ΕΑΡΙΝΟ Ράλλυ Σπριντ 2017: Επιστροφή στο χώμα


H στιγμή της επιστροφής στο χώμα πλησιάζει και οι ετοιμασίες από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Ο αγώνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου με επίκεντρο το Λουτράκι Κορινθίας, διοργανώνεται από το Σωματείο Start Line και αποτελεί τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Χώματος 2017. Το κέντρο του θα στεγαστεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Ισθμό και θα φιλοξενήσει το Αρχηγείο και τους Χώρους Επισκευών και Ανασυγκρότησης. Να σημειωθεί, πως ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος πληρωμάτων και αυτοκινήτων, θα πραγματοποιηθεί στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ι ΚΤΕΟ “Mr KTEO” στον Ασπρόπυργο, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι συμμετέχοντες θα δώσουν τη μάχη τους απέναντι στο χρονόμετρο στην Ειδική Διαδρομή “Κινέτα-Λουτράκι” μήκους 19,2 χιλιομέτρων, η οποία θα διεξαχθεί δύο φορές. Η Εκκίνηση της διαδρομής βρίσκεται 1 χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση με το δρόμο που έρχεται από την κεραία του ΟΤΕ, ενώ έπειτα η διαδρομή  συνεχίζει μέχρι την άσφαλτο που οδηγεί προς Αγίους Θεοδώρους,  όπου τα αγωνιστικά θα στρίψουν δεξιά στη διασταύρωση που οδηγεί προς τη Μονή Παναγία Πράθι.  Μετά από 3 χιλιόμετρα, τα πληρώματα θα στρίψουν αριστερά στη διασταύρωση με κατεύθυνση προς Λουτράκι και ακολουθώντας τη διαδρομή, θα κατευθυνθούν προς  τη χωματερή Λουτρακίου όπου θα συναντήσουν την άσφαλτο. Έπειτα, θα στρίψουν δεξιά επί της ασφάλτου για να ξαναμπούν αριστερά μετά από περίπου 1 χιλιόμετρα και να ολοκληρώσουν τη διαδρομή, πραγματοποιώντας ανάποδα το κομμάτι που υπήρξε Shakedown του Ράλλυ Ακρόπολις κατά το παρελθόν.

Πρόγραμμα

Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής
Παρασκευή 10 Μαρτίου, ώρα 20:00

Διανομή βιβλίου Διαδρομής (Road Book)
Παρασκευή 10 Μαρτίου

Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων
Τρίτη 14 Μαρτίου

Λήξη Αναγνωρίσεων
Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 18:34 (Δύση Ηλίου)

Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής
Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 16:00-18:00 (Ι.ΚΤΕΟ “Mr KTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου)

Διοικητικός/Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση turbo
Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 16:00-18:00 (Ι.ΚΤΕΟ “Mr KTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου)

1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών
Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 18:15 (Ι.ΚΤΕΟ “Mr KTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου)

Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης
Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 18:45 στο  (Ι.ΚΤΕΟ “Mr KTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου)

Εκκίνηση αγώνα
Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 11:00 (Αφετηρία Ε.Δ. Κινέτα-Λουτράκι)

Τερματισμός αγώνα
Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 13:46 (Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο)

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος
Κυριακή 19 Μαρτίου (Parc Ferme)

Ανακοίνωση Κατάταξης
Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 16:00 (Γραμματεία)

Απονομή Επάθλων
Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 16:30 (Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο)

Προσβάσεις θεατών

Πρόσβαση 1: Με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κόρινθο στην πινακίδα που δεξιά πηγαίνει προς Κινέτα στρίβετε δεξιά και στη πρώτη διασταύρωση στρίβετε πάλι δεξιά.  Στο «Τ» που συναντάτε στα 150 περίπου μέτρα στρίβετε αριστερά και σε 450 μ. στο επόμενο «Τ» που συναντάτε στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση προς «Κόκκινο Λιθάρι».  Στρίβοντας δεξιά στη συνέχεια και ακολουθώντας τον παράδρομο της Εθνικής οδού, συνεχίζετε για 7 περίπου χλμ. μέχρι να συναντήσετε την πινακίδα «ΚΙΑΦΑ ΜΠΕΚΑ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» όπου στρίβετε δεξιά.  Συνεχίζοντας για 8 χλμ. φτάνετε στο 6.32 χλμ. στην αλλαγή πορείας της Ε.Δ. από άσφαλτο σε χώμα.

