Σεμινάριο Regularity Φ.Ι.Λ.Π.Α.: Οδηγίες προς ναυτιλλομένους


Τα Regularity Rally αποτελούν “σημείο” προσέλκυσης και αναφοράς ανθρώπων που αγαπούν το ιστορικό αυτοκίνητο και θέλουν να μοιράσουν αυτήν την αγάπη τους με άλλους. Έτσι την Τετάρτη 22 Μαρτίου η ΦΙΛΠΑ οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία σεμινάριο για τους αγώνες Regularity, που απευθυνόταν σε παλιούς και νέους οδηγούς και συνοδηγούς, αλλά και οργανωτές.

Όλα τα «τι, που, πως, πότε» ανέλυσαν οι Μάνος Παλαβίδης και Μάριος Ηλιού με σκοπό να εισάγουν τους νέους στο άθλημα και στα μυστικά του σύγχρονου Regularity, που είναι ένα “παιχνίδι” για κλασσικά και ιστορικά οχήματα με ζητούμενο την κάλυψη μιας απόστασης από το σημείο Α έως το σημείο Β ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδρομή που υποδεικνύουν οι οργανωτές, εκτελώντας κατά την διαδρομή Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας (ΕΔΑ). Η διαδρομή αυτή μπορεί να χωρίζεται σε τμήματα/σκέλη και το μήκος του κάθε σκέλους, καθώς και ο χρόνος για να καλυφθεί η απόσταση, είναι δεδομένα. Προάφιξη ή καθυστέρηση επισύρουν ποινές, όπως και η μη τήρηση του δρομολογίου.

Προσφέρονται για την απολαυστική οδήγηση ιστορικών αυτοκινήτων σε ορεινές διαδρομές ενώ δεν πιέζουν και δεν καταπονούν τα ιστορικά αυτοκίνητα. Μπορεί να έχουν είτε «χαλαρό» χαρακτήρα, είτε έντονα ανταγωνιστικό και μπορούν να συμμετάσχουν ιστορικά αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας με πιστοποιητικά FIVA ή FIA.

Η ουσία του regularity είναι να κινηθείς μεταξύ δύο σημείων σε δεδομένο χρόνο ή με σταθερή μέση ωριαία ταχύτητα. Φυσικά υπάρχουν και ιδιαίτερες ΕΔΑ, που σκοπό έχουν να κάνουν το “παιχνίδι” ακόμα πιο δύσκολο:

  • διαδοχικές, όπου ο τερματισμός της πρώτης είναι η εκκίνηση της δεύτερης)
  • με κοινό σημείο εκκίνησης και διαφορετικό τερματισμό
  • με κοινό σημείο εκκίνησης και διαφορετικό τερματισμό
  • με κοινό σημείο εκκίνησης και ενδιάμεσα check points (περάσματα)
  • με εκκίνηση μέσα σε άλλη ΕΔΑ και τερματισμό μετά το τέλος της πρώτης
  • ΕΔΑ όπου ισχύουν ταχύτητες ΚΟΚ

Όπως και να είναι σχεδιασμένο ένα Regularity Rally, αυτό που όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν είναι χρονόμετρα, σωστά καλιμπραρισμένο οδόμετρο αυτοκινήτου, και φυσικά λίγη βασική αριθμητική για να βρίσκουν τον ιδανικό χρόνο τους.

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s