45η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων| Αποτελέσματα


Στο γήπεδο εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών του “Εκπαιδευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης ΙΚΕ” ThessDrive διεξήχθη την Κυριακή 19 Μαρτίου η 45η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων. Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Α.Ο.Θ. και αποδείχθηκε ικανός να φιλοξενήσει αυτού του είδους τις διοργανώσεις. Αν και κοινότυπη η έκφραση πως ο καιρός ήταν σύμμαχος, στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει με το παραπάνω, αφού “επέτρεψε” σε πολύ κόσμο να έρθει σε έναν άγνωστο για τους περισσότερους χώρο.

Έτσι, η ικανοποίηση ήταν έκδηλη, όταν από την μία οι συμμετοχές έφτασαν τις 39, ενώ από την άλλη τα κιγκλιδώματα γέμισαν περιμετρικά με φίλους των αγώνων. Μελανό σημείο, η καθυστέρηση έναρξης του αγώνα έως ότου διευθετηθεί το θέμα συμμετοχής των Opel Kadett, καθώς δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των συμμετεχόντων, του αλυτάρχη, του παρατηρητή και του τεχνικού εφόρου, μετά την απόφαση του τελευταίου να συμμετάσχουν τα εν λόγω αγωνιστικά στην κατηγορία Α και όχι στην κατηγορία Β. Οι απαραίτητες εξηγήσεις δόθηκαν και η ένταση  αποκλιμακώθηκε ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ο αγώνας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η απόδοση των περισσοτέρων αγωνιζομένων ήταν εξαιρετική. Απλά γίνεται ολοένα και πιο ευδιάκριτη η ευκολία με την οποία κάποιοι «δεξιοτεχνούν» χωρίς λάθη σε οποιαδήποτε σχεδίαση. Έτσι στην κατηγορία Α, για αυτοκίνητα με μεταξόνιο έως 2,4 μέτρα, ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης από τον Ο.Φ.Α.Δ. έκανε, για άλλη μια φορά, την διαφορά με το γνωστό Peugeot 106.  Στην δεύτερη θέση ο Καραμανώλης Ιωάννης, από την Α.ΛΕ.Ξ., δεν μπόρεσε να «απειλήσει» με το Toyota Starlet τον πρώτο παρά την  καλή εμφάνιση. Τρίτος στο βάθρο, ο Παπαδόπουλος Απόστολος από τον Ο.Φ.Α.Δ.  ο οποίος συμμετέχει με το αγωνιστικό του πρώτου.

Στην κατηγορία Β, για αυτοκίνητα με μεταξόνιο από 2,41 έως 2,5 μέτρα, όπου και δημιουργήθηκε το θέμα με τα Opel Kadett, η τελική σύνθεση του βάθρου ήταν η εξής: στην πρώτη θέση και δεύτερη θέση του βάθρου οι Κωνσταντίνος και Θεόδωρος Οικονομίδης, οι οποίοι μοιράστηκαν το Fiat Punto, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Χρήστο Γερανό με Ford Escort, αμφότεροι μέλη του Α.Ο.Θ.

Στην κατηγορία Γ ο Προδρομίδης Απόστολος από τον Ο.Φ.Α.Δ., κατέκτησε την πρώτη θέση, δείχνοντας σε όλους πως μπορεί κανείς με μια Opel Manta να απειλήσει ακόμα και τα εύστροφα και ευκίνητα αγωνιστικά της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ένα δευτερόλεπτο πίσω του ο ασταμάτητος Καρυπίδης Θεόκλητος από την Α.Λ.Π., με Opel Ascona, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε επάξια ο, απών τα τελευταία χρόνια, Bαλάντης Σαρβανίδης επίσης με Opel Ascona, από τον Ο.Φ.Α. Καμπάνη.

Δύο ήταν οι κυρίες που συμμετείχαν στον αγώνα, η Βασιλειάδου Αναστασία μέλος Α.Ο.Θ. με Toyota Corolla, η οποία βραβεύτηκε ως η ταχύτερη και η Αντωνία Αμπατζίδου μέλος ΑΣΠΙΣ με BMW Z3. Οι δύο τους ακολουθούν το Έπαθλο δείχνοντας τον δρόμο και σε άλλες γυναίκες οι οποίες μπορεί να θέλουν αλλά να μην τολμούν.

Στα εκτός ανταγωνισμού Opel Kadett ο απολαυστικός Θεόδωρος Καβατισκλής από την ΑΣΠΙΣ έκανε χρόνο 1.12.200 ενώ ο ανταγωνιστής από τον Ο.Φ.Α.Δ. Δημήτρης Κουνατιάδης 1.14.310

Ο δεύτερος γύρος του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος απέδειξε πως οι δεξιοτεχνίες θα αποτελέσουν και πάλι το εφαλτήριο για τη νέα γενιά αγωνιζομένων. Είναι θέμα χρόνου καθώς δεν πρόκειται για μια γρήγορη υπόθεση αλλά και για έναν αγώνα αντοχής.

Αποτελέσματα

Επόμενος γύρος του Επάθλου Δεξιοτεχνιών βορείου Ελλάδος η 3η Δεξιοτεχνία Σερρών την οποία καλείται να διοργανώσει η Λ.Α.Μ.Σ. στις 23 Απριλίου 2017.

 

φωτογραφίες: gp images

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s