Λάρισα 13-15 Οκτωβρίου | Τρεις μέρες, έξι αγώνες, μία πόλη


Όχι έναν, αλλά έξι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα φιλοξενήσει η Λάρισα στα μέσα Οκτωβρίου.  Η αρχή έγινε στις 22 Μαρτίου, με την υπογραφή τριετούς συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), σύμφωνα με το οποίο η θεσσαλική πρωτεύουσα ανέλαβε -μεταξύ άλλων- τη φιλοξενία του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος 2017, που θα διεξαχθεί στις 13-15 Οκτωβρίου.

Το «πεδίο» εντούτοις είναι ιδανικό για κάθε μορφής αγώνα αυτοκινήτων και, με δεδομένη τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠΑ) ενέταξε στις ίδιες ημερομηνίες τη διοργάνωση επιπλέον αγώνων με το ίδιο επίκεντρο.

Ειδικότερα, εκτός από το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, που αποτελεί τον 6ο Γύρο του «Trophy for Historic Regularity Rallies» της FIA και τον 6ο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Rally, στην περιοχή θα πέσει και η αυλαία του 53ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, καθώς και του Πρωταθλήματος και των Κυπέλλων Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, με ένα διήμερο αγώνα συνολικού μήκους 667,23 χλμ. με 10 ειδικές διαδρομές (128,96 χλμ.).

Πρόγραμμα Historic Regularity Rally of Greece
Πρόγραμμα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και Ιστορικών Αυτοκινήτων &  Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδας 2017

Παράλληλα, η διαδρομή του Σαββάτου (14 Οκτωβρίου), που αποτελείται από δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές συνολικού μήκους 63,36 χλμ., θα αποτελέσει τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος ως το Ράλλυ Θερμαϊκού, με τον 5ο γύρο, που είναι και ο καταληκτικός του εν λόγω θεσμού, το αρχικά προγραμματισμένο Ράλλυ Σπριντ Σερρών, να διεξάγεται στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας στη Λάρισα, σε έξι διαδρομές, συνολικού μήκους 65,6 χλμ.

Ωράριο Historic Regularity Rally of Greece
Ωράριο Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ  και Ιστορικών Αυτοκινήτων 2017
Ωράριο Αγώνα Περιφερειακού Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος 2017 – Σάββατο
Ωράριο Αγώνα Περιφερειακού Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος 2017 – Κυριακή

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ασφάλτινες επιφάνειες, ενώ η Εκκίνησή τους θα λάβει χώρα στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, την ώρα που η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας θα φιλοξενήσει τον Τερματισμό και τις Απονομές. Το Αρχηγείο και το service park θα βρίσκονται στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.

Χάρτες Historic Regularity Rally of Greece
Χάρτες Πανελλήνιου Ράλλυ και Ιστορικών Αυτοκινήτων και Περιφερειακού Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος 2017

Παροχές

Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε ήδη, από την αρχή της περιόδου υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, να προχωρήσει σε μια σειρά παροχών προς τους αγωνιζομένους.

Ειδικότερα, στο κόστος παραβόλου συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, όπως επίσης στα παράβολα όσων πληρωμάτων επιλέξουν να αγωνιστούν και στους δύο αγώνες του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, έχουν συμπεριληφθεί δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό (Παρασκευή και Σάββατο). Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται μεταφορά των αγωνιστικών αυτοκινήτων προς και από τη Λάρισα με αυτοκινητάμαξα.

Αντίστοιχα, δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό (Παρασκευή και Σάββατο), όπως και μεταφορά των αυτοκινήτων προς και από τη Λάρισα με αυτοκινητάμαξα περιλαμβάνονται και στο παράβολο συμμετοχής των αυτοκινήτων Regularity, το οποίο, στην περίπτωση που κάποιο πλήρωμα δεν επιθυμεί δωμάτιο, από 360 μειώνεται στα 270 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τόσο ο ελληνικός όσο και ο διεθνής αγώνας Regularity διοργανώνονται από την ΟΜΑΕ, η οποία για τους πρωταθληματικούς και τους αγώνες Κυπέλλων αυτοκινήτων Ράλλυ και Ιστορικών Αυτοκινήτων, δίπλα της, σε ρόλο συνδιοργανωτή, έχει τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και τη Λέσχη Αυτοκινήτου-Μοτοσυκλέτας Σερρών. Επίτιμος διοργανωτής των αγώνων είναι ο Δήμος Λάρισας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s