Με 45 συμμετοχές το Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο…


header-37o-seajets-rally-paladio-2016Οι προετοιμασίες για τον αγώνα έχουν μπει στην τελική ευθεία, με 45 πληρώματα να ετοιμάζονται για το αγωνιστικό ραντεβού του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου στη Νέα Πέραμο Μεγάρων.

Λίγες ημέρες απομένουν για την διεξαγωγή του Seajets 37ου Ράλλυ Παλάδιο, που θα έχει ως επίκεντρο την Νέα Πέραμο Μεγάρων και διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο “Start Line”. Ο αγώνας έχει ως Χορηγό Ονομασίας την εταιρεία Seajets, που βρίσκεται πάντα δίπλα στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι μονοήμερος και περιλαμβάνει 7 Ειδικές Διαδρομές, μήκους 50,36 χιλιομέτρων.

Το Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο προσμετρά σε δύο σημαντικούς θεσμούς των ελληνικών αγώνων, αφού αποτελεί τον 5ο και τελευταίο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος, ενώ θα είναι ταυτόχρονα η τελευταία φετινή συνάντηση, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 45 και διακρίνονται για την ποιότητά τους, καθώς οι μάχες για τη νίκη, τόσο σε επίπεδο Γενικής Κατάταξης, όσο και στις επιμέρους Κατηγορίες, αναμένονται συναρπαστικές. Η ποιότητα των πληρωμάτων, εγγυάται και το θέαμα για τους θεατές που θα βρεθούν στις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, που είναι οι διαδρομές Άνω Αλεποχώρι (5,06 χιλιόμετρα), Νέος Άγιος Ιωάννης (8,15 χιλιόμετρα) και Μελετάκι (7,98 χιλιόμετρα), με τις δύο πρώτες να διεξάγονται από δύο φορές και την τρίτη, να έχει προγραμματιστεί για 3 περάσματα.

37paladio_entrylist

 

37paladio_map

ΠΕΡΙΓΡΑΦH ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ Ειδικές Διαδρομές ενδέχεται να ανοίξουν μετά από έγκριση της Τροχαίας (εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις), ΑΥΣΤΗΡΑ για 20’ λεπτά, ΜΟΝΟ μετά το πέρασμα του ουραγού και ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ε.Δ. 1 / 4 Άνω Αλεποχώρι | Μήκος 5.06 
Εκκίνηση Ε.Δ. 1 – 09:35 | Εκκίνηση Ε.Δ. 4 – 12:43
Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από τις 08:30 –14:10

Μικρή ειδική διαδρομή μεν, αλλά τεχνική στο μεγαλύτερο τμήμα της με ανηφορικές στροφές από την αρχή μέχρι περίπου το μέσον της Ε.Δ. Στη συνέχεια γίνεται επίπεδη με κάποια χασίματα και γρήγορη μέχρι τον τερματισμό. Η  διαδρομή  αυτή  είναι η  παλιά χωμάτινη  Ακροπολική  ειδική  διαδρομή  «Αλεποχώρι» των   τελευταίων χρόνων της 10ετίας του ’70.

Προσβάσεις

 • Αφετηρία: Ερχόμενοι Μέγαρα με κατεύθυνση προς Αλεποχώρι, 3 χλμ. πριν να φτάσετε στην παραλία, σε αριστερή κλειστή στροφή με τοιχίο και πινακίδα «Άνω Αλεποχώρι» δεξιά. Ο ΣΕΧ βρίσκεται 90 μ. μετά τη διασταύρωση και η αφετηρία 50 μ. μετά.
 • Ενδιάμεση πρόσβαση:  Περνώντας μπροστά από το ΣΤΟΠ της Ε.Δ. που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο Μεγάρων – Αλεποχωρίου, συνεχίζετε για 2.8 χλμ. ακόμη και στρίβετε δεξιά σε ασφάλτινο δρόμο. Συνεχίζοντας για 1.5 χλμ. φτάνετε στο 1.3 χλμ. της Ε.Δ.
 • Τερματισμός: Ο τερματισμός βρίσκεται 150 μ. πριν από τη διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο Μεγάρων – Αλεποχωρίου.

Ε.Δ. 2 / 5 –  Άγιος Ιωάννης | Μήκος 8.15
Εκκίνηση Ε.Δ. 2 – 10:03 | Εκκίνηση Ε.Δ. 5 – 13:11
Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από τις 09:00 έως τις 14:40

Ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη διαδρομή, ανηφορική στα πρώτα 5 χιλιόμετρα με κλειστές στροφές και φουρκέτες, γίνεται γρήγορη και επίπεδη στη συνέχεια. 5 χλμ. μετά την αφετηρία στην αλλαγή πορείας των προηγούμενων χρόνων, συνεχίζει αριστερά με κατεύθυνση προς Μέγαρα. Από τη δ/ση και μετά γίνεται πολύ τεχνική με χασίματα και γρήγορα κομμάτια, χωρίς να απουσιάζουν τα κλειστά, τεχνικά κομμάτια.