Πρόσβαση 2: Στον κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου συναντάτε το εργοστάσιο της PepsiCo-ΗΒΗ. Στρίβοντας δεξιά συνεχίζετε για 5 περίπου χλμ. μέχρι να φτάσετε στην είσοδο του οικισμού ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ όπου υπάρχει και αντίστοιχη πινακίδα.  Στρίβοντας δεξιά φτάνετε στο τέλος της ασφάλτου. Συνεχίζοντας για 1 περίπου χλμ. φτάνετε στο 13.57 της Ε.Δ.

Πρόσβαση 3: Στον κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου συναντάτε το εργοστάσιο της PepsiCo-ΗΒΗ. Στρίβοντας δεξιά συνεχίζετε για 3 χλμ. μέχρι να βρείτε την πινακίδα «ΠΡΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ». Στρίβοντας δεξιά, ακολουθείτε το δρόμο για 2.50 χλμ. και φτάνετε στο σημείο που τα αγωνιστικά ξαναμπαίνουν στο χώμα για να κάνουν το shakedown του Ακρόπολις 2015 με αντίθετη κατεύθυνση.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ
Φροντίστε φεύγοντας να πάρετε μαζί σας σε μια μικρή σακούλα τα άχρηστα αντικείμενα που χρησιμοποιήσατε

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει για ακόμη μια φορά ένα event του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην περιοχή, καθώς το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017 βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει ταυτόχρονα την υποστήριξη του Δήμου Μεγαρέων.

Ενδεικτικές της στήριξης που προαναφέραμε είναι και οι επιστολές-καλωσόρισμα του αγώνα από τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη και τον Αντιδήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και Υπεύθυνο Αθλητισμού κ. Τάσο Σακελλαρίου.

Γιώργος Γκιώνης  (Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων)

“Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον αθλητισμό και υποδέχεται τον  1ο αγώνα του Κυπέλλου Χώματος 2017, το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ, την Κυριακή 19 Μαρτίου. Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση που προσφέρει έντονες στιγμές στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για έναν άρτιο αγώνα που διοργανώνει η Start Line. Η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ένθερμα την πραγματοποίηση τέτοιων διοργανώσεων, καθώς μέσα από αυτές ενθαρρύνεται μια αξιόλογη προσπάθεια και ταυτόχρονα, προβάλλεται και αναδεικνύεται ο τόπος μας. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, αλλά και στους θεατές του αγώνα να απολαύσουν έντονες στιγμές αθλητικού θεάματος.”

Τάσος Σακελλαρίου (Αντιδήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Υπεύθυνος Αθλητισμού)

“Για ακόμη μια χρονιά, η περιοχή μας φιλοξενεί μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, όπως είναι το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017, με το οποίο ξεκινά το Κύπελλο Χωμάτινων Ράλλυ της χρονιάς. Ο Δήμος είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες, αφού όποιο γεγονός προωθεί τον αθλητικό τουρισμό, αποτελεί προτεραιότητά μας. Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και εμείς προσωπικά, στεκόμαστε δίπλα στο Αθλητικό Σωματείο “Start Line” και είμαστε βέβαιοι πως τόσο οι θεατές, όσο και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ευχαριστηθούν έναν όμορφο και ασφαλή αγώνα, την Κυριακή 19 Μαρτίου”.

Πληροφορίες: 2109812341, 2109821069, 6944 308148 (Νίκος Πασαλής), 6977 660565 (Δημήτρης Χιωτίδης) email: startline@techlink.gr

φωτογραφία εξωφύλλου: Δαμαλάς Ηλίας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s