Ανάβαση Αγίας Άννας | Επιστροφή μετά από 8 χρόνια


Η επιστροφή μετά από 8 χρόνια της Ανάβασης Αγίας Άννας το διήμερο 7 & 8 Οκτωβρίου 2017 είναι γεγονός! Η Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτων Λιβαδειάς (Α.Λ.Φ.Α.Λ) διοργανώνει τον επόμενο αγώνα του Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδας, για τον οποίο οι συμμετοχές ξεκίνησαν στις 25 Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Μετά από τόσα χρόνια, στη διαδρομή από το χωριό Αγία Τριάδα προς την Αγία Άννα θα αναβιώσουν ξανά οι ήχοι από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και οι φανατικοί θεατές του συγκεκριμένου αγώνα θα πλημμυρίσουν ξανά τα βουνά της περιοχής.

Η άκρως απαιτητική και τεχνική αγωνιστική διαδρομή μήκους 3 χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει 21 απαιτητικές στροφές, ενώνει τα γραφικά χωριά της Βοιωτίας, Αγία Τριάδα και Αγία Άννα. Τα χωριά αυτά βρίσκονται στους πρόποδες του Ελικώνα, 21 χλμ νότια της πρωτεύουσας του νομού Βοιωτίας, Λιβαδειά. Τα pits βρίσκονται μέσα στο χωριό Αγία Τριάδα, ενώ στην έξοδο του χωριού βρίσκεται ο χώρος της προθέρμανσης (warm up) μήκους 300 – 350 μέτρων.

Από την αρχή η ειδική διαδρομή της ανάβασης είναι ιδιαίτερη απαιτητική. Τα πρώτα 300 μέτρα είναι πατημένο κομμάτι με τυφλά σημεία που γρήγορα και με μεγάλη προσοχή μπαίνουν στο κλειστό και ταυτόχρονα πολύ θεαματικό κομμάτι για τον αγωνιζόμενο και για τους θεατές.

Από τα 300 – 1000 μέτρα της ειδικής, υπάρχουν 3 εντυπωσιακές φουρκέτες και 1 δεξιά ανοιχτή φουρκέτα, πάνω σε μια ταβέρνα, από όπου περνάνε τα αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα.

Από τα 1000 – 2400 μέτρα της ειδικής, η ανάβαση γίνεται ιδιαίτερα ανηφορική με πολύ τεχνικά κομμάτια,και με αυξημένη μέση ωριαία ταχύτητα, που οδηγεί στο τελευταίο και απαιτητικό κομμάτι, σε μια δεξιά τεχνική στροφή διαρκείας, η οποία καταλήγει σε ένα πατημένο ιδιαίτερο εσάκι.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.6974147875, 6972365332

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s