Προκήρυξη Πανελλήνιου Πρωταθλήματος & Κυπέλλου Karting 2017


header-prokiryksi-panelliniou-protathlimatos-kai-kypellou-karting-2017Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ σε συνεργασία με την Επιτροπή Karting ανακοίνωσαν την Προκήρυξη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting και το Κύπελλο Karting Ελλάδος.

Τα κυριότερα σημεία της Προκήρυξης συνοψίζονται:

Κύπελλο Karting Ελλάδος

• Το 2017 ένας νέος θεσμός γεννιέται. Ο λόγος για το Κύπελλο Karting Ελλάδος που θα διεξαχθεί σε μοναδικό αγώνα στην πίστα Drive Park της Θεσσαλονίκη στις 28-29 Οκτωβρίου.

Δομή Πανελληνίου Πρωταθλήματος

• Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα αποτελείται από 5 αγώνες, με τους 3 να διεξάγονται στις Αφίδνες (Kartodromo) και 2 εκτός Αττικής, στις πίστες της Σπάρτης (Sparta Racing Circuit) και της Καλαμάτας (San Nicolas).

Τρόπος Βαθμολόγησης

• Στις κατηγορίες Mini, Junior, Senior και KZ2 θα προσμετρούν στην τελική βαθμολογία 4 από τους 5 αγώνες κάθε αθλητή, ενώ στις κατηγορίες Hobby, δηλαδή την Club και την νεοσυσταθείσα KZ3, θα προσμετρούν 3 από τους 5 αγώνες.

• Για να ελαφρυνθεί το οικονομικό φορτίο από την προσθήκη ενός ακόμη αγώνα στο πρόγραμμα οι αθλητές, σε αντίθεση με το 2016, θα έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν τα σκέλη ενός αγώνα στον οποίο δεν έχουν συμμετάσχει.

• Οι δύο τελευταίοι αγώνες θα έχουν αυξημένη βαθμολογική βαρύτητα, αλλαγή που υιοθετήθηκε το 2016 και κρίθηκε πετυχημένη αφού κράτησε ανοιχτή την μάχη του τίτλου μέχρι το τέλος.

Δομή αγώνων 

• Οι κατηγορίες 60 Mini, Junior, Senior και KZ2 θα βαθμολογούνται σε 3 σκέλη, 2 συντομότερους προκριματικούς αγώνες και 1 τελικό αγώνα. Περισσότεροι αγώνες σημαίνουν μεγαλύτερες συγκινήσεις, εξυπνότερη στρατηγική και ταχύτερη αγωνιστική εξέλιξη για τους νεότερους αθλητές.

• Οι Κατηγορίες Hobby θα βαθμολογούνται επίσης σε 3 σκέλη, τις Χρονομετρημένες Δοκιμές (Time Attack) και 2 αγώνες με ελαφρώς αυξημένη διάρκεια (12 χιλιομέτρα).

ΚΖ3: Μια νέα κατηγορία

• Η κατηγορία KZ3 ουσιαστικά αποτελεί συνένωση της KZ2 Plus με την Club Shifter (χωρίς τα DD2) σε ένα νέο, ελκυστικό πακέτο. Σε σχέση με την ΚΖ2, η νέα κατηγορία θα έχει δυο αγώνες μικρότερης διάρκειας (12 χιλιόμετρα), μειωμένο κόστος συμμετοχής (80 ευρώ), ελάχιστο βάρος 185 κιλά, πιο ανθεκτικά Option CIK FIA ελαστικά, ενώ θα είναι δυνατή η συμμετοχή με δελτίο αθλητή C-Club για όσους πληρούν τα σχετικά κριτήρια ή με C-Senior για τους πιο έμπειρους.

Αλλαγές στις υπόλοιπες κατηγορίες 

• Στην κατηγορία Mini ο διαχωρισμός των κλάσεων θα γίνει με ηλικιακά κριτήρια και όχι με βάση τις προδιαγραφές κινητήρων. Έτσι οι αθλητές ηλικίας 8-10 ετών θα αγωνίζονται στην 60 Mini Β και οι μεγαλύτεροι στην 60 Mini Α.

• Στο Έπαθλο Διαγωνιζομένων (Ομάδων), στη βαθμολογία θα προσμετρούν πλέον και τα αποτελέσματα αγώνων των κατηγοριών Hobby (Club, ΚΖ3) ώστε περισσότερες ομάδες να έχουν δυνατότητα συμμετοχής.

Προκήρυξη Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting & Κυπέλλου Ελλάδας Karting 2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s