Seajets 15η Ανάβαση Κύμης: Στην τελική ευθεία!


Λίγες ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος έχει την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά, ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή!

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή της Seajets 15ης Ανάβασης Κύμης, που έχει προγραμματιστεί για τις 20-21 Μαΐου και αποτελεί τον 3ο φετινό γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Η Κύμη Ευβοίας έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα φιλόξενος προορισμός για το Σωματείο Start Line, που έχει την ευθύνη διοργάνωση του αθλητικού γεγονότος, αλλά και για το Πρωτάθλημα Αναβάσεων εν γένει. Ο λόγος είναι πως επί 15 συναπτά έτη, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μια γιορτή για την Τοπική Κοινωνία, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται δίπλα της την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεγονός που επαναλαμβάνεται φέτος από τη στιγμή που η Ανάβαση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Βέβαια, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αρτιότερη διοργάνωση διαδραματίζει η εταιρεία Seajets, που είναι Χορηγός Ονομασίας του αγώνα και προσφέρει τη δική της αίγλη στο γεγονός, στηρίζοντας για ακόμη μια φορά τον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, αλλά και μία διοργάνωση της Start Line.

Υπενθυμίζεται, πως οι συμμετέχοντες οδηγοί θα αγωνιστούν κατά τη διάρκεια του διημέρου 20-21 Μαΐου στη γνωστή διαδρομή μήκους 2,85 χιλιομέτρων από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης, η οποία είναι διάσημη για τις 52 στροφές, που την καθιστούν σε μια από τις πιο τεχνικές και απαιτητικές του Πρωταθλήματος. Το Σάββατο 20 Μαΐου θα διεξαχθούν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, ενώ ο αγώνας έχει προγραμματιστεί ως είθισται, για την Κυριακή 21 Μαΐου. Όπως συμβαίνει με κάθε αγώνα που διοργανώνεται από τη Start Line, έτσι και η Seajets 15η Ανάβαση Κύμης, αποτελεί μέρος του εσωτερικού Επάθλου “Start Line Cup 2017” για αθλητές του Σωματείου.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει με θέρμη την Seajets 15η Ανάβαση Κύμης και ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, κύριος Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου, στέλνει το δικό του μήνυμα-καλωσόρισμα αναφορικά με τον αγώνα:

“Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου η «καρδιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα χτυπά στην Κύμη, με την πόλη μας να φιλοξενεί την Seajets 15η Ανάβαση Κύμης! Μια αθλητική διοργάνωση της Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, που έχει γίνει πλέον θεσμός, καθώς μετρά αισίως 15 συναπτά έτη επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο. Μάλιστα, μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια η Ανάβαση Κύμης έχει καταξιωθεί και έχει αναγνωριστεί στα μάτια των θεατών και των οδηγών ως μια από τις πλέον αγαπημένες και αυτό οφείλεται τόσο στην δυσκολία της διαδρομής, η οποία αποτελείται από 52 στροφές, όσο και στην φυσική ομορφιά του τόπου. Εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε την πάγια άποψη ότι ο αθλητισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο του πολιτισμού και της ανάπτυξης μιας κοινωνίας, οπότε ορμώμενοι από αυτό το δεδομένο στεκόμαστε πάντοτε αρωγοί στις αθλητικές διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας. Εύχομαι οι συμμετέχοντες οδηγοί και οι επισκέπτες μας να απολαύσουν την διαμονή τους στην φιλόξενη Κύμη και όλοι μαζί να παρακολουθήσουμε έναν όμορφο αγώνα με πλούσιο θέαμα!”

Η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, μία ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δηλαδή στις 10:30.

 

φωτογραφία εξωφύλλου: Δαμαλάς Ηλίας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s