Προσβάσεις

 • Αφετηρία: Ερχόμενοι από Μέγαρα, στη διασταύρωση με την παραλία του Αλεποχωρίου, στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση προς Σχίνο και 5 χλμ. μετά, στην πινακίδα προς «Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου» στρίβετε πάλι αριστερά. Σε 2.800 μ. βρίσκεται η αφετηρία της Ε.Δ.
 • Ενδιάμεση πρόσβαση: Η μοναδική ενδιάμεση διαδρομή βρίσκεται ερχόμενοι από Αλεποχώρι, 1 χλμ. μετά τη διασταύρωση που πηγαίνει προς την Ε.Δ. όπου υπάρχει πινακίδα «Νέο Μάζι». Στρίβετε αριστερά και συνεχίζοντας για 8 χλμ. φτάνετε στο 4.90 χλμ. της Ε.Δ.
 • Τερματισμός: Ο τερματισμός βρίσκεται στο δρόμο που πηγαίνει από τα Μέγαρα προς Μάζι, 8 περίπου χλμ. μετά τη διασταύρωση που αριστερά πηγαίνει προς Άγιο Ιερόθεο. Προσοχή: Στο δρόμο από τα Μέγαρα προς Μάζι θα κινούνται πλοηγά και αγωνιστικά αυτοκίνητα με αντίθετη φορά, ενώ μόνο αν φτάσετε πολύ νωρίς θα σας αφήσει η Τροχαία να φτάσετε μέχρι τον τερματισμό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρκάρετε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην κλείσει ο δρόμος για τα αγωνιστικά.

Ε.Δ. 3/ 6 / 7 – Μελετάκι | Μήκος 7.98
Εκκίνηση Ε.Δ. 3 – 10:43 | Εκκίνηση Ε.Δ. 6 – 13:51 | Εκκίνηση Ε.Δ. 7 – 15:33
Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή  από τις 09:40 έως τις 17:00

Ειδική διαδρομή που τις περισσότερες φορές που έχει χρησιμοποιηθεί σε αγώνα, γίνεται με την αντίθετη φορά από αυτήν που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2015 και φέτος. Περιέχει γρήγορα και τεχνικά κομμάτια που εναλλάσσονται σχεδόν σε όλο το μήκος της Ε.Δ.

Προσβάσεις

 • Αφετηρία: Από την Εθνική Οδό στην έξοδο προς Νέα Πέραμο, στο Τ στρίβετε αριστερά και στην επόμενη διασταύρωση πάλι αριστερά.  Ακολουθείτε τον παράλληλο δρόμο της Εθνικής Οδού μέχρι να φτάσετε σε διασταύρωση που αριστερά οδηγεί προς Νέα Πέραμο κάτω από την Ε.Ο. Στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε τον δρόμο για 4 χλμ. μέχρι να φτάσετε στην αφετηρία της Ε.Δ.
 • Ενδιάμεση πρόσβαση: Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες προσβάσεις.
 • Τερματισμός: Από τη Μάνδρα ακολουθείτε πορεία προς Κανδήλι – Μέγαρα. 1.5 περίπου χλμ. μετά τα τελευταία σπίτια της Μάνδρας βρίσκεται ο Τερματισμός της Ε.Δ. Προσοχή: Σε αυτό το τμήμα της διαδρομής θα κινούνται πλοηγά αυτοκίνητα με αντίθετη φορά από τη δική σας και ο δρόμος είναι στενός, οπότε ενδέχεται η Τροχαία να κόψει την κυκλοφορία πολύ πριν από τον τερματισμό. Σε κάθε περίπτωση οδηγείτε με ιδιαίτερη προσοχή και φυσικά μην παρκάρετε πάνω στην απλή διαδρομή.

TIPS για ευχάριστη παρακολούθηση…

 • Όσοι θεατές  βρεθούν  στο  πρώτο  χιλιόμετρο  της  ειδικής  διαδρομής  «Άγιος  Ιωάννης  (Νέος)»  όπου βρίσκεται η Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, μπορούν εφόσον το επιθυμούν, να επισκεφθούν την Μονή μέχρι τις 12:30.
 • Ο παραλιακός δρόμος Αλεποχώρι – Αιγειρούσαι έχει αρκετά εστιατόρια/ταβέρνες που ακόμα και τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου προσφέρουν καλό φαγητό με όμορφη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο. Ακόμα μία στάση στο il Desto Porto της οικογένειας του Μιχάλη Ευθυμίου στο Αλεποχώρι είναι ευκαιρία για καλό καφέ και ευχάριστες συναντήσεις.

