Προκήρυξη & Κανονισμοί Αγώνων Drift 2017


header-prokiryksi-kai-kanonismoi-agonon-drift-2017Η Επιτροπή Drift μετά από έγκριση της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ ανακοινώνει τη Προκήρυξη και τους Κανονισμούς του Πρωταθλήματος, των Κυπέλλων και των Επάθλων Drift για την αγωνιστική περίοδο του 2017 (Προκήρυξη Πρωταθλήματος, Κυπέλλων και Επάθλων Drift (χωρίς επισημάνσεις), Προκήρυξη Πρωταθλήματος, Κυπέλλων και Επάθλων Drift (με επισημάνσεις αλλαγών σε σχέση με το 2016), Γενικός Κανονισμός Drift, Tεχνικός Kανονισμός Drift).

Οι βασικές αλλαγές στον Γενικό Κανονισμό Drift του 2017 είναι αρκετά σημαντικές, εναρμονίζοντας το άθλημα με τα διεθνή στάνταρ. Μεταξύ άλλων πρέπει να προσεχθούν:
•    Θέσπιση του spotter, του ατόμου που ορίζεται από κάθε συμμετέχοντα, επικοινωνεί μαζί του κατά τη διάρκεια του αγώνα και τον βοηθά για να πετύχει τη καλύτερη δυνατή επίδοση.
•    Την υποχρεωτική αύξηση των βαθμολογητών σε 3, την ύπαρξη ειδικής εξέδρας στην οποία πρέπει να κάθονται στους αγώνες Πρωταθλήματος καθώς και στη διαδικασία βαθμολόγισης.
•    Τα Σκέλη των αγώνων, η διαδικασία τέλεσής τους, καθώς και, ειδικά, η διαδικασία εκτέλεσης των βαθμολογημένων περασμάτων.
•    Κριτήρια συμμετοχής στις Κατηγορίες Pro και Street Legal.

Για τον Τεχνικό Κανονισμό επισημαίνονται τα εξής:
Αλλαγές στο αμάξωμα, στα φώτα (υποχρεωτική χρήση led φρένων), στα συστήματα ασφαλείας και στον εξοπλισμό ασφαλείας των οδηγών, στις προδιαγραφές των ελαστικών, κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΠΑ παρακαλεί θερμά, τόσο τους Οργανωτές των αγώνων, όσο και τους Συμμετέχοντες, να μελετήσουν προσεκτικά τους νέους Κανονισμούς των αγώνων Drift, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις κατά διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s