2ος Αγώνας Ταχύτητας 2017 | Αποτελέσματα


Για πρώτη φορά τα τελευταία 5(!!!) χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ξεφεύγει από την αρνητική παράδοση της μιας αναμέτρησης. Στην φιλόξενη Τρίπολη λοιπόν και με υπέροχο καιρό για την εποχή 58 αυτοκίνητα σε 6 κατηγορίες χάρισαν αρκετό θέαμα στους όχι και τόσο πολλούς θεατές.

 

 

 Τα 16 αυτοκίνητα του ενιαίου μπορεί να υστερούν εμφανώς σε ήχο, αλλά το θέαμα ήταν αρκούντως χορταστικό, ειδικά στο 2ο αγώνα που είχε αρκετές επαφές. Και πάλι πρωταγωνιστής ο Ν.Ζάχος, ο οποίος κέρδισε άνετα (για αγώνα ενιαίου) το πρώτο σκέλος. Στο 2ο σκέλος εκκίνησε από την 6η θέση, ως νικητής του πρώτου, αλλά μπόρεσε να ανέβει 3ος και να είναι ο νικητής της μέρας. Δεύτερος συνολικά ο Παναγιώτης Ρουστέμης, που μπορεί να ήταν 6ος στο 1ο σκέλος, αλλά αυτό ακριβώς του επέτρεψε να κερδίσει το δεύτερο, αφού εκκινούσε πρώτος. Τρίτος ημέρας ο Κυρλαγκίτσης με σταθερά καλές επιδόσεις, τρίτος στον 1ο και δεύτερος στον δεύτερο αγώνα.

Αγώνας A | Αγώνας Β


Στον πρώτο αγώνα αυτής της κατηγορίας ο Σολδάτος δεν μετουσίωσε σε κάποιο αποτέλεσμα την χθεσινή pole position, αφού δεν μπόρεσε να εκκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος. Έτσι ο Εδιρνέλης με Honda Civic πήρε την νίκη μετά από ωραίο αγώνα με δεύτερο τον Τσαφάρα με Delta Integralle και τρίτο τον Ασίκη με Type-R.


Με αυτοκίνητα μόνο της Ν/2 αυτή η κατηγορία, αλλά με ικανοποιητικό θέαμα. Πρώτος στον πρώτο αγώνα ο Ασημακόπουλος (106), αλλά τρίτος ημέρας, αφού εγκατέλειψε στον δεύτερο αγώνα. Δεύτερος ημέρας ο Κοντος (106) με τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα και δεύτερη θέση στον δεύτερο. Νικητής ημέρας ο Γιαννούλης, δεύτερος στον πρώτο αγώνα και πρώτος στον δεύτερο, μετά την εγκατάλειψη του Ασημακόπουλου.

Αγώνας A | Αγώνας Β


Ένας αγώνας για αυτή την κατηγορία στην οποία ο Κατσαρός (Εscort Mk1 Zakspeed) έκανε μια, μάλλον, χαλαρή βόλτα, κερδίζοντας εύκολα. Δεύτερος ο Βυτογιάννης (Εscort Mk1), ο οποίος μετά από μάχη, πέρασε τον Πουλιάδη (911) για την δεύτερη θέση. Το ίδιο έκανε και ο Παπαφιλίππου (Kadett GTE) που ήρθε τρίτος.

Αγώνας


Κανονικά θα προσμετρούσαν δύο αγώνες για αυτή την κατηγορία. Δυστυχώς κατά την εκκίνηση του δεύτερου αγώνα, μετά από επαφή με την Ascona του Αλεξόπουλου, το ΑΧ του Xασάπη κατέληξε ανεξέλεγκτο μέσα στα pits προκαλώντας ευτυχώς μόνο ελαφρείς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα, λόγω της αναστάτωσης, ο αγώνας να διακοπεί. Στον πρώτο αγώνα ο Ευθυμίου κέρδισε με την Μ3, με δεύτερο τον Βοργιά με 106 και τρίτο τον Χασάπη.

Αγώνας

Επόμενο ραντεβού στον ίδιο χώρο σε λιγότερο από ένα μήνα (2-3 Δεκεμβρίου). Ας ελπίσουμε το άσχημο συμβάν να μας προβληματίσει θετικά όλους σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, που είναι πάνω από όλα, αλλά και να μην αμαυρώσει την προσπάθεια αναγέννησης του θεσμού της ταχύτητας.
φωτογραφίες: Photo Rally Press
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s