1ος Αγώνας TrailRide 4X4 2017 | Στα καραφλά των Καλαβρύτων!


Μετά από αρκετό καιρό, οι Αγώνες Trail Ride στο χώρο του 4Χ4 έρχονται ξανά στο προσκήνιο! Με νέους κανονισμούς, νέο πλάνο (Regularity) και νέες ιδέες όπως πάντα, κατευθύνονται στα Καλάβρυτα μια εβδομάδα μετά το Πάσχα για τον 1ο Αγώνα TrailRide 4X4, αλλά φυσικά και για το 3ο Φιλικό Trail Ride για φέτος όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες, τα Quad, τα SUV, αυτοκίνητα κτλ.

Τα Καλάβρυτα έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές και πανέμορφα σκηνικά, όντας η χαρά τους θεάματος και των φωτογράφων, αλλά παράλληλα και η χαρά του αγωνιζόμενου ή του απλού «βολταδόρου» που θέλει να απολαύσει μια όμορφη χωμάτινη βόλτα στο καταπληκτικό αυτό μέρος!

Τα «καραφλά», τα «κρυφά της Κούτελης», οι ανηφόρες της Κερπινής και η καταπράσινη μαγεία του Βουραϊκού σε συνδυασμό με τα γύρω παραδοσιακά χωριά, τη Ζαχλωρού, τον «Οδοντωτό» και τις χιονισμένες πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, και μια φανταστική διαδρομή offroad διασκέδασης!

Ο «στόχος του παιχνιδιού» δεν είναι η απόλυτη ταχύτητα και ο μικρότερος χρόνος, αλλά η ακρίβεια με την οποία θα ακολουθήσουν οι αγωνιζόμενοι την διαδρομή του αγώνα, με βάση την δοθείσα μέση ωριαία ταχύτητα, η οποία θα είναι πάντα εφικτή από όλα τα οχήματα, εκτός βέβαια απροόπτου (χάσιμο, βλάβη κτλ).

Πρόκειται λοιπόν για ένα παιχνίδι που δεν έχει σημασία το όχημα, ούτε οι οδηγικές ικανότητες του πληρώματος όσον αφορά την ταχύτητα, αλλά η προσοχή, οι σωστοί υπολογισμοί, και η ακρίβεια στην τήρηση σταθερής ταχύτητας σε όλη την διάρκεια της μικρής αυτής περιπέτειας!

Ένα παιχνίδι που μπορεί να συμμετέχει ο καθένας με την παρέα του, που διαθέτει ένα καλό GPS κι ένα ακριβές οδόμετρο, με το καθημερινό του αυτοκίνητο 4Χ4, χωρίς καν βελτιώσεις ή μετατροπές, ακόμη και με τα εργοστασιακά του ελαστικά!

Η διαδρομή θα είναι ελάχιστης δυσκολίας, βατή για όλους, και το μήκος της θα είναι 120 χιλιόμετρα!

Νέοι κανονισμοί Regularity για τα αυτοκίνητα

Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι από 4 έως 6 ώρες, με άνεση. Το κόστος συμμετοχής για την Φιλική βόλτα είναι 20€ για τις μοτοσυκλέτες και 30€ για τα αυτοκίνητα – buggies, για όσους δηλώσουν έγκαιρα, ενώ για τον Αγώνα Trail Ride 4X4 Regularity το κόστος ανέρχεται σε 100€. Να σημειωθεί ότι για τον αγώνα των αυτοκινήτων 4Χ4 δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια (license), καθώς θα εκδοθεί ημερήσια license για οδηγό και συνοδηγό, των οποίων το κόστος συμπεριλαμβάνεται στο παράβολο συμμετοχής.

Η κατηγοριοποίηση των αυτοκινήτων στον Αγώνα Trail Ride 4Χ4 θα είναι ανάλογα με την ηλικία των αυτοκινήτων, και συγκεκριμένα με το έτος κατασκευής:

  1. I. 1977-1981, J1/J 1982-1990, J3/J4. 1991-2000, J5/J6. 2001-2010, J7. 2011-2017

Η εκκίνηση θα δοθεί σχετικά αργά, 10:00 – 11:00, ώστε να μπορέσουν να έρθουν οι συμμετέχοντες από μακριά αυθημερόν, ενώ για όσους έρθουν από το Σάββατο, επιφυλάσσονται αρκετές εκπλήξεις!

Οι κάθε είδους λάτρεις του χώματος, από παπί εώς μοτοσυκλέτα και «γουρούνα», και  από αυτοκίνητο 4Χ4 μέχρι Quad και SUV, εξοπλιστείτε με την φωτογραφική σας μηχανή, στυλό και χαρτί για τους γρίφους, και φυσικά την καλή σας διάθεση και απολαύστε τον 1ο Αγώνα TrailRide 4Χ4 αλλά και εναλλακτικά το 3οΦιλικό TrailRide για το 2017!

 

Στην ιστοσελίδα http://kalavrita-hotels.gr/ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για καταλύματα και ξενοδοχεία ενώ σύντομα στην ιστοσελίδα www.offroadteam.gr θα ανέβουν ανάλογες προσφορές.

Το TrailRide στηρίζουν η BFGoodrich, τα SWM και AJP, η My-Track, το Chalidias Electrics, το GRC Power Factory, η Michelin τα Aurora Rally Equipment, το BafetisWorkshop, καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s