39ο Ράλλυ Αχαιός | Αποτελέσματα Αγώνα και Περιγραφή


To 39o Ράλλυ Αχαιός ολοκληρώθηκε και αποτελεί πλέον παρελθόν. Το Αθλητικό Σωματείο που ανέλαβε την οργάνωση του αγώνα ήταν ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών, μια λέσχη με μεγάλη ιστορία κατάφερε να φέρει εις πέρας και αυτόν τον αγώνα παρά τις όποιες δυσκολίες υπήρξαν. O αγώνας αποτέλεσε τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος.

Ο διήμερος αγώνας ξεκίνησε από το Σάββατο 27 Μαΐου από την κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα και τερμάτισε την Κυριακή 28 Μαΐου στο χωριό Καλάβρυτα. Ο αγώνας περιελάμβανε 6 Ειδικές Διαδρομές 2 στο πρώτο σκέλος και 4 στο δεύτερο. Ένα θέμα που προέκυψε από νωρίς το Σάββατο ήταν η άρνηση του κ. Αναπολιωτάκη να εκκινήσει τον αγώνα εάν δεν ακύρωναν οι αγωνοδίκες την ΕΔ Αγία Λαύρα, μιας και λόγω της πρόσφατης ασφαλτόστρωσής της σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό που προβλεπόταν για την Κυριακή, υπήρχε πιθανότητα να γίνει πολύ ολισθηρή. Μια απόφαση που πάρθηκε τελικά μετά και από αίτημα και άλλων αγωνιζομένων, μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου Σκέλους. Ο καιρός για άλλη μια φορά όμως έκανε τα παιχνίδια του και ακύρωσε όλες τις προβλέψεις περί βροχής. Έτσι τα 21 πληρώματα που ξεκίνησαν την Κυριακή το δεύτερο Σκέλος είχαν την τύχη να απολαύσουν έναν πιο ξέγνοιαστο στεγνό αγώνα!

 

Αγωνιστική δράση

karpanos Achaios 2017 rally

Μεγάλοι νικητές του αγώνα ήταν οι υιός και πατέρας Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος (MITSUBISHI LANCER EVO X) οι οποίοι κέρδισαν και τις 4 τελικά ΕΔ του Ράλλυ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΕΔ Πριόλιθος χτες και σήμερα σημείωσαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, πραγματικά μια σπάνια εάν όχι μια μοναδική περίπτωση. Μεγάλη κόντρα δόθηκε για την δεύτερη θέση της γενικής. Στο τέλος της πρώτης μέρας επικράτησαν οι Αργυρίου Γιώργος – Βότσης Γιώργος  έναντι των ¨ΝΙΚΟΝ” – Κουζιώνη Χρήστου και οι δύο με MITSUBISHI LANCER EVO ΙX. Όμως η αντεπίθεση του “ΝΙΚΟΝ” την δεύτερη μέρα τον δικαίωσε και κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση του βάθρου αφήνοντας τρίτον τον Αργυρίου. Η προηγούμενη τριάδα αποτελεί και τους νικητές στην Κατηγορία C2.

Στην τέταρτη θέση της Γενικής κατάταξης αλλά και στην πρώτη θέση της Κατηγορίας F2000 τερμάτισαν οι “ιπτάμενοι” Αναδιώτης Βασίλης – Μακρινός Μανώλης (Renault Clio Sport), οδηγώντας ταχύτατα και χωρίς λάθη δεν απειλήθηκαν από κανέναν και πήραν άλλη μία νίκη στα δικίνητα αυτοκίνητα.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε άλλο ένα δίδυμο υιού και πατέρα, οι Χρίστος και Δημοσθένης Παραβάντης (Peugeot 106 Rallye). Έκαναν μια πολύ καλή επίδοση και κέρδισαν τους θεατές με τα οριακά περάσματά τους. Παράλληλα κατέκτησαν την δεύτερη θέση της F2000 και την νίκη στην Κατηγορία C5.

Πίσω στην έκτη θέση τερμάτισε το πατρινό πλήρωμα των Αυγερόπουλου Χρήστου – Γιαβάση Στράτου (Peugeot 106 Rallye). Οι οποίοι στο πρώτο σκέλος είχαν την κόντρα τους με τους άτυχους Μαργαρώνη  Ανδρέα – Αφαλωνιάτη Μιχάλη, που εγκατέλειψαν στην πρώτη ΕΔ της Κυριακής. Έτσι λοιπόν έκαναν έναν συντηρητικό αγώνα χωρίς ρίσκα και κατάφεραν να πετύχουν την δεύτερη θέση της Κατ. C5 και την τρίτη της F2000.

Νικητές Κατηγοριών

Κατηγορία C6: Σύλλας Γεώργιος – Αναστασοπούλου Πηνελόπη (Peugeot 106 S16)
Κατηγορία C5: Παραβάντης Χρήστος – Παραβάντης Δημοσθένης (Peugeot 106 Rallye)
Κατηγορία C4: Τσάμης Αθανάσιος – Τσάμης Νικόλαος (Citroen AX Maxi)
Κατηγορία C3: Αναδιώτης Βασίλης – Μακρινός Μανώλης (Renault Clio Sport)
Κατηγορία C2: Νίκος Καρπάνος – Δημήτρης Καρπάνος (MITSUBISHI LANCER EVO X)

 Φωτογραφικό Υλικό από το Photorallypress

Πίνακες Αποτελεσμάτων


Γενική Κατάταξη

Κατάταξη F2000

 

 

Κατάταξη Κατηγοριών και Κλάσεων

 


Μορφή pdf

FOC-Rally-Achaios-2017

FOCF2-Rally-Achaios-2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s