22η Δεξιοτεχνία και 1η Gymkhana Αλεξανδρούπολης | Αποτελέσματα


Με εντυπωσιακό τρόπο συνεχίστηκε το Κύπελλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος την Κυριακή 7 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη με την 22η εκδοχή της ομώνυμης Δεξιοτεχνίας, καθώς και την 1η Gymkhana που διοργανώνεται στη πόλη, οι οποίες μαγνήτισαν τα βλέμματα των θεατών.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο “Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Αλεξανδρούπολης” (Ο.Φ.Α.Α.) στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται κάτω από το Φάρο Αλεξανδρούπολης και αποτέλεσε τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος. Ήταν η πρώτη φορά που το Σωματείο Ο.Φ.Α.Α. επιχείρησε να συνδυάσει αγώνα Δεξιοτεχνίας και Gymkhana, και έτσι δημιούργησε ένα κράμα αγώνων που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών θεατών, οι οποίοι παρακολούθησαν το αθλητικό γεγονός.

Συγκεκριμένα, μετά την οριστική κατάταξη των συμμετεχόντων στη Δεξιοτεχνία και ανάλογα με τη θέση που είχε καταλάβει ο καθένας, ορίστηκαν τα ζευγάρια της Gymkhana. Εκεί, οι οδηγοί θα αγωνίστηκαν ανά ζεύγη σε μονομαχίες νοκ άουτ, με στόχο την πρόκριση στην τετράδα και μετέπειτα στον Τελικό. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα διαμορφώθηκαν οι 3 πρώτες θέσεις της κατάταξης που έκριναν και τους Κυπελλούχους.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της 22ης Δεξιοτεχνίας Αλεξανδρούπολης, οι 40 οδηγοί που έλαβαν μέρος χωρίστηκαν σε 3 επιμέρους κλάσεις, με βάση το μέγεθος των αυτοκινήτων που οδηγούσαν. Στην Κλάση Α, για αυτοκίνητα με μήκος μεταξονίου έως 2,4 μέτρα, ταχύτερος στις δοκιμασίες που περιλάμβανε ο αγώνας αποδείχθηκε ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης (Peugeot 106). Δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννης Καραμανώλης (Toyota Starlet) ενώ τρίτος ήταν ο Δημήτρης Κουνατιάδης (Opel Kadett). Στην Κλάση Β, για αυτοκίνητα με μήκος μεταξονίου από 2,41 έως 2,5 μέτρα επικράτησε ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης (Fiat Punto), με τους Γιάννη Αγραφιώτη (Mazda 2) και Δημήτρη Νταρίβα (Fiat Punto GT) να τον συνοδεύουν στο βάθρο των νικητών. Η Κλάση Γ, για αυτοκίνητα με μήκος μεταξονίου άνω των 2,5 μέτρων, προσέλκυσε για ακόμη μια φορά το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, καθώς έλαβαν μέρος 25 οδηγοί. Καλύτερος στη διαδικασία αποδείχθηκε ο Σάββας Μαυροκέφαλος (Opel Manta), με τον Θεόδωρο Τσολακίδη (Opel Ascona) να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στη δεύτερη θέση και τον Γιώργο Μορφόπουλο (Opel Ascona) να διαμορφώνει την κορυφαία τριάδα της κλάσης.

Αποτελέσματα Δεξιοτεχνία
Αποτελέσματα Gymkhana

Με επιτυχία στέφθηκε και η 1η Gymkhana, καθώς οι 35 από τους 40 συμμετέχοντες στη Δεξιοτεχνία, αγωνίστηκαν και σε αυτόν τον αγώνα. Στη μάχη του Τελικού έφτασαν οι Σάββας Μαυροκέφαλος (Opel Manta) και Γιάννης Καραμανώλης (Toyota Starlet), με τον οδηγό του Opel Manta να κατακτά τη νίκη και εκείνον του Toyota Starlet, να παίρνει μια ιδιαίτερα τιμητική δεύτερη θέση. Στη μάχη του Μικρού Τελικού, ο Απόστολος Προδρομίδης (Opel Manta) επικράτησε του Θεόδωρου Τσολακίδη (Opel Ascona) για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η συνέχεια για το Κύπελλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 28 Μαΐου στην Ορεστιάδα.

 

φωτογραφίες: gpimages

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s