Διεθνές Ράλλυ Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου | 27 & 28 Μαίου 2017


Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου ΛΕΣΠΑ – ΦΙΠΑ διοργάνωσε το Διεθνές Ράλλυ Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου το διήμερο 27-28 Μαίου 2017, το οποίο αποτελούσε κομμάτι των εκδηλώσεων της FIVA στην “Διεθνή Κατηγορία”.

H εκκίνηση για τα 44 πληρώματα, μεταξύ των οποίων και 4 “ελλαδικά”, 1 από την Ουγγαρία, 2 από το Ηνωμένο Βασίλειο και 3 μεικτά, έγινε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, από τους κήπους του Δημοτικού Μεγάρου Λευκωσίας στις 9:30 το πρωί. Το πρώτο σκέλος της διαδρομής πέρναγε από το μοναστήρι Κύκου, τον Κάτω Πύργο, τα χωριά Πωμός, Αργάκα, Πόλις, Κάθηκας, Πέγεια και τερμάτιζε στο Ξενοδοχείο ΑΖΙΑ Resort της Πάφου το Σάββατο γύρω στις 18:30 και μετά από 260 χλμ, μία ανασυγκρότηση στον Πύργο και 6 ειδικές διαδρομές.

Το πρωί της Κυριακής τα πληρώματα εκκίνησαν στις 09:00 από την Πάφο, κατευθύνθηκαν προς το μοναστήρι της Χρυσορογιάτισσας και τον Σταυρό της Ψώκας και αφού διήνυσαν περίπου 80 χλμ και αγωνίστηκαν σε 3 ειδικές διαδρομές, τερμάτισαν γύρω στις δύο το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο ΑΖΙΑ Resort στην Πάφο.

Το πρώτο σκαλί του βάθρου κατέκτησε ένα μικτό πλήρωμα οι Κώστας Μητρόπουλος – Νεοκλής Νικολάου με ένα MG B GT του 1971 και με 30,53 βαθμούς ποινής, ενώ το δεύτερο ανήκει στους Έλληνες Αρβανίτη Νίκο – Χαραλαμπάκη Ιωάννα με Mercedes Benz 280S του 1984 και 87,57 βαθμούς ποινής. Οι Κύπριοι Λάκης Γεωργίου – Χρηστάκης Γλυκάνισος με ένα Austin Riley του 1958 κατετάγησαν τρίτοι με 111,88 βαθμούς.

Αποτελέσματα

Από τα υπόλοιπα “ελλαδικά” πληρώματα οι Παπάζογλου Λυμπέρης – Νικολοπούλου Μαρία κατέκτησαν την δεύτερη θέση της κατηγορίας E με ένα Volkswagen Beetle του 1960, ενώ οι Κοντός Νίκος – Λιτταρίδης Δημήτρης (Mercedes Benz 350 SL) και οι Νασόπουλος Λεωνίδας – Καουτσκής Μιχάλης (Volkswagen Beetle), παρόλο που πήγαν καλά στην ειδική Νο 9 οι πρώτοι και στις ειδικές Νο 3 και 7 οι δεύτεροι, δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια θέση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s