Χειμερινό Ράλλυ “Γιώργος Ραπτόπουλος” | 18 & 19 Νοεμβρίου στον Πόρο


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΦΙΛΠΑ κλείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα στις 18-19 Νοεμβρίου, με το Χειμερινό Ράλλυ που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως «Χειμερινό Ράλλυ – Γιώργος Ραπτόπουλος» στη μνήμη του εκλεκτού μας μέλους.

Περισσότερα από 60 κλασσικά, ιστορικά αυτοκίνητα «αντίκες», ηλικίας από 30-100 ετών θα ξεκινήσουν την διαδρομή της εκδήλωσης από τον χώρο που φυλάσσεται το αυτοκίνητο τους (ΣΕΧ 0) και θα συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του θεάτρου στην Αρχαία Επίδαυρο (ΣΕΧ 1), από όπου θα λάβουν εκκίνηση για τις πρώτες Ειδικές Διαδρομές. Τα πληρώματα θα διασχίσουν παράκτιες διαδρομές, όπως η Καλλονή Τροιζηνίας, ο υδροβιότοπος Ψήφτας, ο οποίος έχει κηρυχθεί, όπως και ολόκληρη η περιοχή, ως «εξαίρετου φυσικού κάλλους» από το υπουργείο Πολιτισμού και όπου έχει εκτιμηθεί ότι 89 είδη πουλιών από 34 διαφορετικές οικογένειες μεταναστεύουν ή διαχειμάζουν.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα περάσουν από την Τακτικούπολη, την Λουτρόπολη και την Καμένη Χώρα, ένα χωριό το οποίο δημιουργήθηκε από την λάβα ηφαιστείου. Στο Βαθύ τα πληρώματα θα σταματήσουν για φαγητό και κατόπιν θα ξανά εκκινήσουν για τον Γαλατά για να περάσουν στο Πόρο με το ferryboat.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επιλέγοντας την κατηγορία Regularity και να διαγωνιστούν σε περίπου 15- 20 ειδικές διαδρομές ακριβείας, ή στην κατηγορία TrophyTour με 5-6 ειδικές διαδρομές ακριβείας. Στον Πόρο τα πληρώματα θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία που έχει επιλέξει η λέσχη και θα έχουν την ευκαιρία το βράδυ του Σαββάτου να απολαύσουν μια βόλτα στον γραφικό Πόρο.

Την Κυριακή το πρωί, οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν σε ειδικές δοκιμασίες ακριβείας που θα λάβουν μέρος μέσα στο νησί του Πόρου και μέσα από τις οποίες θα βγουν και οι τελικοί νικητές του αγωνιστικού τμήματος της εκδήλωσης. Ο τερματισμός της εκδήλωσης ορίζεται ο τόπος φύλαξης του ιστορικού οχήματος όπως έχει δηλωθεί.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s