Η Κρήτη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα Gymkhana!


Η Κρήτη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα Gymkhana, που θα διεξαχθεί στο Αεροδρόμιο Μάλεμε την Κυριακή 2 Απριλίου.

Ο αγώνας Gymkhana θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινήτων Χανίων (ΑΣΑΧ) και θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί. Το Gymkhana είναι συνδυασμός αγώνων Δεξιοτεχνίας, καθώς οι οδηγοί πρέπει να διανύσουν μια διαδρομή που αποτελείται από σλάλομ βαρέλια και περιστροφές, GP Tuning καθώς απαιτεί απόλυτη ταχύτητα και Dragster, αφού τα αυτοκίνητα διαγωνίζονται ανά ζεύγη, σε ξεχωριστές διαδρομές.

Ο αγώνας Gymkhana χωρίζεται σε 3 φάσεις. Στην πρώτη φάση (Stage 1), οι οδηγοί χρονομετρούνται και στις δύο διαδρομές και ως αποτέλεσμα εμφανίζεται το άθροισμα των χρόνων τους. Στη δεύτερη φάση (Stage 2) οι συμμετέχοντες κατατάσσονται σε ζευγάρια βάσει του συνολικού χρόνου που έχουν πετύχει ως εκείνο το σημείο, δηλαδή στην πρώτη φάση, με τον πρώτο να αντιμετωπίζει τον τελευταίο, τον δεύτερο να αντιμετωπίζει τον προτελευταίο κ.ο.κ. Σημειώνεται, πως ο ταχύτερος εκ των δύο οδηγών, με βάση τον χρόνο στην πρώτη φάση, διαλέγει τη διαδρομή που θα ξεκινήσει. Μετά από αυτή τη διαδικασία “Knockout” ακολουθεί η τρίτη φάση (Stage 3) όπου αγωνίζονται οι οδηγοί που προκρίθηκαν και εντέλει, προκύπτουν οι 3 καλύτεροι οδηγοί σε κάθε κατηγορία (προσθιοκίνητα, τετρακίνητα, πισωκίνητα).

Χορηγοί του αγώνα είναι το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Στρατουδάκη και η εταιρεία Περιποίησης Αυτοκινήτου SmartShine Details.

Επίσης, ο αγώνας Gymkhana έχει την υποστήριξη της ANEK Lines/Blue Star Ferries και  των επαγγελματιών της περιοχής, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, του Δήμου Πλατανιά και του Ασθενοφόρου της Κλινικής Τσεπέτη.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: ΜAX Fm, Νέα Τηλεοραση, Ραδιο Φάρος, Creteplus.gr, CRN.gr, Χανιώτικα Νέα, athlitiko.gr, Κόσμος της Πόλης, Aris myridakis photography, eparxies.gr και τα Σεληνιώτικα Νέα

Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 24 Μαρτίου και το παράβολο συμμετοχής ανέρχεται στα 80 ευρώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s