King of Europe & King of Nations | Grand Final με συμμετοχές ρεκορ


Μόλις μία εβδομάδα μετά την πρώτη επίσκεψή των διεθνών συμμετεχόντων σε ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς επισκέφτηκαν το Greinbach της Αυστρίας, θα συνεχίσουν την πορεία τους στα εκπληκτικά τοπία της Ελλάδας για να ολοκληρώσουν το Federal Tyres King of Nations Series 2017, και να αντιμετωπίσουν μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς από όλη την Ευρώπη.

Ο θεσμός ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια και για το 2017 περιλαμβάνει 7 διεθνείς σειρές αγώνων Drift, στις οποίες κορυφαίοι οδηγοί και ομάδες από 52 χώρες, ανταγωνίζονται για τους τίτλους των πρωταθλημάτων σε 26 διαφορετικές διοργανώσεις.

Οι μύθοι του Drift, όπως οι Naoki Nakamura και Luke Fink, όχι μόνο θα εντυπωσιάσουν τους Ευρωπαίους οδηγούς, αλλά και θα συναγωνιστούν μαζί τους για μια θέση στην κορυφή. Με τον νικητή του 2017 King of Asia, τον Ιάπωνα οδηγό Hirohide Tanaka, τον οδηγό του Κουβέιτ Nasser AlMutairi και τον Toni Arakaki επίσης στο μείγμα, είναι βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος, με τους διπλούς πόντους που θα προσφερθούν για αυτόν τον γύρο, να τον κάνουν πιο ενδιαφέρον!

Οι Red Bull Driftbrothers έχουν προκαλέσει πολλές φορές αναστάτωση καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν και αναμφισβήτητα θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς θα αγωνιστούν πιο σκληρά από ποτέ για να πάρουν τις κορυφαίες θέσεις της συνολικής κατάταξης του King of Europe. Με πολλούς άλλους οδηγούς που μπορούν να προκαλέσουν ανακατατάξεις, ο σημερινός πρωταθλητής του King of Nations, Nicolas Delorme, θα έχει δύσκολο έργο καθώς ο ίδιος σκοπεύει να διατηρήσει την κυριαρχία του στο θεσμό.

Αφού φιλοξένησε δύο γύρους της σειράς Federal Tires King of Europe, οι Σέρρες έκλεισαν τις πόρτες τους στο Drfit, απογοητεύοντας τόσο τους τοπικούς όσο και τους διεθνείς οδηγούς. Αυτός ο τελευταίος γύρος θα διεξαχθεί στη θρυλική αυτή πίστα, η οποία για άλλη μια φορά θα καλωσορίσει drifters σε έναν αναμφισβήτητα απίστευτο τελικό!

Tο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας μέχρι και για επίπεδο Formula 3. Παράλληλα είναι η μεγαλύτερη πίστα στα Βαλκάνια, με μήκος 3.186 μέτρα και πλάτος 12-15 μέτρα. Έχουν γίνει αρκετοί αγώνες drift εκεί, όμως κανένας δεν έχει δει αυτό που θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Η διαδρομή δεν θα είναι αυτή που έχουμε συνηθίσει, δηλαδή από την Κ5 μέχρι και την Κ9, αλλά θα είναι μια χάραξη που πολλοί από το σκληρό πυρήνα του αθλήματος έχουν σκεφτεί αλλά και συζητήσει.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού drift θα γίνει αγώνας με τόσα πολλά χλμ. στην είσοδο. Από την Κ1 μέχρι και την Κ5 θα είναι το βαθμολογούμενο κομμάτι του μεγάλου τελικού, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες οδηγούς να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο ζωής. Από την Κ1, την πρώτη στροφή που συναντάς μετά τη μεγάλη ευθεία της πίστας, θα ξεκινούν το drift σηκώνοντας το χειρόφρενο όταν το κοντέρ θα γράφει πάνω από 160χλμ./ώ. Η Κ1-Κ2 είναι ουσιαστικά μια μεγάλη παρατεταμένη, μετά ακολουθεί μια μεταφορά βάρους αριστερά στις K3-K4 που και πάλι γίνονται “μία” στροφή για να βγει ο οδηγός στη μικρή ευθεία πριν από την Κ5. Εκεί χρειάζεται άλλη μια τελευταία μεταφορά βάρους με την εξής ιδιαιτερότητα: από τις επιταχυνόμενες στροφές πρέπει να φρενάρουν ακριβώς όσο χρειάζεται για να στρίψουν, έτσι ώστε να μην πέσουν τα χιλιόμετρα και να καταφέρουν να πάρουν την τελευταία δεξιά στροφή και πάλι με “το πόδι στο πάτωμα”.

Μέχρι τώρα στους αγώνες που έχουμε δει στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, η διαδρομή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “εύκολη” καθώς η πίστα έχει κλίσεις που βοηθούν το αυτοκίνητο να μείνει εντός διαδρομής. Στον γύρο αυτό οι οδηγοί θα έχουν την δυνατότητα να driftάρουν σε ένα εντελώς καινούριο κομμάτι, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, καθιστώντας έτσι την πίστα πιο γρήγορη, συναρπαστική και δύσκολη από ποτέ!

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 85, με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής,47 για την ακρίβεια, να είναι εκεί για να υπερασπιστούν την έδρα τους και να δώσουν το παρών στη μεγάλη γιορτή της ελληνικής πλαγιολίσθησης.

Συμμετοχές

Το φινάλε για τη σεζόν του 2017 θα γίνει με μια παρέλαση στους δρόμους, ένα end-of-season party και πολλά νέα και παλιά car-builds που προετοιμάζονται ειδικά για την εκδήλωση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s