23ο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος: Αποτελέσματα


Η αυλαία του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος άνοιξε στις 13-14 Μαΐου από τη Βέροια Ημαθίας, με νικητές τους Φώτη Μπρόζο-Τάσο Βογιαντζή.

Το 23ο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο “Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας” (Λ.Α.Β.) προσέλκυσε τη συμμετοχή 20 πληρωμάτων και περιλάμβανε 3 περάσματα από την Ειδική Διαδρομή “Κουστοχώρι” μήκους 14,1 χιλιομέτρων.

Η μάχη για τη νίκη στον αγώνα δόθηκε μεταξύ των Φώτη Μπρόζου-Τάσου Βογιαντζή (Citroen ZX 16V, C3-E11) και Παναγιώτη Καμπύλη-Μάριου Τσαούσογλου (Skoda Fabia S2000, C1-S2000). Οι Μπρόζος-Βογιαντζής χαμογέλασαν τελευταίοι, φτάνοντας στη νίκη και έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο 1ο και 3ο πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή. Στο μεταξύ, οι Καμπύλης-Τσαούσογλου είχαν πετύχει το ταχύτερο πέρασμα στο 2ο σκέλος και, εκμεταλλευόμενοι ένα τετ-α-κε των αντιπάλων τους, είχαν πάρει προσωρινά την πρωτοπορία, όμως στη συνέχεια εγκατέλειψαν καθώς ο κινητήρας του Skoda Fabia S2000 ανέβασε θερμοκρασία, μην επιτρέποντας στο πλήρωμα να αγωνιστεί στο τρίτο και καταληκτικό σκέλος.

Στη μάχη για τη νίκη βρέθηκαν ακόμη οι Γιάννης Κωνσταντινίδης-Βαγγέλης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX 16V, C3-E11), οι οποίοι όμως τέθηκαν εκτός στο τρίτο σκέλος από έξοδο.  Οι Μπρόζος-Βογιαντζής εκτός από τη νίκη στη Γενική Κατάταξης, ήταν επίσης το κορυφαίο πλήρωμα της Κατηγορίας F2, που αφορά σε αυτοκίνητα με κίνηση σε 2 τροχούς, καθώς επίσης και της C3. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Ποσειδών Γορίτσας-Απόστολος Σπύρου (Mitsubishi Lancer EVO X, C2-N4), ενώ στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν επίσης οι Στέλιος Χαλδαίος-Κώστας Σαμαράς (Citroen C2 GT, C5-A6), οι οποίοι βρέθηκαν και στη 2η θέση της F2, επικρατώντας παράλληλα στην Κατηγορία C5.

Μια θέση πιο πίσω, στην 4η της Γενικής Κατάταξης τερμάτισαν οι Χριστόφορος Καρσανίδης-Κώστας Τηλιόπουλος (VW Golf MKII, C3-E11) οι οποίοι οπισθοχώρησαν στο τελευταίο πέρασμα, μετά από λανθασμένη επιλογή ελαστικών, τερματίζοντας πάντως στην 3η θέση της F2. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Βάτσος-Χρήστος Θεοφανίδης (Renault Clio R3, C3-R3C) και Δημήτρης Μπατσάρας-Ιωάννα Γεωργάκα (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8). Όσον αφορά στην πάντα ανταγωνιστική C5, την τριάδα πίσω από τους νικητές Χαλδαίο-Σαμαρά διαμόρφωσαν οι Αλέξανδρος Δήμος-Θάνος Ντίτορας (Citroen Saxo VTS) μετά από μάχη με τους Σίμο Θεοφανίδη-Λευτέρη Μαύρο (Citroen Saxo VTS), ενώ μέσα στη μάχη ήταν και οι Νίκος Τσακίρης-Σπύρος Χατζηπαναγιώτου (Citroen C2 GT) οι οποίοι εγκατέλειψαν από πρόβλημα με την ντίζα του συμπλέκτη.

Αποτελέσματα

Το Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος θα συνεχιστεί στις 17-18 Ιουνίου, με το 2ο Ράλλυ Αλμυρού.

φωτογραφίες: gpimages

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s