Οι οδηγοί και τα αυτοκίνητα του WRC 2017


wrc-omades-2017-post-imageΟι διαφοροποιήσεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων του 2017 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά θα είναι η αιτία που θα απολαύσουμε ένα συναρπαστικό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα ανασχεδιασμένα αυτοκίνητα πλέον έχοντας περισσότερη δύναμη φαρδύτερες αεροτομές και μεγαλύτερο μετατρόχιο μας γυρίζουν σε μνήμες και οι εικόνες προηγούμενων δεκαετιών, στο θρυλικό group Β.

Οι ελευθερίες που έχουν δώσει οι νέοι κανονισμοί επιτρέπουν στους μηχανικούς να εκμεταλλευτούν κάθε σημείο του αυτοκινήτου ώστε να προσθέσουν μέσω της αεροδυναμικής, εξτρά  κάθετη δύναμη στους τροχούς. Ο περιοριστής του υπερσυμπιεστή από τα 33 χιλιοστά έχει μεγαλώσει στα 36 χιλιοστά, με αποτέλεσμα η ιπποδύναμη των κινητήρων να σκαρφαλώσει από τους 315 στους 380 ίππους. Επίσης όσον αφορά το ελάχιστο βάρος των αυτοκινήτων θα είναι κατά 25 κιλά ελαφρύτερο το κατώτερο επιτρεπόμενο όριο.

Πολλά αλλάζουν για το WRC του 2017. Η αποχώρηση της εργοστασιακής ομάδας της Volkswagen μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχιών, αφήνει χώρο στις άλλες εταιρείες να πρωταγωνιστήσουν. Επίσης φέτος έχουμε την μεγάλη επιστροφή της Τoyota μετά από αρκετά χρόνια αγωνιστικής παύσης.

Οι μεταγραφές και ανακατατάξεις των ομάδων πλέον έχουν διαμορφωθεί. Τέσσερις είναι πλέον οι βασικές ομάδες πλήρους εμπλοκής που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Citroën

Drivers: Kris Meeke, Stéphane Lefebvre, Craig Breen

citroen-c3-wrc-2017

Car: Citroën C3 WRC

Η Citroen είναι μία πολύ αξιόλογη και ικανή ομάδα, η οποία με οδηγό τον Sebastien Loeb, γνώρισε μια χρυσή δεκαετία  δόξας, έχοντας κατακτήσει 9 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ομάδα χτίστηκε γύρω από τον Kris Meeke και είναι έτοιμη να ξαναρήξει στο παιχνίδι το c3 wrc. Οι Stéphane Lefebvre και Craig Breen  είναι τα δύο νεαρά αστέρια της ομάδας, ικανά και έτοιμα για μια θέση στο βάθρο.

Hyundai

Drivers: Thierry Neuville, Hayden Paddon, Dani Sordo

hyundai-i20-coupe-wrc-2017

Car: Hyundai i20 Coupe WRC

Η Hyundai έχει δείξει ότι έχει πολύ ανταγωνιστικά αυτοκίνητα και σε αρκετές περιπτώσεις έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Με τους τρεις οδηγούς της Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo να έχουν το ταλέντο να αξιοποιήσουν το  i20 Coupe WRC στο έπακρο, θα είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος.

M-Sport

Drivers: Sébastien Ogier, Ott Tänak

ford-fiesta-wrc-2017-ogier

Car: Ford Fiesta WRC

Ο Ogier αφήνει πλέον τις πλούσιες και μεγάλες εργοστασιακές ομάδες και μεταπηδά σε μία ιδιωτική ομάδα αυτήν της m-sport. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει δείξει ότι έχει την ικανότητα να εκμεταλεύεται τα καλά στοιχεία αυτοκινήτου και ομάδας και να διαπρέπει. Στην άλλη μεριά του γκαράζ έχουμε τον Ott Tänak ο οποίος ανακηρύχθηκε και ο οδηγός του 2016. Ο Tannak εάν περιορίσει τα λάθη του στους αγώνες θα καταφέρει πολύ καλύτερη βαθμολογική κατάταξη.

Toyota

Drivers: Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen, Esapekka Lappi

toyota-yaris-wrc-2017

Car: Toyota Yaris WRC

H Toyota επιστρέφει στους αγώνες του wrc μετά την απουσία της από το 1999 έχοντας πλέον ως γενικό διευθυντή τον Tommi Mäkinen. πρόκειται, όπως έχουν ανακοινώσει, για μία αναγνωριστική χρονιά ώστε να μπορέσει να εξελίξουν το αυτοκίνητο και η ομάδα να δεθεί, στοχεύοντας σε αξιώσεις για το 2018.  Ο Jari-Matti Latvala θα είναι ένας από τους οδηγούς έχοντας δίπλα του τον περσινό πρωταθλητή του WRC2 Esapekka Lappi και τον Juho Hänninen έναν πολλά υποσχόμενο νέο οδηγό.

 
red_bull_tv_logo_wrc

Την δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν τα θεαματικά πλάνα του νέου πρωταθλήματος θα έχουν οι θεατές μέσω του Red Bull TV.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

 • 20 έως 30 λεπτά τα θεαματικότερα πλάνα την Παρασκευή και το  Σάββατο το Βράδυ
 • 75 λεπτά προγράμματος συμπεριλαμβανομένων της live stage το  Σάββατο το απόγευμα
 • 30 με 40 λεπτά παρουσίαση του αγώνα την Κυριακή το βράδυ


Ημερολόγιο αγώνων WRC 2017:


 • January 20-22: Rally Monte Carlo
 • February 10-12: Rally Sweden
 • March 10-12: Rally Mexico
 • April 7-9: Tour de Corse
 • April 28-30: Rally Argentina
 • May 19-21: Rally Portugal
 • June 9-11: Rally Italy
 • June 30-July 2: Rally Poland
 • July 28-30: Rally Finland
 • August 18-20: Rally Germany
 • October 6-8: Rally Spain
 • October 27-29: Wales Rally GB
 • November 17-19: Rally Australia

find us

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s