Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kart 2017… oι αλλαγές!


header-panellinio-prwtathlima-kart-2017-oi-allagesΤο 2016 αποτέλεσε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting τη χρονιά μετάβασης σε μια νέα φάση. Τα γνωστά, σε όλους, αποτελέσματα μπορεί να μας έκαναν από την μια χαρούμενους, όμως από την άλλη μας φόρτωσαν με τεράστια ευθύνη. Το 2017 οφείλουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα! 

Η Επιτροπή Karting της ΟΜΑΕ, σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) που θα διοργανώσει και τους πέντε αγώνες του φετινού προγράμματος, σχεδίασαν ένα ακόμη μεγαλύτερο και συναρπαστικότερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting! Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι είναι ότι οι αγώνες θα είναι πλέον διήμεροι. Τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη συμμετοχών είχε αναγκάσει όλες τις διοργανώσεις karting να περιορίζονται σε μονοήμερα προγράμματα, παρά το ότι οι αθλητές και οι ομάδες περνούσαν έτσι και αλλιώς το Σάββατο στην πίστα, κάνοντας ελεύθερη προπόνηση. Το 2017, χάρη στην απόφαση του Αθλητικού Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. να αναλάβει το σχετικό οικονομικό ρίσκο, ο αγώνας θα ξεκινά από το μεσημέρι του Σαββάτου με τα Ελεύθερα Δοκιμαστικά και τις Κατατακτήριες Δοκιμές για όλες τις κατηγορίες.

Οι Κυριακές θα είναι αφιερωμένες στους αγώνες, με τις Πρωταθληματικές κατηγορίες 60 Mini, Junior, Senior, DD2 και ΚΖ2 να έχουν δυο συντομότερα προκριματικά σκέλη και έναν μεγάλο τελικό! Ο λόγος αυτής της επιλογής, έγκειται στο γεγονός ότι περισσότεροι αγώνες συνεπάγονται μεγαλύτερες συγκινήσεις, ενώ απαιτούν εξυπνότερη στρατηγική και συνεισφέρουν στην ταχύτερη αγωνιστική εξέλιξη για τους νεότερους αθλητές. Όσον αφορά στις hobby κατηγορίες, δηλαδή την Club και τη νεοσύστατη ΚΖ3, οι αγώνες θα περιλαμβάνουν ένα time attack και δυο τελικούς, διατηρώντας τη δομή που δοκιμάστηκε με επιτυχία στο τέλος του 2016. Παράλληλα, οι δυο κατηγορίες αυτές θα δίνουν για πρώτη φορά βαθμούς στο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα ομάδων (διαγωνιζομένων)!

K2 (5) 1os agonas panelliniou prota8limatos kart 2016

Σε επίπεδο κατηγοριών και κλάσεων, υπάρχουν αρκετά και ενδιαφέροντα νέα ενόψει του 2017. Το πρώτο μεγάλο νέο, αφορά στην εισαγωγή της Κατηγορίας DD2 στο πρόγραμμα των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting. Η συγκεκριμένη κατηγορία σχεδιάστηκε ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όσο το δυνατό περισσότερο αθλητών, με βάση τις εμπειρίες από τους αγώνες της Club Shifter, καθώς και από την παρουσία της DD2 στο Karting Super Cup. Οι αγώνες της θα περιλαμβάνουν τρία σκέλη, τα ελαστικά θα είναι MG HZi (κόκκινα), τη στιγμή που δικαίωμα συμμετοχής θα έχει ένα ευρύ φάσμα αθλητών, από τους πιο έμπειρους που συμμετέχουν με Δελτίο C-Senior, ως τους λιγότερο έμπειρους με Δελτίο C-Club, εφόσον πληρούνται τα σχετικά κριτήρια, ενώ στην κατάταξη θα υπάρξει και επιμέρους κλάση Master για αθλητές άνω των 32 ετών. Κατόπιν πρότασης που έγινε  στην συγκέντρωση Ομάδων που οργάνωσε η ΟΜΑΕ, η κλάση Master θα υφίσταται από το 2017 και στην Κατηγορία Senior.

Ένα ακόμη σημαντικό νέο, είναι η θέσπιση της Κατηγορίας KZ3, που αποτελεί συνένωση της KZ2 Plus με την Club Shifter (χωρίς τη DD2) σε ένα ενδιαφέρον πακέτο. Σε σχέση με την ΚΖ2, η νέα κατηγορία θα αποτελείται από  δυο αγώνες μικρότερης διάρκειας (μήκους 12 χιλιομέτρων) με μειωμένο κόστος συμμετοχής (80 ευρώ), ελάχιστο βάρος 185 κιλά, ελαστικά ίδια με της DD2, ενώ θα είναι δυνατή η συμμετοχή με δελτίο αθλητή C-Club, για όσους πληρούν τα σχετικά κριτήρια, ή με C-Senior, για τους πιο έμπειρους. Μια επιπλέον διαφοροποίηση σε σύγκριση με το 2016, αφορά στα ελαστικά της Κατηγορίας Club, που θα είναι νέα. Από το 2017 έως το 2019 λοιπόν, τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούνται στην Κατηγορία θα είναι Slick: Dunlop RS1 (Slick) και Dunlop KT14 W13 (βροχής).

Επειδή όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την καλύτερη δυνατή οργάνωση, έμφαση θα δοθεί στα στελέχη των αγώνων και στην εμπειρία που αυτά θα διαθέτουν. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιταλός Alessandro Ferrari θα αναλάβει το γενικό πρόσταγμα ως προς τους αλυτάρχες στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ενώ στη συνέχεια θα παραβρεθεί σε όσους αγώνες επιτρέψει το πρόγραμμά του. Επιπλέον, το Σώμα των Αγωνοδικών θα ενισχυθεί με έμπειρα στελέχη που θα ενταχθούν σταδιακά στους αγώνες, ενώ περισσότερο θα είναι το προσωπικό στους χώρους Τεχνικού Ελέγχου, ζύγισης, ελαστικών και στο park ferme.

Προκήρυξη Πανελληνίου πρωταθλήματος και κυπέλλου Karting 2017

Τεχνικός κανονισμός karting 2017

Εγκύκλιος kart: Αγωνιστικές άδειες

Εγκύκλιος kart: Επίσημα έγγραφα

Εγκύκλιος kart: Παράβολα-Πρόστιμα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s