37o-paladio-logo

Το Αθλητικό Σωματείο “Start Line”, θέλοντας να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο των αγώνων, καθώς ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός οφείλει να είναι ενεργός μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, δράση για την Οδική Ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων “Α.Ο. Κούρος”, με επικεφαλής τον κύριο Σωτήρη Γιαννόπουλο, θα βρίσκεται στον χώρο του σέρβις παρκ στη Νέα Πέραμο, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό στους θεατές, τα μέλη των ομάδων και τα πληρώματα σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Το κεντρικό μήνυμα της ενημέρωσης θα είναι “Δεν τρέχω στην Πόλη μου” και αφορά στην αναγκαιότητα μείωσης των ορίων ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών, από 50 σε 30 χιλιόμετρα/ώρα.

Η Οργάνωση ενός ακόμη Ράλλυ Παλάδιο, δε θα μπορούσε να προχωρήσει δίχως την θερμή υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που συμβαίνει φέτος για ακόμη μια φορά. Το Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, έχοντας ταυτόχρονα την υποστήριξη του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, της Δημοτικής Κοινότητας και του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Περάμου.

Ενδεικτικές της μεγάλης στήριξης στον αγώνα, είναι και οι επιστολές-καλωσόρισμα του αγώνα, από τον Δήμαρχο Μεγαρέων κύριο Γρηγόρη Σταμούλη και την Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, κυρία Γιάννα Κριεκούκη αντίστοιχα.

Γρηγόρης Σταμούλης (Δήμαρχος Μεγαρέων):
“Καλωσορίζουμε με χαρά το Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 σε ειδικές διαδρομές εντός των ορίων του Δήμου μας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αθλητική αυτή διοργάνωση θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, ο οποίος είναι γνωστός για την μεγάλη παράδοσή του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το Ράλλυ Παλάδιο αποτελεί μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, γεγονός, το οποίο οφείλεται στο μεγάλο μεράκι, στην αγάπη, αλλά και στην μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων της διοργάνωσης. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού να συμβάλει στην ανάπτυξη γενικότερα του αθλητισμού στον τόπο μας και να αποτελέσει εργαλείο τουριστικής προβολής, που θα αναδείξει το Δήμο μας μέσα από το ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιβάλλον του. Ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο στους διοργανωτές, για να έχουν μία άριστη διοργάνωση, που είμαστε βέβαιοι, όσο και στους συμμετέχοντες αθλητές στο Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο και να έχουν έναν ασφαλή αγώνα. Στους δε φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού ευχόμαστε να απολαύουν μία μοναδική εμπειρία και τα θαυμάσια τοπία του Δήμου μας.”

Γιάννα Κριεκούκη (Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας):
“Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε για ακόμη μία χρονιά το Ράλλυ Παλάδιο στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας. Μετά από 37 χρόνια δυναμικής παρουσίας αποτελεί πλέον μία από τις κορυφαίες αθλητικές στιγμές της ευρύτερης περιοχής. Η εμπειρία, η ετοιμότητα και η υπευθυνότητα των διοργανωτών συναντούν το μεράκι, την αγωνιστικότητα και τη δύναμη των συμμετεχόντων και δημιουργούν από κοινού ένα γεγονός που αναδεικνύει όχι μόνο τα οφέλη του αθλητισμού αλλά προάγει την επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και την γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας παραμένει σταθερός αρωγός κάθε προσπάθειας που συμβάλει στην προώθηση του Αθλητισμού και στην προαγωγή της άμιλλας και της συνεργασίας. Στεκόμαστε λοιπόν δίπλα σε αυτή τη σημαντική δράση, το 37ο Ράλλυ Παλάδιο, και ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό αγώνα σε όλους.”

Seajets 37ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ – ΠPOΓPAMMA

Διοικητικός έλεγχος & Έλεγχος Εξακρίβωσης: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, (ώρα 17:00-20:00 στο Ι.ΚΤΕΟ “Mr KTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου)

Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, (ώρα 17:00-20:00 στο Ι.ΚΤΕΟ “Mr KTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου)

1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ώρα 20:30 (ΚΤΕΟ Ασπροπύργου)

Δημοσίευση πίνακα εκκινούντων/ωράρια εκκίνησης: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ώρα 21:00 (ΚΤΕΟ Ασπροπύργου)

Εκκίνηση αγώνα: Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 09:00 (Λιμάνι Νέας Περάμου Μεγάρων)

Τερματισμός αγώνα: Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 16:08 (Λιμάνι Νέας Περάμου Μεγάρων)

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 5 Νοεμβρίου (Χώρος τερματισμού)

Ανακοίνωση Κατάταξης: Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 17:45 (Γραμματεία)

Απονομή Επάθλων: Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 18:30 (Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Περάμου)
Πληροφορίες: Τηλ./Fax: 2109812341, 2109821069, 6944 308148 (Νίκος Πασαλής), 6977 660565 (Δημήτρης Χιωτίδης)

37o-paladio-logo

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ: Φροντίστε φεύγοντας να πάρετε μαζί σας σε μια μικρή  σακούλα τα άχρηστα αντικείμενα που χρησιμοποιήσατε ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΔΚΕΔΑΣΗ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s