3η διοργάνωση της Ανάβασης Καστανιάς | Μία γιορτή για το κλείσιμο του Πρωταθλήματος


Η Ανάβαση Καστανιάς, που διεξάγεται στις 21-22 Οκτωβρίου 2017, θα είναι και φέτος ο μαγνήτης των Αναβάσεων στη Βόρεια Ελλάδα αφού αποτελεί τον 8ο και τελευταίο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ενώ προσμετράει και στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσφέρει ένα άρτιο αγώνα για οδηγούς και θεατές, που θα αποτελέσει γιορτή για το κλείσιμο του Πρωταθλήματος, αφού εδώ και δύο χρόνια έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια για τη διαδρομή και τη φιλοξενία της κοινότητας Πολυμύλου.

Ο σχεδιασμός παραμένει ο ίδιος και περιλαμβάνει ευρύχωρα pits επάνω στην παλιά Εθνική Οδό και αμέσως ξεκινά το warmup. Μετά τον τερματισμό, τα αυτοκίνητα θα συνεχίζουν για 1 χλμ σε χαλαρό ρυθμό για το χώρο του Park Ferme όπου οι αθλητές θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα από την οθόνη της τηλεμετρίας στα τοπικά καταστήματα στη Ζωοδόχο Πηγή.

Ο Σ.Μ.Α.Κ., ως διοργανωτής αγώνων εδώ και 36 χρόνια, δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα της αγωνιστικής διαδρομής. Στη διαδρομή της Καστανιάς έχει γίνει επιμελής σήμανση στα άκρα της ασφάλτου για να βοηθά τους οδηγούς στα πατήματα τους ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι πινακίδες απόστασης των 50 μέτρων πριν από κάθε στροφή για βοήθεια στα σημεία φρεναρίσματος την ώρα του αγώνα. Φυσικά οι πινακίδες των 50 μέτρων τοποθετούνται μόνο τις ημέρες των επίσημων δοκιμαστικών και του αγώνα.

Το πρόγραμμα ξεκινά το πρωί του Σαββάτου με τον Τεχνικό Έλεγχο στις 08.00, στην κεντρική πλατεία Πολυμύλου, ενώ στις 11.30 θα ξεκινήσουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.00 και ο δρόμος θα κλείσει μια ώρα νωρίτερα για τους θεατές.

Οι απονομές θα γίνουν μισή ώρα μετά τη λήξη του δεύτερου σκέλους της ημέρας στην κεντρική πλατεία Πολυμύλου.

Στη δήλωση συμμετοχής ο διαγωνιζόμενος θα δηλώνει εάν συμμετέχει στον αγώνα του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδας. Θα υπάρχει ξεχωριστή κατάταξη και απονομές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Βορείου Ελλάδας.

Η οργάνωση παρέχει δωρεάν μεταφορά των αγωνιστικών με αυτοκινητάμαξα για τον αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, για την οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και αφορά συμπληρωμένη αυτοκινητάμαξα, ενώ αργότερα θα ανακοινωθούν και ξενοδοχεία που θα προσφέρουν καλύτερες τιμές για τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Μπαρτζώκας Δημήτριος        6953062669    Πρόεδρος ΣΜΑΚ
Τζολίδης Γεώργιος                 6942264063    Γραμματέας
Γραμματεία αγώνα, fax         2461036742    Γραφεία ΣΜΑΚ
email:                                        info@kastaniahillclimb.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s