Ανάβαση Ριτσώνας 2017: Με 123 συμμετοχές & ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση!


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς στις 8-9 Απριλίου, καθώς 123 οδηγοί ετοιμάζονται για την αγαπημένη Ριτσώνα.

Ο δημοφιλής θεσμός των αγώνων Ανάβασης ξεκινά με το πρώτο ραντεβού της χρονιάς να έχει οριστεί για τη “Μέκκα των Βουνών”. Ο λόγος φυσικά για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού “Α.Σ.Μ.Α.” και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετεχόντων, καθώς 123 οδηγοί θα είναι παρόντες. Στο πλευρό της Οργανωτικής Επιτροπής βρίσκεται ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), στηρίζοντας έμπρακτα το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας που εκπέμπει πανελλαδικά.

Το θέαμα είναι εξασφαλισμένο, καθώς όλες οι Κατηγορίες έχουν πολλές και καλές συμμετοχές. Πιο δημοφιλής μεταξύ των συμμετεχόντων είναι η Ομάδα που προσέλκυσε 31 συμμετοχές, ενώ από κοντά βρίσκονται οι Formula Saloon και Ν, με 27 και 24 συμμετοχές αντίστοιχα. Ακόμη, η Κατηγορία Ε και τα Ιστορικά εφοδιάζουν τον αγώνα με 23 και 18 αυτοκίνητα αντιστοίχως.

Συμμετοχές

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο 8 Απριλίου με τον Τεχνικό Έλεγχο (08:00-09:30) και τις Χρονομετρημένες Δοκιμές που θα ξεκινήσουν στις 10:30, ενώ θα κορυφωθεί την Κυριακή 9 Απριλίου, με το πρώτο σκέλος να ξεκινά στις 10:30. Ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:30.

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς θεσμού που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον αθλητών και θεατών σε όλη τη χώρα, οπότε τα φώτα στρέφονται πλέον στη φημισμένη Ριτσώνα ενόψει ενός διημέρου με πολύ θέαμα για τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

 

φωτογραφία εξωφύλλου: Δαμαλάς Ηλίας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s