ο Τάσος Χάρκας μετά από μάχη με τον Καπότη Κώστα. Τρίτος ο Ζιλιμπινάκης μετά από μονομαχίες με τον πρωτοεμφανιζόμενο (!) Νίκου Αποστόλη. Στην SL νικητής βγήκε ο Γελαδάς Γιώργος, 2ος ο Αντίοχος Τιμόθεος και 3ος ο Μανής Σπύρος μετά από μάχη μικρόυ τελικού με το Σιδέρη.

Μόνο σε ένα μεγάλο τελικό θα μπορούσαν να συμβούν τόσο εντυπωσιακές και αμφίρροπες μάχες. Σίγουρα ήταν ο αγώνας των ανατροπών και φάνηκε ότι η πανσέληνος επηρέασε άπαντες… Άτυχοι από την αρχή ήταν οι Λαγός και Πούλιος, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βαθμολογηθούν λόγω μηχανικών βλαβών. Το ζητούμενο της διαδρομής ήταν η όσο το δυνατόν ταχύτερη και ομαλότερη ροή στα 3 σημεία (2 drift zone και ένα clipping point) που είχε ζητηθεί από τους βαθμολογητές.

Η street legal, με πολλούς πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς εντυπωσίασε το κοινό. Τελικά ο Γελαδάς, έχοντας βρει τις απόλυτες γραμμές και με “επαναλήψιμα” περάσματα, ήταν ο κορυφαίος της μέρας αφήνοντας 2ο τον Αντίοχο Τιμόθεο και 3ο τον Μανή Σπύρο. Αυτή τη φορά ο Γρηγορίου εντυπωσίασε και στο αγωνιστικό κομμάτι και καταχειροκροτήθηκε με κορυφαία του στιγμή το one more time με τον Γελαδά, δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχικής δύναμης που έχει ο άνθρωπος. Ο Σιδέρης με το Ε30 ήταν σαφέστατα βελτιωμένος από κάθε άλλη φορά, οι Νταγιαμάς και Ρουσσόπουλος με τα KP60, σταθερές αξίες. Δημητρίου και Ντουφεκιάς, εμφανίστηκαν με 2 υπέροχα αυτοκίνητα, ένα turbo Ascona και ένα KE70 SR20, προσφέροντας απλόχερα θέαμα. Οι Κοντελές και Κανελλόπουλος αν και με λίγους αγώνες στην πλάτη τους, προσπάθησαν να προσαρμοστούν το ταχύτερο στα ζητούμενα των βαθμολογητών. Ο Εγγλεζόπουλος ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα, ενώ ο Φίλιππας ήταν άτυχος. Ζορμπάς και Μπουμπούκης, στις πρώτες τους συμμετοχές, άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Αποτελέσματα SL

Στην κατηγορία PRO είχαμε πολλές ανατροπές και εκπλήξεις ήδη από τη φάση των 16. Ο ανεβασμένος Λεόντης είχε το καλύτερο μονό πέρασμα ακολουθούμενος από τους Τσιλιμπόνη και Καπότη. Τελικά, οι διεκδικητές του πρωταθλήματος Τούντας και Λεοντής έμειναν, ως αυτόχειρες, εκτός της 8άδας και εκτός 4ος αντίστοιχα, βγάζοντας και οι 2, τροχούς εκτός πίστας, ενώ είχαν το πλεονέκτημα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Καπότης εντυπωσίασε με την οδήγησή του φτάνοντας μέχρι το μεγάλο τελικό ενώ η έκπληξη της μέρας ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος Αποστόλης Νίκου με Ε30 2JZ που τελικά έφτασε μέχρι το μικρό τελικό με αντίπαλο το Ζιλιμπινάκη Νίκο και εντυπωσίασε δείχνοντας ότι έχει ακόμη λαμπρή πορεία στο drift. Ο Λιακόπουλος, αν και τραυματίας, για άλλη μια φορά έδειξε ότι είναι δυνατός παίχτης και εξαιρετικός τεχνίτης πίσω από το τιμόνι. Η επανεμφάνιση του Κωνσταντάρα ήταν πολλά υποσχόμενη, αφού τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ξέχασε να οδηγεί και το αυτοκίνητο δείχνει έτοιμο να κυνηγήσει αποτελέσματα. O Τσαγκαράκης έκανε εξαιρετική προσπάθεια φτάνοντας στην 8η θέση, ενώ ο Ξύστρας με το δυνατό Ε30 έφτασε στην 9η θέση. Τούντας και Καντερής κατέλαβαν τις θέσεις 10 και 11 ενώ ο Τσιλιμπόνης έμεινε στη 12 θέση εξαιτίας λάθους στην είσοδο της πρώτης στροφής. Οι Σαίτας, Δημητρόπουλος και Χατζαράς εντυπωσίασαν με τα 3 “όπλα” τους αλλά είχαν και αυτοί τις ατυχίες τους και δε μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τις θέσεις 13,14 και 15 αντίστοιχα. 16ος βγήκε ο Τάτσης που αν και στα μονά ήταν στη μέση της κατάταξης, δεν κατάφερε να συνεχίσει αντίστοιχα στα διπλά. Οι πολυάριθμοι θεατές χειροκρότησαν τους οδηγούς μέχρι το τέλος του αγώνα και τους τίμησαν κατά τη διάρκεια της απονομής Φωτογραφίες: Θεοχάρης Γιάννης και Αντώνης Βολακάκης.

Αποτελέσματα PRO

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2016 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλοι ετοιμάζονται για ακόμη καλύτερη συνέχεια από πλευράς θεάματος, συναγωνισμού και προσέλευσης θεατών, το 2017!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s