Dirt Games & Timed Rally Challenge | Με 46 συμμετοχές στις Καρυές


Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, και το σαββατοκύριακο 23 & 24 Σεπτεμβρίου οι πρωταγωνιστές του του 2ου γύρου Dirt Games Challenge, μαζί με αυτούς του TRC που αποτελεί τον 5ο Γύρο του Επάθλου Ατομικής Χρονομέτρησης Χώματος 2017, θα αναμετρηθούν στη χωμάτινη πίστα στις Καρυές Λακωνίας. Την οργανωτική ευθύνη έχει η τοπική Λέσχη Λ.Α.Σπαρτης με την συνδρομή της Α.Λ.Α.Κορινθίας . Μετά από ένα σημαντικό διάστημα μακριά από τη δράση, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν τρεις αγώνες (Καρυές, Χαλκίδα και Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων) οι οποίοι και θα κρίνουν τους νικητές των Επάθλων του Dirt Games Challenge.

Παρά τις δυσκολίες των καιρών, 46 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή, αριθμός άκρως εντυπωσιακός! Μάλιστα, ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι η λίστα των συμμετοχών δε διακρίνεται μόνο για το μεγάλο αριθμό της, αλλά και για την ποιότητα των οδηγών. Στην ανατομία των συμμετοχών υπάρχουν 16 χωμάτινες φόρμουλες, με τους διεκδικητές των τίτλων στις επιμέρους κατηγορίες να δίνουν φυσιολογικά το «παρών», αλλά και νέες συμμετοχές δείχνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που τελικά έχει αυτή η μορφή των αγώνων.

Η νέα χωμάτινη πίτσα των 2χλμ, δέχτηκε τις απαραίτητες βελτιώσεις για να υποδεχτεί το TRC αλλά και τον 2o αγώνα του  Dirt Games Challenge 2017 . Η διαδρομή έγινε σε μια έκταση 400 στεμμάτων με την πρωτοβουλία της Λ.Α.Σ και την συνδρομή του Δήμου Σπάρτης, και έχει όλων των μορφών τις στροφές, με γνώμονα την ασφάλεια αγωνιζομένων και θεατών αλλά και το ελάχιστο κόστος από πλευράς φθορών των οχημάτων. Όλη η διαδρομή είναι επίπεδη, με άριστο οδόστρωμα και ο θεατής βλέπει συνεχώς το αυτοκίνητο.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Γιώργος Ζυμαρίδης, που στον πρώτο γύρο του Dirt Games Challenge είχε επικρατήσει τόσο στην κατηγορία των 600 κ.εκ. όσο και σε αυτήν των 750 κ.εκ. Ο ταχύτατος Έλληνας οδηγός, που έχει αποδειχθεί μετρ του είδους, θα βρει απέναντί του τον Λάμπρο Αθανασούλα, που θα οδηγήσει το SR Kartcross της δικής του ομάδας. Μάλιστα, ο κάτοχος του βάθρου στο Ακρόπολις το ’15 και το ’16, θα αναμετρηθεί επί ίσοις όροις με τον Ζυμαρίδη, αφού θα μοιραστούν το SR Kartcross της δικής του ομάδας!

Στη μάχη της κορυφής θα βρεθεί αναμφίβολα και ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το Lahoz των 750 κ.εκ., γνωστός για τις επιδόσεις του στο χώμα. Στην κατηγορία Open ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας με το Custom Crosskart θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις νίκες του έπειτα από αυτήν που είχε σημειώσει στο Διαδρόμιο. Επίσης, στη μάχη της κατηγορίας των 600 κ.εκ. θα δούμε τον Γιάννη Χεκιμιάν με το καινούργιο Speedcar, στην πρώτη του με το νέο του απόκτημα. Ενδιαφέρον πάντα έχει η παρουσία του ταχύτατου και μετρ των αγώνων πίστας Βασίλη Παπαφιλίππου, αλλά και του γνωστού μας από την παρουσία του στους αγώνες ράλλυ «Filon», που θα αγωνιστεί με το Semog Trophy.

Στις κατηγορίες των αυτοκινήτων που ο θεσμός του TRC μετρά ήδη 4 συναντήσεις το ενδιαφέρον είναι στα “κόκκινα” με τους πρωταγωνιστές να προετοιμάζονται για δυνατές μάχες με το χρονόμετρο.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της πίστας ο τεχνικός και ο διοικητικός έλεγχος, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν τις αναγνωρίσεις τους στη διαδρομή οι συμμετέχοντες. Η δράση αρχίζει την Κυριακή το πρωί, με το πρώτο αγωνιστικό να ξεκινά στις 09:30. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε οδηγός θα πραγματοποιεί ένα γύρο στην πίστα από τους συνολικά τέσσερις, για να δώσει τη σειρά του στον επόμενο.

Όσοι επιθυμούν να βρεθούν στο μοναδικό αυτό γεγονός, θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι το χωριό Καρυές στη Λακωνία. Ακολουθώντας την παλιά εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης, έπειτα από 24 χλμ. ακολουθείτε κατεύθυνση προς το χωριό Καρυές, όπου υπάρχει και σχετική σήμανση στη συνέχεια.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s