Ο Konstantinos στην Ιταλία για Formula 4 με υποστήριξη της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας


header-konstantinos-italyΟ 16χρονος Έλληνας πρωταθλητής των kart Konstantinos βρέθηκε στην Ιταλία για δωρεάν συμμετοχή σε ολοήμερο test Formula 4, προσκεκλημένος από την Ιταλική αγωνιστική ομάδα ανάδειξης ταλαντούχων οδηγών, Antonelli Motorsport, μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας. Η τιμητική αυτή πρόσκληση αποτελεί διεθνή αναγνώριση του Έλληνα πιλότου και προβολή της Χώρας μας.

Η αγωνιστική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο διεθνές αυτοκινητοδρόμιο Adria International Raceway τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016. Στην ημερίδα συμμετείχαν με την ίδια ομάδα 5 ταλαντούχοι νεαροί διεθνείς πιλότοι: ο 17χρονος Βέλγος Magnus Gilles, πρωταθλητής Γαλλίας Formula 4 2016, δύο 18χρονοι Σκανδιναβοί, ο 14χρονος Δανός καρτίστας Noah Watt, και ο 16χρονος Έλληνας Konstantinos.

Παρά τον άστατο καιρό, που χαρακτηριζόταν από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και αντίξοες εναλλασσόμενες συνθήκες (ομίχλη, χιονόνερο, βροχή), η αγωνιστική ημερίδα εξελίχθηκε ομαλά και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, με όλους τους πιλότους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο Konstantinos έδειξε υψηλή οδηγική ικανότητα, προσαρμοστικότητα στις συνεχείς αλλαγές συνθηκών, σταθερότητα και διαρκή βελτίωση. Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής ημερίδας έγινε επίσημη πρόταση από τον αρχηγό της ομάδας Marco Antonelli για ένταξη του Κωνσταντίνου στην ομάδα και συμμετοχή του στο Ιταλικό πρωτάθλημα Formula 4 το 2017.

Μετά την τιμητική συμμετοχή του στη διεθνή αγωνιστική ημερίδα, ο Konstantinos θα συνεχίσει τις προπονήσεις με εντονότερο ρυθμό σε διεθνή αυτοκινητοδρόμια το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, με στόχο τη σωστή προετοιμασία του για το πρωτάθλημα Formula 4 που ξεκινάει τον Απρίλιο του 2017.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s