12ο Ράλλυ Δαναών | 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου 2017


Ο AC3 διοργανώνει στις 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου το 12ο διήμερο Regularity Ράλλυ Δαναών. Ο Δαναός σύμφωνα με την μυθολογία ήταν βασιλιάς του Άργους και απ΄αυτόν πήρε το όνομα του το ομώνυμο Ράλλυ, το οποίο διοργανώνεται ανελλιπώς τα τελευταία 12 χρόνια. Το Ράλλυ Δαναών έχει ως έμβλημα την Πύλη των Λεόντων, η οποία είναι η κυρία είσοδος της ακρόπολης των Μυκηνών.

Από το διήμερο 6ο Ράλλυ Δαναών 2011,  ακολουθείται ο κανονισμός της  FIVA (“Fédération Internationale des Véhicules Anciens ) με την σύμφωνη γνώμη της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α.. Από το διήμερο 8ο Ράλλυ Δαναών 2013, άλλαξε ο τρόπος χρονομέτρησης και πλέον τα αποτελέσματα εκδίδονται στο 1/10 του δευτερολέπτου (0.1), αναρτώνται άμεσα  στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον συναγωνισμό των πληρωμάτων! Όλα τα αποτελέσματα, εκτός από την ιστοσελίδα της λέσχης, φιλοξενούνται και στην ιστοσελίδα της sportiming μέχρι σήμερα! Το διήμερο 10ο Επετειακό Ράλλυ Δαναών 2015, ήταν το μεγαλύτερο σε μήκος και αριθμό Ε.Δ.Α. Στο διήμερο 11ο Ράλλυ Δαναών 2016 πραγματοποιήθηκαν Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας  (Ε.Δ.Α) με τις περισσότερες (32) χρονομετρήσεις.

Το 12o Ράλλυ Δαναών προσμετρά για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Regularity  της  Ε.Ο ΦΙΛ.Π.Α.  και  αποτελεί την  έβδομη  αγωνιστική εκδήλωση της χρονιάς. Επίσης προσμετρά στο Αrgolis Ηistoric Τrophy με συντελεστή 1+1. Το Ράλλυ θα κινηθεί στους δρόμους της Αργολίδας και της Αρκαδίας και θα έχει μήκος περίπου 305 χλμ και 14-15 ΕΔΑ με πολλαπλές χρονομετρήσεις. Η εκκίνηση θα δοθεί στην περιοχή των Μυκηνών, η ανασυγκρότηση θα γίνει στον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας, ο τερματισμός της πρώτης μέρας και η επανεκκίνηση της δεύτερης μέρας θα γίνει στην Ν. Κίο Αργολίδας, ενώ ο τερματισμός της εκδήλωσης στο Άργος.

 

φωτογραφία εξωφύλλου: Chris Melcher

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s