Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου 2016: Αντιδράσεων… συνέχεια!


header-panellinio-kypello-asfaltoy-2016-antidraseon-synexeiaΑν και απομένει κάτι λιγότερο από ένας μήνας για τον τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου, ακόμα υπάρχουν αντιδράσεις σχετικά με τον εξ΄αναβολής αγώνα της Κορίνθου, ο οποίος τελικά ματαιώθηκε λόγω μη ικανοποιητικών συμμετοχών για την λέσχη.

Αυτή την φορά οι αντιδράσεις έρχονται από τα βόρεια και αφορούν την απόδοση βαθμών για αγώνα που δεν εκκίνησε. Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Β.Ελλάδος:

Λίγο πριν το τέλος ενός θεσμού που από την αρχή έμπαζε από παντού, η Εθνική Επιτροπή Αγώνων έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε αγωνιζόμενους και σωματεία. Χαρίζει λοιπόν βαθμούς στα πληρώματα που ΔΗΛΩΣΑΝ συμμετοχή σε έναν αγώνα που ΔΕΝ έγινε ποτέ, στο Rally Sprint Κορίνθου, προκαλώντας την αλλοίωση αποτελεσμάτων τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις επιμέρους κατηγορίες του Πανελληνίου Κυπέλλου Ασφάλτου.

Παρά την προσπάθεια του Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. που επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Ε.Π.Α., κυρία Αννίτα Πασαλή , και τεκμηριωμένα της εξέθεσε τις αντιρρήσεις του αλλά και τις προτάσεις του για μια πιο δίκαιη λύση, η ίδια μας ενημέρωσε ότι η Ε.Π.Α.  μετά από συνεδρίασή της εμμένει στην απόφασή της.

Με βάση τα παραπάνω η απόφαση αυτή δημιουργεί:
α)στοχοποίηση αγωνιζομένων, όπως αναφέρονται στο δελτίο τύπου, χωρίς να φταίνε σε τίποτα,
β)δεδικασμένο γεγονός για τα σωματεία ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να ακυρώνουν αγώνες ελαφρά την καρδία, όταν δεν τους συμφέρει ο αριθμός των συμμετοχών,
γ) μειώνει την αξία της προσπάθειας των υπόλοιπων αγωνιζόμενων που ακολούθησαν νομότυπα τον θεσμό της περιφέρειάς τους.

Κατά ομολογία της ίδιας της Προέδρου η απόφαση πάρθηκε χωρίς να εξεταστούν οι βαθμολογίες του θεσμού , δηλαδή αν υπάρχει ή όχι αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Ο Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. παρείχε αναλυτικά στοιχεία για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν παράλληλα με την πρότασή ότι όλο το θέμα θα είχε λυθεί με την προσμέτρηση των αγωνιζομένων που δήλωσαν συμμετοχή στον εν λόγω αγώνα απλά ως εκκινήσαντες (χωρίς βαθμούς) .Έτσι δεν θα επηρεαζόταν καμία βαθμολογία ,θα μπορούσε να ολοκληρωθεί τυπικά το Περιφερειακό Κύπελλο Πελοποννήσου και τα πληρώματα δεν θα έχαναν το δικαίωμα της συμμετοχής στον τελικό του Πανελληνίου Κυπέλλου Ασφάλτου.

Κύριοι και κυρίες της Ε.Π.Α. και Ο.Μ.Α.Ε. ακόμα και αυτή τη στιγμή ανακαλέστε την αδικία που δημιουργήθηκε προς όλους τους αγωνιζόμενους της υπόλοιπης Ελλάδας και μη γελοιοποιείτε εαυτούς και θεσμούς με αποφάσεις παρμένες στο “πόδι”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s