2η Ανάβαση Ελασσόνας | Αποτελέσματα


Η 2η Ανάβαση Ελασσόνας ήταν μια πραγματική γιορτή για τους αγώνες αυτοκινήτου, για την πόλη που τη φιλοξένησε, αλλά και όλη την περιοχή της Θεσσαλίας.

Οδηγοί απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην Ελασσόνα και απόλαυσαν ένα διήμερο, οδηγώντας τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα σε μια μάχη ενάντια στο χρονόμετρο. Στο τέλος οι νικητές, πήραν τα κύπελλα χειροκροτούμενοι από θεατές και συναθλητές στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας, που ασφυκτιούσε από τα αυτοκίνητα του αγώνα και τον κόσμο που έσπευσε να δει από κοντά τους αγωνιζόμενους.

Στην κατηγορία έως 1600 κυβικά, όπου οι μάχες ο ανταγωνισμός και οι ανατροπές κράτησαν έντονο το ενδιαφέρον, νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παρασκευάς, οδηγώντας ένα Suzuki Swift Gti με δεύτερο τον Κώστα Αναγνωστάκη με Suzuki Swift Sport και τρίτο τον Βασίλη Μπιλαδέρη με Honda Civic.

Στην κατηγορίας έως 2000 κυβικά τη νίκη πήρε το φαβορί, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης με Citroen Xsara Kit-Car. Δεύτερος ήταν ο Θεόδωρος Παπαβασιλείου με Volkswagen Golf, ενώ μάχη δόθηκε για την τρίτη θέση με τελική επικράτηση του τοπικού Παναγιώτη Καραγκιοζόπουλου με Seat Ibiza για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου

Επόμενη κατηγορία ήταν η FORMULA SALOON (Ατμοσφαιρικά) με νικητή τον Ελασσονίτη Αποστόλη Ζήσαρο που οδηγούσε μια BMW E30 M5. Δεύτερος ο Δημήτρης Μπαρτζέμης με BMW E36 M3 και τρίτος ο Σωκράτης Πάζης με μια ακόμη BMW E30.

Η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές ήταν η FORMULA SALOON (Turbo). Νικητής ήταν ο Κώστας Λαζαρίδης με Mitsubishi Lancer Evo8, ο οποίος έκανε και τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα, ο οποίος είναι και το νέο ρεκόρ της διαδρομής. Με τη νίκη του αυτή εξασφάλισε τον τίτλο του Κυπελλούχου Βορείου Ελλάδος FORMULA SALOON 2017. Δεύτερος στην κατηγορία αλλά πρώτος στα  δικίνητα  ήταν ο Αντώνης Σταφυλοπάτης με Opel Astra OPC, που αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Τρίτος ήταν Μίλτος Αγγλόπουλος με Mitsubishi Lancer Evo6.

Ξεχωριστό θέαμα προσέφεραν στους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο βουνό οι drift-άδες που ανέβηκαν τη διαδρομή με το πλάι, κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Αποτελέσματα

Η Θεσσαλία, ο νομός Λάρισας, η Ελασσόνα αγκάλιασε τον αγώνα με τους εκπροσώπους τους να δίνουν το παρόν στην τελετή απονομής, τιμώντας τους νικητές. Ενός αγώνα που έγινε με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και των Εθελοντών Διασωστών.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  στον Μεγάλο Χορηγό του αγώνα Χρήστο Ουζουνίδη (Ταχυμεταφορές SPRINDER) που στηρίζει την Ανάβαση Ελασσόνας  για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς και σε όλους τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά τον αγώνα.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν τη ΛΑΜΚΕ στη διοργάνωση του αγώνα, τις λέσχες ΑΛΕΞΑΝΘΗΣ που ήταν συνδιοργανωτής, ΛΑΒΟΛΟΥ, ΑΛΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ, ΟΜΑΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΛΑΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΕΛΕΤΑ, ΣΜΑΒΕΛΒΕΝΤΟΥ που βοήθησαν με τα έμπειρα στελέχη τους στην πραγμάτωση μιας επιτυχημένης διοργάνωσης.

Σας περιμένουμε όλους στην 3η Ανάβαση Ελασσόνας το 2018.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s