5th Athens Rally Sprint | Άγιος Μερκούριος… σαν παλιά!


Η «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. συνδιοργανώνουν το 5ο Athens Rally Sprint  στην ιστορική ασφάλτινη διαδρομή «Άγιος Μερκούριος» το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 με μια μεγάλη καινοτομία: την προσθήκη και τρίτου, νυχτερινού περάσματος!Η πρόκληση της οδήγησης μετά τη δύση του ηλίου σε μια από τις πιο δύσκολες και τεχνικές διαδρομές της ιστορίας των ελληνικών αγώνων, θα είναι μία ακόμα «περγαμηνή» για τους αγωνιζόμενους, και μια εμπειρία για τους θεατές βγαλμένη από τη δεκαετία του 1980, όταν ο «Άγιος Μερκούριος» διεξαγόταν στη διάρκεια της νύχτας, στο πλαίσιο του Ράλλυ Παλλάδιο.

Η τολμηρή καινοτομία των Σωματείων «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» και Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α., που κάνει ξεχωριστή τη φετινή διοργάνωση του καθιερωμένου πια Athens Rally Sprint, δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολύτιμη αρωγή -και φέτος- του Δήμου Αχαρνών και των κατοίκων της περιοχής. Εξίσου σημαντική είναι και η υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δημοσίου ΚΤΕΟ Χολαργού, που θα φιλοξενήσει, στις εγκαταστάσεις του, τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο.

Έτσι, το  5ο Athens Rally Sprint έχει φέτος να επιδείξει, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, πέραν της αίγλης της παλιάς αυτής φημισμένης «ακροπολικής» διαδρομής των δεκαετιών του 1970 και ’80 στους πρόποδες της Πάρνηθας, και τις αναμνήσεις της αγωνιστικής οδήγησης υπό το φως των προβολέων. Και, φυσικά, την ποιότητα των συμμετεχόντων του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων – των οποίων αποτελεί τον 4ο και 5ο φετινό γύρο, αντίστοιχα.

Δήλωση Συμμετοχής
Συμπληρωματικός Κανονισμός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Έναρξη εγγραφών συμμετοχής: Τετάρτη 9 Αυγούστου
Λήξη εγγραφών συμμετοχής: Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00
Διανομή βιβλίου διαδρομής (Road Book): Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00-20:00
Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων: Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00-19:30 στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού (Λεωφόρος Μεσογείων 156, Αθήνα)
Διοικητικός έλεγχος: Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00-19:30 στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού (Λεωφόρος Μεσογείων 156, Αθήνα)
Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των Turbo: Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00-19:30 στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού (Λεωφόρος Μεσογείων 156, Αθήνα)
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού (Λεωφόρος Μεσογείων 156, Αθήνα)
Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης: Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σωματείου (www.ellada-racingclub.gr)
Εκκίνηση αγώνα: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 14:30 στο ΣΕΧ 0 του Service Park
Τερματισμός: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:13 στην Πλατεία Θρακομακεδόνων
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 22:00 στην Πλατεία Θρακομακεδόνων
Ανακοίνωση προσωρινής τελικής κατάταξης: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, 30 λεπτά μετά την λήξη της προθεσμίας ενστάσεων, στη Γραμματεία (πλατεία Θρακομακεδόνων)
Απονομή Επάθλων: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 23:30, πλατεία Θρακομακεδόνων

Η διαδρομή του αγώνα
Στην τέταρτη διαδοχική χρονιά που φιλοξενείται στον «Άγιο Μερκούριο» και στην τρίτη συνεχόμενη που διοργανώνεται από το Σωματείο «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.», το 5ο Athens Rally Sprint ανακτά φέτος την αρχική φορά που είχε η διαδρομή το 2014, όταν τότε το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. την επανέφερε στα αγωνιστικά δρώμενα μετά από πολυετή απουσία, δηλαδή θα έχει κατεύθυνση από τη Μαλακάσα (Σφενδάλη) προς στην περιοχή των Βασιλικών Κτημάτων της Βαρυμπόμπης.

Η αγωνιστική διαδρομή θα έχει, συγκεκριμένα, μήκος 14,53 χιλιομέτρων, και θα διεξαχθεί τρεις φορές – δύο στη διάρκεια της ημέρας και μία τη νύχτα. Θα εκκινεί από το σημείο των τελευταίων οικιών της Μαλακάσας και θα τερματίζει λίγα μέτρα πριν από το φυλάκιο της Πυροσβεστικής, στο σημείο που βρίσκονται οι ταβέρνες «Άγιος Μερκούρης» και «Θέα».

To Service Park του αγώνα θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), στο χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Χωριού. Στο σημείο αυτό θα δοθεί η εκκίνηση, στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ ο τερματισμός θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Θρακομακεδόνων, το ίδιο βράδυ.

Δύο μέρες νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2017, το Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού -παραπλεύρως του υπουργείου Μεταφορών, στη Λεωφόρο Μεσογείων 156 (είσοδος από την οδό Τσιγάντε)- θα ανοίξει τις πύλες του από τις 17:00 ως τις 19:30 για τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
2013: Στέφανος Καμιτσάκης – Φίλιππος Τζεφεράκος (Mitsubishi Lancer EVO IX)
2014: Γιώργος Αργυρίου – Δημήτρης Πάσχος (Mitsubishi Lancer EVO IX)
2015: Παναγιώτης Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO VIII)
2016: Ιωάννης Πλάγος – Αλκιβιάδης Ρέντης (Honda Civic Type R)

 

φωτογραφία εξωφύλλου: Photo Rally Press

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s